Zamieszczone przez koleś
[O2] Demontaż (wymiana) kierownicy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez hubi2000Zamieszczone przez koleśJa po kilkumiesięcznej przygodzie z kierownicą trójramienną (z wersji RS) wymieniłem ją na czteroramienną z O II. Właściwie to taką kierownicę mają też F II. Oczywiście pojawił się też fabrycznie nowy oryginalny airbag. Właściwie to ze względu na niego wymieniłem kierownicę.
To już chyba czwarta kierownica którą montowałem w moim aucie i raczej już zostanie bo bardzo mi się podoba. Oryginalny kabelek nie pasuje do fabii. Pasuje za to fabiowski do poduszki. kierownica będzie jeszcze obszyta skórką.
Problemów z wymianą nie miałem żadnych. Mam odpowiednie narzedzia i chętnie pomogę w wymianie w każdym aucie z grupy VAG.
Tak to wygląda w fabii:
ObrazekTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Słuchajcie, jak to jest z tym spline'em do kiery? Może w S2 jest inaczej niż w Octach, ale jak patrzyłem na dostępne klucze w Leroy'u, to M12 wydawało mi się sporo za duże. Na nakrętce na kierownicy jest wybity numer 8,8 (chociaż nie M8,8, więc to nie musi oznaczać rozmiaru) i jak wziąłem nasadkę M9, to rzeczywiście na oko wyglądała podobnie. Ktoś gdzieś pisał, że idzie to odkręcić torx'em 55 - ja przymierzałem do tej nasadki M9 i T55 jest dla niej odrobinę za duży, a poza tym nie chciałbym tej nakrętki zmasakrować.
_________
EDIT: Właśnie tak sobie pomyślałem, że może "męskie" M12 to inny rozmiar niż "żeńskie" :roll: - akurat na tym się nie znam. Tak jest rzeczywiście?:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Super_Be, wg. mnie masz spline M12. Z tymi śrubami spotkałem się w passacie, octavii, fabii, seacie. W różnych modelach i rocznikach. Nie wiem dlaczego w superbach miałyby być inne. Daj fotkę tej śruby.
8,8 to będzie twardość śruby.
Jeśli zdarzyłoby Ci się ją zniszczyć to mam taką śrubę.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleśSuper_Be, wg. mnie masz spline M12. Z tymi śrubami spotkałem się w passacie, octavii, fabii, seacie. W różnych modelach i rocznikach. Nie wiem dlaczego w superbach miałyby być inne. Daj fotkę tej śruby.
8,8 to będzie twardość śruby.
Zamieszczone przez koleśJeśli zdarzyłoby Ci się ją zniszczyć to mam taką śrubę.:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleśZamieszczone przez Super_Bew Leroy'u
Kupuję w Castoramie. Możesz też tu:
Lub weź to i będzie do innych śrub w aucie:
http://allegro.pl/komplet-bitow-spli...041487037.html:
:
:
Komentarz
-
-
witam, mam pytanko jak zacząć demontaż poduszki, po odłączeniu klemy ciągnę poduszkę do siebie potem jak już jest "szpara"/luz między kierownicą a poduchą, wkładam płaski śrubokręt i pomagając sobie lusterkiem odchylam zaczepy na zewnątrz? generalnie dość ciężko ona siedzie w kierownicy a nie chcę nic robić na siłę ciągnąć...będę wdzięczny za wskazówki
p.s szkoda, że zdjęcie poduchy nie jest tak proste jak w OI, wkładając śrubokręt w otwory od tyłu kiery.
Komentarz
-
Komentarz