W przypadku ON trzeba brac pod uwage, ze obecnie jest juz sprzedawana paliwo przejsciowe, a za chwile bo (chyba w okresie grudzien-luty) mamy pelne zimowe paliwo, wiec jakies dodatki do tych paliw w roznych firmach moga miec znaczenie przy ilosci spalonego paliwa jak i EGT
Shell V-Pover
Zwiń
X
-
rozmawiamy o jakości czy o cenach?Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
-
Możemy bez końca onanizować się tematem. Padły hasła po co przepłacać itp. więc prosty rachunek z dzisiejszego tankowania w Łodzi na Orlenie.
Litr ON Verva 3,99x49=195,51
Bio ON był po 3,85x49=188,65
Różnica 6,86 nawet nie paczka fajek. Z krakowa centuś jestem a tak nie sępię i leję Verva :lol:
Udusiłem raz autko syfem z marketowej stacji więc tego szajsu już nie wleję. Jeśli chodzi o jakość? To co piszą rafinerie, wiadomo marketing że furka będzie jak rakieta i nigdy sie nie popsuje :szeroki_usmiech
Może ma ktoś wyniki niezależnego labolatorium ? np. auta po 100k na różnych ON. Są jakieś różnice w kondycji silnika, wtrysków etc...?NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Shell wg mnie jest przereklamowany. Paliwo mają droższe średnio o 20gr. W Przypadku V-powera nawet o 40gr od ich odpowiedników na Orlenie lub BP. A rozwaliła mnie ostatnio cena V-powera racing - 5.29 albo 5.39, chyba żart jakiś...
Sam leję tylko Vervę, choć zdarzały się też zwykłe Ekodiesle.
Komentarz
-
-
Miałem kiedyś Zafirke 1.8 / 125 km. Zawsze tankowałem PB98 orlen i bp. Pewnego razu postanowiłem wypróbować V power racing 100. Po wyjechaniu ze stacji przycisnąłem Opelka do oporu . Różnica była kolosalna. Czułem się jakbym jechał innym autem. Zdecydowanie na tym paliw ku auto wchodzi na obroty duży szybciej.* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Leje V-powera w lecie, spalanie w miescie mam 1.5-2l mniejsze. w trasie normalnym tempem kolo 6 litrow z groszem (roznica prawie litra/100 km) w zimie zwykła eurosuper 95 bo i tak spala prakycznie tak samo.
Na vpowerze, szczegolnie jak zalałem po lukolilu gdzie byłem zmuszony tankowac silnik chodzi troche ciszej, chociaz moze sobie cos wkrecam.
Komentarz
-
Komentarz