1.4 TSI jakie macie spalanie?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _tm_
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2333
    • Superb III (3V3)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez fan
    Zamieszczone przez maciejk77
    przejechalem na zbiorniku w 1.8tsi prawie 1000km.
    przebieg km sprawdzony na komputerze, mam nadzieje, ze sie nie mylil
    czy to duzo?

w moim aucie blad w pomiarze jest na poziomie 0,1 - 0,2l. moze patrzyles na licznik nr2
    porownalem wlasnie z licznikiem nr 2,to zle?
    Licznik nr 2 liczy dane z ostatnich 10000km, więc jeżeli liczysz sobie średnią z ostatniego tankowania i porównujesz z tym licznikiem (zakładając, że to nie jest Twoje pierwsze tankowanie) to wyniki mogą wyjść zupełnie od czapy.
    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
    -------------------------------------------------------------------------
    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• hajdi
      Classic
      • 2009
      • 39

Zamieszczone przez Marx
      chyba chciales napisac ze TSI jest MNIEJ ekonomiczne od diesla. W koncu pali wiecej litrow/100km a i benzyna drozsza jest.
      tu raczej nalezy po jakim przebiegu diesel jest bardziej ekonomiczniejszy biorac pod uwage tylko roznice w cenie oraz koszty paliwa ja swoja 1,4 tsi odbieram na koniec stycznia

Komentarz

• Dislog
        Classic
        • 2009
        • 9

Ja wiem ze auto duze na ten silnik i ze nalezy brac poprawke na to co w katalogu dlatego wedlug niego liczylem ze powinno palic ok 7-8 w trasie anie 10-11! To lekka przesada. Zaznacze jeszcze ze jechalem sam i mialem jedynie walizke w bagazniku. Spalanie spadalo do ok 9.8 jak zwalnialem do ok 80km/h. Jak na Pulawskiej stalem w korku i palil wtedy ok 10l to bylo to normalne ale na trasie to juz nie wydaje mi sie. Nie moge teraz sobie przypomniec ale mam wrazenie ze palil mniej jak przebieg byl miedzy 1000 a 3000 km. Takie spalanie zaczelo sie jak raz nie wyjezdzalem nim z garazu przez jakis tydzien. Wtedy zaczely sie te wszystkie mrozy. Czy to w jakis sposob moglo miec wplyw na spalanie. Ze auto stalo dugo w nieogrezwanym garazu? W ASO powiedzieli mi ze wszystko jest ok ale teraz juz wiem ze to nie mozliwe skoro czytam jakie Wy macie spalanie w swoich autach. Nie bardzo wiem co robic bo w ASO mi podali jedynie numer do Poznania do Skoa_Auto zeby reklamacje zglosic ale dla mnie to nie jest zadne rozwiazanie. Ja chce moja octavie tylko zeby palila jakos "normalnie".

[ Dodano: Sro 30 Gru, 09 17:33 ]
        Więc lecąc tą trasą z prędkościami 120-130km/h osiągnięcie twego wyniku spalania to żadna rewelacja i mnie to nie dziwi z uwagi że to trasa zatłoczona (jeśli masz na myśli "7")i w dodatku z załadowanym autem. Przy takich prędkościach na tej drodze to trzeba się niestety mocno napracować drążkiem zmiany biegów szczególnie na odcinku Kielce-Kraków :szeroki_usmiech[/quote]

Gdybym lecial to trasa to wcale by mnie to nie dziwilo ale jecham na Kato- KR. 2 pasy non top, maly ruch takze dalo sie jechac plynnie bez czestej zmiany biegow i chamowania. Auto puste. Najnizsze spalanie komp pokazal jak zwolnilem do 80km. Wtedy spadlo do ok 9l !!!!

