W przypadku ON trzeba brac pod uwage, ze obecnie jest juz sprzedawana paliwo przejsciowe, a za chwile bo (chyba w okresie grudzien-luty) mamy pelne zimowe paliwo, wiec jakies dodatki do tych paliw w roznych firmach moga miec znaczenie przy ilosci spalonego paliwa jak i EGT
Shell V-Pover
Zwiń
X
-
rozmawiamy o jakości czy o cenach?Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
-
Możemy bez końca onanizować się tematem. Padły hasła po co przepłacać itp. więc prosty rachunek z dzisiejszego tankowania w Łodzi na Orlenie.
Litr ON Verva 3,99x49=195,51
Bio ON był po 3,85x49=188,65
Różnica 6,86 nawet nie paczka fajek. Z krakowa centuś jestem a tak nie sępię i leję Verva :lol:
Udusiłem raz autko syfem z marketowej stacji więc tego szajsu już nie wleję. Jeśli chodzi o jakość? To co piszą rafinerie, wiadomo marketing że furka będzie jak rakieta i nigdy sie nie popsuje :szeroki_usmiech
Może ma ktoś wyniki niezależnego labolatorium ? np. auta po 100k na różnych ON. Są jakieś różnice w kondycji silnika, wtrysków etc...?NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Shell wg mnie jest przereklamowany. Paliwo mają droższe średnio o 20gr. W Przypadku V-powera nawet o 40gr od ich odpowiedników na Orlenie lub BP. A rozwaliła mnie ostatnio cena V-powera racing - 5.29 albo 5.39, chyba żart jakiś...
Sam leję tylko Vervę, choć zdarzały się też zwykłe Ekodiesle.
Komentarz
-
-
Miałem kiedyś Zafirke 1.8 / 125 km. Zawsze tankowałem PB98 orlen i bp. Pewnego razu postanowiłem wypróbować V power racing 100. Po wyjechaniu ze stacji przycisnąłem Opelka do oporu. Różnica była kolosalna. Czułem się jakbym jechał innym autem. Zdecydowanie na tym paliw ku auto wchodzi na obroty duży szybciej.
* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Leje V-powera w lecie, spalanie w miescie mam 1.5-2l mniejsze. w trasie normalnym tempem kolo 6 litrow z groszem (roznica prawie litra/100 km) w zimie zwykła eurosuper 95 bo i tak spala prakycznie tak samo.
Na vpowerze, szczegolnie jak zalałem po lukolilu gdzie byłem zmuszony tankowac silnik chodzi troche ciszej, chociaz moze sobie cos wkrecam.
Komentarz
-
Komentarz