No ja w 90% tankuje na 98 na BP, reszta to Statoil bądź Shell.
Octavia Tour 1.8 Turbo
Zwiń
X
-
Tsi podobnie żłopie ...
miasto w korkach dobija do 11l ale jak sie koła kręcą cały czas do 8-9l da sie zrobić.
Ale wystarczy kilka zrywów spod świateł i średnia po jednym strzale rośnie o 0,5-1l :P
trasa ...do 120km/h można zrobić nawet 6,5-6,8 i mniej nie próbowałem jeszcze eco . normalnie wychodzi około 8l
Średnia z tankowania mi wychodzi 8-8,5l 50/50 miasto trasa
Tankuje na razie 95 Bp ale 4000km zrobiłem na Vpower 99+ i różnice czuć tak naprawde dopiero koło 190-200Km\hNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
dołączę sie do tej dyskusji o spalaniu.
Ostatnio cały bak wypaliłem po mieście. Zrobiłem 570 Km i udało mi się wlać na maksa (z dolewaniem pod sam korek) 52 litry Pb95, czyli srednia wychodzi 9,1 z miasta. Nie jeździłem delikatnie, przy każdej okazji ścigałem sie spod światel i nie tylko. SPalanie jest duże na początku po uruchomieniu, jak jest zimny silnik. Potem spada. Na zimnym silniku w korku po przejechaniu 3-4 km to i 15 l pokaże. Dlatego dopóki silnik się nie nagrzeje jeżdzę w stylu eco. Za to na gorącym silniku sobie odbijam :twisted:
Osobiście nie polecam wlewania Pb98 do TSI. Nie wiem jak z osiągami, ale spalanie na 98 jest większe, nawet o 1,5 l średnio więcej po mieście. Tak mi wyszło z moich wlasnych pomiarów.
Osobiscie mam problem z niskim spalaniem w trasie. Ostatnio jak jechałem od Radzymina do Wyszkowa zresetowalem licznik i ustawiłem tempomat na 160km/h to średnie spalanie było około 10l :cry:seat exeo 2.0 TDI CR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwpanowie , nie zbaczajamy za bardzo , pytałem o O1 i silnik 1.8T :idea:
Z Zakopca 6,1
Z Chorwacji 8,5 (ale chwilami było 170km/h)
Do pracy 8,9 (12km po mieście o 23:00)
Z pracy 6,5 (o czwartej rano, ale to mordęga)
średnia spalania z ostatniego tysiąca praktycznie 100% miasta 9,3
Ostatnio Kraków-Tychy-Kraków autostradą 130km/h 7,5
No i tak to wygląda. Ale kiedyś jechałem 10km w korku do pracy i wyszło 23. Generalnie spalanie bardzo w tym silniku zależy od stylu jazdy.
Komentarz
-
-
a co ma IC do temperatury silnika (w domyśle płynu chłodzącego) :?: :roll: seryjny IC nie daje rady schładzać powietrza w dolocie co może owocować spadkiem mocy i wyraźnym słabnięciem ale nie grzaniem się silnikaTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
spoko :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Jeszcze raz wszystko przeanalizowałem i jednak nie będe się napinał na coś, na co mnie aktualnie nie stać. Tak więc decyzja zapadła i dziś zamówiłem Octavie Tour 1.8T, candy white z pakietem ICE+ oraz z pakietem Sport i kilkoma drobiazgami.
Mam nadzieję, że będę zadowolony Odbiór przewidziany na koniec listopada.
Mam jeszcze jedno pytanko - Dealer twierdzi, że z pakietem sport zawieszenie jest twardsze/niższe, czy to prawda? Bo w oficjalnych broszurach nic takiego nie znalazłem...
Dziękuje wszystkim za rady i podpowiedzi. Będe musiał sie zaopatrzyć w naklejkę OCP
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Good choice k
Bezawaryjności i uciechy z jazdy życzęByło, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftOI bialej nie da sie zamowic z pakietem sport, a to niby od kiedy. W konfiguratorze wskakuje bez problemu bialy candy i pakiet sport do tego.
A dziś dostali informacje (tylko nie pamiętam czy z fabryki, czy od importera), że wersja sport występuje tylko w 3 kolorach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftOI bialej nie da sie zamowic z pakietem sport, a to niby od kiedy
pewnie byłby to dobry wybór.... :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ma. Spojery i zderzaki są dostarczane od poddostawcy od razu pomalowane. Zapewne pakiet RS look jest dostarczany właśnie w 3 kolorach. W sumie moda na białe samochody to ostatnie 2 lata a pakiet sport jest dostępny od 4 lat i ponieważ samochód jest schodzący nikt już nie zamierza inwestować w nowy kolor. Sam mam srebrny i nie narzekam.
PS. Gratki nowego wozu. Oby nie był pognieciony jak najdłużej. :diabelski_usmiechHanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
Komentarz