[ Dodano: Sro 30 Gru, 09 17:40 ]
        Na trasie niejednokrotnie mialem 5,6 (wartosc minimalna) ponizej tego nie da sie zejsc chyba, ze auto sie pcha. Wiec z autem nie jest cos nie tak.
        Bylbym bardzo szcesliwy gdyby tyle palil !!!! Ba! Nawet gdyby pali 8 albo 8,5 Tez bym byl szczesliwy! ale 10-11 ????? Gdzie jak juz pisalem mialem wrazenie ze wczesniej palil mniej ale nie moge sobie przypomniec wynikow a nie chce klamac.

[ Dodano: Sro 30 Gru, 09 17:45 ]
        Zamieszczone przez winni77
        To była demagogia. Natomiast rzeczywiście, zamiast dyskutować na tematy nie związane bezpośrednio z problemem, może poczekajmy, aż Dislog się wypowie odnośnie m.in. stylu jazdy.
        2 pasy non top. Trasa na Kato i pozniej KR. Maly ruch. Dalo sie spokojnie jechgac plynnie bez szarpania i chamowania. Obroty do 3000 max! Przed Czestochowa jak zalalem bak do pelna to sprawdzilem ile komp pokazuje mi km do przejechania na tym baku. Pokazal 510 km. Prezjechalem nie cale 500. 470 trasa, 30km miasto. To chyba sporo co? A rajdowiec to ze mnie zaden

Komentarz

• fan
          Elegance
          • 2009
          • 760

Zamieszczone przez _tm_
          Zamieszczone przez fan
          czy to duzo?

w moim aucie blad w pomiarze jest na poziomie 0,1 - 0,2l. moze patrzyles na licznik nr2
          Licznik nr 2 liczy dane z ostatnich 10000km, więc jeżeli liczysz sobie średnią z ostatniego tankowania i porównujesz z tym licznikiem (zakładając, że to nie jest Twoje pierwsze tankowanie) to wyniki mogą wyjść zupełnie od czapy.
          To wlasnie bylo Moje pierwsze tankowanie.
          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Dislog
            Classic
            • 2009
            • 9

Panowie i Panie. Ja nie chce miec najoszcedniejszego auta. Gdybym chcial to bym sobie jakies male gowienko kupil co to nie ma nic pod maska a 100km/h to predkosc swietlna. Wiem ze benzyna, ze turbo i auto duze ale poprostu wydaje mi sie ze to spalanie moje jest stanowczo za duze i szukam jakiegos rozwiazania, moze jakis porownan jakie wy macie spalanie itp. A nie ywklacuanie sie czy tworzenie teorii ze powinienem sie nauczyc jezdzic oszczednie. Przejechalem juz sporo wieloma samochodami i wiem jak jezdzic zeby malo spalic. Jezdze normalnie i jak czytam jak innym malo pali to jeszcze bardziej wydaje mi sie ze cos jest nie tak. Teraz mam np pol baku po przejechaniu trasy Nowy Sącz- Bielsko Biała. i troche po miescie. W sumie jakies 200-220 km. PÓŁ BAKU SPALIŁ. Auto puste. Bez bagazu i dodatkowych osob. Paliwo bylo lane Werva 98. Cos nie halo i nie wiem co. Jakies rady oprocz zdjecia nogi z gazu?

Komentarz

• endrju
              Classic
              • 2009
              • 34

Dzisiaj przekroczylem magiczna liczbe 1000km na liczniku w mojej Octavii TSI 1.4 i tak szacunkowo obliczam sobie ze na paliwie zatankowanym za 100 PLN (ok 24 litry) przejezdzam 380 km - czyli spalanie mniej wiecej 6,3 - troche trasy, troche po miescie . Nie mam komputera pokladowego, wiec moje obliczenia sa czysto szacunkowe. Liczylem od zapalenia kontrolki rezerwy, do kolejnego zapalenia kontrolki rezerwy. Jak narazie jestem po prostu zachwycony. Mam drugie auto - Clio 1.2 8V i ono przy mocy 56KM palilo moze tylko troche minej. Wot technika.

