W przypadku ON trzeba brac pod uwage, ze obecnie jest juz sprzedawana paliwo przejsciowe, a za chwile bo (chyba w okresie grudzien-luty) mamy pelne zimowe paliwo, wiec jakies dodatki do tych paliw w roznych firmach moga miec znaczenie przy ilosci spalonego paliwa jak i EGT
Shell V-Pover
Zwiń
X
-
-
Wczoraj tankowałem w Schelu i przeżyłem szok. Nie dość że za disla zapłaciłem tylko 3.79 to facet który lał paliwo stwierdził że schel ma od dzisiaj promocje i V-power jest w tej samej cenie co zwykły disel extra. Rewelka nie. :shock:1.9 TDI 90 KM 4.2 - 4.5 l/1OO trasa 6.2-6.5 miasto
Komentarz
-
-
Całkiem możliwe, temp jeszcze nie zimowa czemu więc nie skorzystaćZamieszczone przez oluspewnie pozbywaja sie letniego paliwa
1.9 TDI 90 KM 4.2 - 4.5 l/1OO trasa 6.2-6.5 miasto
Komentarz
-
Komentarz
-
dzisiaj ON Lukoil przy zachodnim 3,72 bp obok 3,74
Komentarz
-
3.79 za ON płaciłem w miejscowości Koszewnica na trasie Wa-wa - Siedlce na stacji Schela. W samych siedlcach zwykły disel kosztuje 3.87 a schel v-power 4.07.
1.9 TDI 90 KM 4.2 - 4.5 l/1OO trasa 6.2-6.5 miasto
Komentarz
-
rozmawiamy o jakości czy o cenach?Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
Komentarz
-
Możemy bez końca onanizować się tematem. Padły hasła po co przepłacać itp. więc prosty rachunek z dzisiejszego tankowania w Łodzi na Orlenie.
Litr ON Verva 3,99x49=195,51
Bio ON był po 3,85x49=188,65
Różnica 6,86 nawet nie paczka fajek. Z krakowa centuś jestem a tak nie sępię i leję Verva :lol:
Udusiłem raz autko syfem z marketowej stacji więc tego szajsu już nie wleję. Jeśli chodzi o jakość? To co piszą rafinerie, wiadomo marketing że furka będzie jak rakieta i nigdy sie nie popsuje :szeroki_usmiech
Może ma ktoś wyniki niezależnego labolatorium ? np. auta po 100k na różnych ON. Są jakieś różnice w kondycji silnika, wtrysków etc...?NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
Komentarz
-
Chcesz xero FV? 3,99 stacja Łódź na ul. KusocińskiegoZamieszczone przez Maicroftwatchman, Ty chyba podales cene zwyklego paliwa na Orlenie, a nie Vervy, albo to BIO to nie bio tylko ekodiesel lub jest promocja Verva = ekodiesel :twisted:
NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
W kraku na stacjach shell V-Power ON jest po 4,30. Niech mnie cmokną w gwiazdkę z taką ceną :szeroki_usmiechNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
Shell wg mnie jest przereklamowany. Paliwo mają droższe średnio o 20gr. W Przypadku V-powera nawet o 40gr od ich odpowiedników na Orlenie lub BP. A rozwaliła mnie ostatnio cena V-powera racing - 5.29 albo 5.39, chyba żart jakiś...
Sam leję tylko Vervę, choć zdarzały się też zwykłe Ekodiesle.
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez Maicroftwatchman, Pytam, bo ja to inaczej przeliczam
Shell ON 3,89, Shell ON VP 4,21, LukOil 3,75
Mnie ON BIO nie interesuje, z racji posiadania PD :twisted:
Rozumiem, zastanawiam się tylko skąd V-power ma takie wzięcie :shock:NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
Bo to zawsze parę kucy więcej w świadomości :szeroki_usmiechZamieszczone przez watchmanskąd V-power ma takie wzięcieIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
a mi sie wydaje ze na Vpower pedal gazu lepiej reaguje na nizszych obrotach... ja leje glownie jak jade w trase wtedy sie turbinka przeczysci itp
Komentarz
-
Miałem kiedyś Zafirke 1.8 / 125 km. Zawsze tankowałem PB98 orlen i bp. Pewnego razu postanowiłem wypróbować V power racing 100. Po wyjechaniu ze stacji przycisnąłem Opelka do oporu
. Różnica była kolosalna. Czułem się jakbym jechał innym autem. Zdecydowanie na tym paliw ku auto wchodzi na obroty duży szybciej.
* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
watchman, bo niektórzy muszą jeździć co najmniej na 98. A do Shella mam zaufanie - nigdy nie miałem tam kłopotów z paliwem, aktualnie jeżdżę mało i tankowanie Vpower Racing nie bardzo mnie boli.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
Zawsze tankuje zwykły ON na Shell'u
Raz zatankowałem Ekodiesel ba Bliskiej i poczułem różnicę znaczną, auto jakby przymuliło.Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
+ wtryski ASV + wirus = 122KM / 312Nm
Komentarz
-
Nie chcę się sprzeczać ale toż to to samo.Zamieszczone przez fosforusZawsze tankuje zwykły ON na Shell'u
Raz zatankowałem Ekodiesel ba Bliskiej i poczułem różnicę znaczną, auto jakby przymuliło.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Też nie chce się sprzeczać i nie wiem jaki był powód ale ciągnął gorzej. Może wlali mi jakieś gów...... :?Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
+ wtryski ASV + wirus = 122KM / 312Nm
Komentarz
-
Leje V-powera w lecie, spalanie w miescie mam 1.5-2l mniejsze. w trasie normalnym tempem kolo 6 litrow z groszem (roznica prawie litra/100 km) w zimie zwykła eurosuper 95 bo i tak spala prakycznie tak samo.
Na vpowerze, szczegolnie jak zalałem po lukolilu gdzie byłem zmuszony tankowac silnik chodzi troche ciszej, chociaz moze sobie cos wkrecam.
Komentarz
Komentarz