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Dislog
                Cos nie halo i nie wiem co. Jakies rady oprocz zdjecia nogi z gazu?
                Jeżeli jest jak piszesz to niestety jest coś nie tak z autem, i jakoś trzeba to reklamować. Hmm tylko jak?

Dla pewności zatankuj do pełna pod rząd i przelicz l/km przez litry dla pewności.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• _tm_
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2333
                  • Superb III (3V3)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez fan
                  Zamieszczone przez _tm_
                  Zamieszczone przez fan
                  czy to duzo?

To wlasnie bylo Moje pierwsze tankowanie.
                  No to faktycznie dziwny wynik.

Komentarz

• Andys
                    Elegance
                    • 2007
                    • 762

Paliwo bylo lane Werva 98
                    Zdecydowanie polecam Ci następnym razem zatankować 95. Ja od samego początku lałem 98 i dopiero ostatnio zatankowałem 95, spalanie mi spadło.
                    Pozdrawiam,
                    Andys

Komentarz

• bzik13
                      Rider
                      • 2009
                      • 514

Dislog, mam pomysł... poproś któregoś z forumowiczów z okolicy W-wy, który posiada samochód z identycznym silnikiem o przejechanie 100 km za kółkiem Twojego autka (no cóż będziesz musiał poświęcić trochę litrów paliwa ) Dobrze by było aby taki delikwent mógł legitymować umiejętnością ecodrajwingu (stopka z motostatu). Proponuje na ciepłym silniku zatankować samochód pod korek, wyskoczyć na trasę z dwoma pasami ruchu (ósemka?) i zrobić 100km (im więcej kilometrów tym bardziej miarodajne wyniki), ponownie zatankować pod korek i dokonać przeliczeń kalkulatorem. Zapisz sobie informacje z komputera, ale pod żadnym pozorem nie możesz sugerować się wynikami. Zastanów się nad moją propozycją bo wydaje mi się że jest to dobry pomysł. I nie ma co w tym miejscu unosić się dumą tylko poprosić o pomoc - będziesz miał prawie jednoznaczną odpowiedź co jest nie tak. Samochód zalej 95.
                      Mój liftback scout

Komentarz

• malgosk
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 148

Panowie i Panie. Ja nie chce miec najoszcedniejszego auta. Gdybym chcial to bym sobie jakies male gowienko kupil co to nie ma nic pod maska a 100km/h to predkosc swietlna. Wiem ze benzyna, ze turbo i auto duze ale poprostu wydaje mi sie ze to spalanie moje jest stanowczo za duze i szukam jakiegos rozwiazania, moze jakis porownan jakie wy macie spalanie itp. A nie ywklacuanie sie czy tworzenie teorii ze powinienem sie nauczyc jezdzic oszczednie. Przejechalem juz sporo wieloma samochodami i wiem jak jezdzic zeby malo spalic. Jezdze normalnie i jak czytam jak innym malo pali to jeszcze bardziej wydaje mi sie ze cos jest nie tak. Teraz mam np pol baku po przejechaniu trasy Nowy Sącz- Bielsko Biała. i troche po miescie. W sumie jakies 200-220 km. PÓŁ BAKU SPALIŁ. Auto puste. Bez bagazu i dodatkowych osob. Paliwo bylo lane Werva 98. Cos nie halo i nie wiem co. Jakies rady oprocz zdjecia nogi z gazu?
                        Ja też jechałem tą trasą, we 3 osoby i spalanie było na poziomie 6,5 l, przy średniej prędkości 105 km/h. Samochód był świeżo odebrany z salonu w Krakowie.

Coś masz nie tak, na bank. Może złe paliwo zatankowałeś... Ja na twoim miejscu pojechałbym do ASO i kazał podłączyć się pod komputer.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• karpecik
                          Rider
                          • 2004
                          • 279

Ja ci wierzę. I faktycznie masz problem. Ni z tego z ni z owego spalanie wzrosło o 60-70%? Niska temperatura (0 C) może ci dać +1litr - sam to zauważyłem. Ale 3 litry więcej??
                          Możliwe przyczyny:
                          1. 1 świeca nie pali - ale wtedy rzucało by silnikiem bo na 3 cylindrach to się nie da jeździć
                          2. problem z mapą wtrysku - większa dawka paliwa z powodu jakiegoś błędu
                          3. sonda lambda? - no to chyba coś by się zaświeciło na tablicy
                          4. coś ze sterowaniem przepustnicą - tylko co?

I tu mamy panowie problem: jak auto nie łapie notlaufa to ASO się wypina na kierowcę bo nie ma dowodu, że jest jakiś problem. Tak wierzą (i my też) w "kompiutery" i "check engine", że jak nie pali choinka na tablicy to "nie ma problema". A jak widać problem jest. Raz to za duże zużycie oleju, a teraz za duże zużycie paliwa.

Co mogę poradzić? Jednak trzeba zacząć od świec. Wykręcić po kolei i sprawdzić czy czasem któraś nie jest zarzygana olejem. Jak jest to znaczy, że nie ma iskry, a paliwo leci i wylata z rury. A po drodze wali w katalizator i go zapycha. Same problemy.

Albo podjedź do mnie jutro, siądę i się przejadę po emerycku (dzisiaj 7.4 l/100km w mieście). Choć z tego co piszesz to technikę jazdy raczej możemy wykluczyć....

Komentarz

• lepicky
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 115
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dziś byłem w "trasie" Olkusz -(tu padał gęsty śnieg i droga była biała) Kraków (obwodnica) - "zakopianką" (trochę były korki) do Nowego Targu - Białka Tatrzańska - Jurgów => Śmiganie na NARTKACH <= Później powrót do domku tyle że przez Bukowinę i Zakopane w sumie 360 km. Zostałem mile zaskoczony bo nie jechałem oszczędnie, kilka razy "wystartowałem ze świateł"
                            Spalanie wyszło 6,6 l/100 km !!!
                            Ciekawe co będzie jak spróbuję w trasie EKODRAJWINGU Może kiedyś... Póki co mam "czasem" ochotę pooglądać inne autka w lusterku.

Poniżej link w podpisie jako dowód

Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.

Rabat dla OCP

www.primusal.pl

[email protected]

Komentarz

• Dislog
                              Classic
                              • 2009
                              • 9

Dziekuje Wam bardzo za pomoc. Jutro podjade znowu do ASO ale do innego zobacze co oni powiedza. bzik13 dobry pomysl. Wykorzystam jak bede mnial pusty bak. Teraz jestem do nast tygodnia w Bielsku takze jak wroce do Warszawy i nic sie nie zmieni to sie odezwe Karpecik! Tu masz racje. Goscie podpieli auto do kompa i powiedzieli ze wszystko ok. Nic nie sprawdzili a na koniec powiedzili ze niestety ale te siliniki tak maja. Duzo pala! Co dziwne teraz auto stalo rozgrzane i wlaczone na parkingu. Komp pokazywal Consumption 1 10.9 litra/100km. Wciagu 10 min wzroslo do 11.2! To chyba dziwne skoro auto stalo nie ruchomo i bylo mega rozgrzane? Tmperatura na dworze 5,5 C takze lodowy nie ma. Jutro jade do innego ASO i dam znac jak poszlo. Dziekuje jeszcze raz wszystkim!

Pozdrawiam

Komentarz

• _tm_
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 2333
                                • Superb III (3V3)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Co dziwne teraz auto stalo rozgrzane i wlaczone na parkingu. Komp pokazywal Consumption 1 10.9 litra/100km. Wciagu 10 min wzroslo do 11.2! To chyba dziwne skoro auto stalo nie ruchomo i bylo mega rozgrzane?
                                Ale to jest zgodne z logiką. Stoisz w miejscu i zużywasz paliwo, a w ogólę nie posuwasz się do przodu, więc chwilowo masz nieskończenie duże spalanie na 100km (bo możesz tak stać w nieskończoność dolewając paliwa do baku i nie zbliżając się nawet o mm do 100km). Wyciągnąć średniej z nieskończoności i obecnego średniego spalania się nie da, ale dla komputera nie istnieje wartość nieskończona tylko maksymalny zakres dla danego typu numerycznego - a z tego da się wyciągnąć średnią i będzie ona rosła wraz z upływem czasu.

Komentarz

• Andys
                                  Elegance
                                  • 2007
                                  • 762

Co dziwne teraz auto stalo rozgrzane i wlaczone na parkingu. Komp pokazywal Consumption 1 10.9 litra/100km. Wciagu 10 min wzroslo do 11.2! To chyba dziwne skoro auto stalo nie ruchomo i bylo mega rozgrzane?
                                  To wcale nie jest dziwne, w końcu komp wylicza pewnie średnie spalanie na podstawie ilości zużytego paliwa na jakimś dystansie. Skoro stoisz, to normalne, że spalanie rośnie, ja postałem kiedyś godzinę i spalanie średnie doszło do 49,9l/100km (większej wartości komp nie był chyba już w stanie wyświetlić). Jeśli masz zwyczaj nagrzewać auto przed jazdą (a 1.4 TSI bardzo wolno się nagrzewa na postoju) lub często stoisz w korkach, spalanie może być większe w mieście. Nadal nie tłumaczy to jednak tak wysokiego zużycia w trasie, sprawdzałeś może czy nie masz gorącego któregoś koła po jeździe?
                                  Pozdrawiam,
                                  Andys

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Andys, Wyswietlacz przyjmuje informacje do 99,9l
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

Zamieszczone przez malgosk
                                      Ja też jechałem tą trasą, we 3 osoby i spalanie było na poziomie 6,5 l, przy średniej prędkości 105 km/h
                                      wysoka średnia... :?
                                      niziutkie spalanie :shock:

jakoś nie wierzę troszkę... :twisted:

przepraszam
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• malgosk
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 148

Zamieszczone przez leszekmw
                                        Ja też jechałem tą trasą, we 3 osoby i spalanie było na poziomie 6,5 l, przy średniej prędkości 105 km/h

przepraszam
                                        Zobacz 2 tankowanie na Motostat. Dodam tyle: im mniej hamowania i przyśpieszania, tym lepsze spalanie. Na 7-mce do Płońska potrafię mieć spalanie około 6 l przy prędkości 110-120 km/h. Warunek: żadnych czerwonych świateł.

Komentarz

• Yarek
                                          Elegance
                                          • 2005
                                          • 992

przepraszam
                                          Zobacz 2 tankowanie na Motostat. Dodam tyle: im mniej hamowania i przyśpieszania, tym lepsze spalanie. Na 7-mce do Płońska potrafię mieć spalanie około 6 l przy prędkości 110-120 km/h. Warunek: żadnych czerwonych świateł.
                                          myślę że mylisz prędkość średnią z maksymalną z trasy :wink:
                                          żeby w polskich warunkach osiągnąć średnią 105 km/h to już trzeba trochę zasuwać
                                          . pzdr Jarek
                                          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

Zamieszczone przez Yarek
                                            żeby w polskich warunkach osiągnąć średnią 105 km/h to już trzeba trochę zasuwać
                                            hihi..o to mi chodzi..
                                            a wtedy troszkę i spalanie wzrośnie chyba :?: :szeroki_usmiech

jechałem ostatnio długą trase nad morze, ogniem w zasadzie cały czas i nie dałem rady wyjść poza 100średnią , chyba się koło 96 kręciło , a naprawdę miałem puściutko /niedziela 5 rano / a samochód mam dość szybki i rozpędzanie do 150-170 zajmuje naprawdę mało czasu a tak trzeba lecieć żeby na normalnej drodze wyszła duża średnia .. . wiem że 1,4 to podobno mocne silniki ale sądzę że tam rozpędzenie się do 170 zajmuje sporo więcej czasu i zazwyczaj gdy się ma 130 to już trzeba hamować bo zakręt czy coś tam innego. chyba że ta trasa o której było mówiono to jakaś dwupasmówka to wtedy się zgodze ze średnią prędkością i takim spalaniem..po prostu rozpędzasz się do 105 ,kasujesz komputer i jedziesz sobie spokojniutko , najlepiej na tempomacie..
                                            moje spalanie z tego szaleństwa to 6,5 litra komputerowe...stanęło za warszawą na tylu i się nie zmieniało do końca..

aaa.zrobiłem 596km w 7h i parę , dosłownie parę minut.
                                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• malgosk
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 148

Zamieszczone przez Yarek
                                              myślę że mylisz prędkość średnią z maksymalną z trasy :wink:
                                              Myślę, że nie jechałeś gierkówką, ani 7-mką z Łomianek do Płońska. Codziennie jeżdżę do pracy w Płocku przez Płońsk i uwierz mi, budzę się dopiero przy zjeździe na DK 10.

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Ja jezdze praktycznie codziennie 1-ka z Bielska gdzies na Slask w weekendy do Lodzi. Aby miec srednia 100km/h od odpalenia do dojazdu na miejsce trzeba albo leciec czesto 110-120km/h a jak swiatel jest duzo a ten odcinek w to obfituje, to dluzszy odcinek obwodnicy GOP musze jechac mininim 140 żeby w Siewierzu na swiatlach byc w mniej niz godzine, a to wlasnie okolo 100km drogi dopiero :twisted:

Z Lodzi z ulicy Rzgowskiej do Bielska na ulice Piastowska zebym mial srednia 105 i wiecej to przy normalnym ruchu gdzie trafi sie na czerwone, czasem zwolni sie przed fotoradarem, czasem jakis tir sie wcisnie, albo jakis maruda lewym pasem jedzie, to odcinek Rzgow-Czestochowa praktycznie ponizej 160 ustawionego na tempomacie nie ma co schodzic.

Tak wiec w Polskich warunkach takie srednie przy tym jak swiatel jest sporo to trzeba ostro cisnac i NIE MA SZANS na spalanie na poziomie 5-6l ani w wiekszym TDI ani w TSI.

Ja chetnie przejade sie z kims taka 1-ka

EDIT: http://www.motostat.pl/vehicle-stats/13740 - padlem jak to zobaczylem. Styl jazdy normalny, dla mnie to zawalidroga, zamulacz auta i za chwile stwierdzi ze kierownice w turbinie nie dzialaja, a nie styl normalny pewnie jeszcze w trasie. 1.3MJ pali mi wiecej :idea:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Jac_ek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1733

Zobacz 2 tankowanie na Motostat.
                                                  he he, zobaczyłem te tankowania, jeśli przedostatnie tankowanie (12.16) przy dynamicznej jeździe masz spalanie 6.56 w dodatku w cyklu mieszanym - to ja przepraszam ja przy ekonomicznej jeździe w trasie mam 6.5 l/100 - tak więc sorry ale po prostu nasze pojęcia "dynamicznej jazdy" są skrajnie różne.
                                                  Ten bak jeżdżę dużo ostrzej niż poprzednie - ale jeszcze daleko mu do "dynamicznej" jazdy i jak na razie mam troszkę ponad 10 l/100 (tylko miasto) 8) :lol:
                                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Psycho Dad
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 629

Zamieszczone przez Maicroft
                                                    Andys, Wyswietlacz przyjmuje informacje do 99,9l
                                                    no niestety w TSI tylko 49.9 ;p

Ja tam wierze i nawet w 5/100 w 1.8tsi ... bo potrzeba było by tylko pustej drogi i stalowych nerwów. na przykład taka 8 o pólnocy
                                                    na 6 biegu przy około 100-110 pokazuje około 5l chwilowe ...
                                                    Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

Pracuję...