osuszanie powietrza? ale po co? zebym sie udusil....? niech osusza wtedy kiedy to ma sens...
Climatronic
Zwiń
X
-
Marx - czytam co piszesz - moje wnioski - pokarałeś się kupując auto z climatroniciem zamiast manualnej klimy. Ustaw climatronic tak aby był tam napis - OFF. Sprężarka nie będzie pracować, nic nie będzie ci osuszać powietrza, wentylator nie będzie hałasował.
PS - "sens" osuszania powietrza przy odparowywaniu szyb masz na przycisku (zdaje się) lewy górny róg panelu climatronica.
Komentarz
-
-
suche powietrze jest bardzo niekorzystne dla drog oddechowych. Owszem, przydaje sie do odparowania szyb, ale to max 10 minut po odpaleniu (chyba ze sie jezdzie w piatke w wilgotny dzien), potem juz nie ma co osuszac. Pisanie o "pokaraniu" to niepotrzebna zlosliwosc. Mam przycisk Econ z ktorego moge korzystac, tylko mialem nadzieje ze ustawie sobie temp i zapomne a tu jednak musze mieszac tym przyciskiem.
A przycisk odmrazania/osuszania oczywiscie znam ale nie na ten temat sa moje żale tylko na temat zbednego wlaczania sie sprezarki gdy jest to zupelnie niepotrzebne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alunia822Proszę o podpowiedz jak najlepiej sprawdzić climatronic ?
Zamieszczone przez MarxNa dworze +8, w samochodzie nienagrzane, ustawiam +19 i mimo to wlacza sie klimatyzacja. Po co? Przeciez +8 w dworu swobodnie wychlodzi wnetrze, po co pracuje klimatyzacja?DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisalunia822 napisał/a:
Proszę o podpowiedz jak najlepiej sprawdzić climatronic ?
Włączyć nawiew na przednią szybę. W tej sytuacji zawsze się uruchomi sprężarka, jeśli temperatura nie jest za niska (czyli powyżej 3-5 stopni/ zależy od systemu).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alunia822A czy powinien się włączyć wentylator od chłodnicy klimatyzacji ( w poprzednim sam opel Vectra się włączał wentylator ) ale chyba wentylator się włączy jak temperatura będzie wyższa ??.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxsuche powietrze jest bardzo niekorzystne dla drog oddechowych.
W tym miesiącu spędziłem w Octavii prawie 50 godzin - jakoś nic mi nie zaczęło dlatego dolegać. Kolega miał swego czasu auto z manualną klimą. Też fajnie. Dopóki raz w lecie było mu tak fajnie że 6 godzin jechał z włączoną. W czasie jazdy było mu komfortowo - okazało się jednak że przegiął i konkretnie się pochorował. Następne auto kupił z klimą automatyczną - aby nie zrobić sobie znów zamrażarki w aucie.
Zamieszczone przez MarxOwszem, przydaje sie do odparowania szyb, ale to max 10 minut po odpaleniu (chyba ze sie jezdzie w piatke w wilgotny dzien), potem juz nie ma co osuszac.
Zamieszczone przez MarxPisanie o "pokaraniu" to niepotrzebna zlosliwosc.
Zamieszczone przez MarxMam przycisk Econ z ktorego moge korzystac, tylko mialem nadzieje ze ustawie sobie temp i zapomne a tu jednak musze mieszac tym przyciskiem.
Napiszę że ja też myślałem że ustawię temperaturę i zapomnę. Okazało się jednak że na 4-5 godzinnej trasie kilkakrotnie zmieniam temperaturę we wnętrzu. Zmienia się moje odczucie komfortu i 20 stopni to w tej chwili ciut za ciepło, a po godzinie 22 i jest mi za mało. Dlatego też nie pilnuję wskazania temperatury - zimno - daję na cieplej i odwrotnie. Zachodzą szyby - daję odparowanie. Jest super - ECON lub AUTO.
Zamieszczone przez MarxA przycisk odmrazania/osuszania oczywiscie znam ale nie na ten temat sa moje żale tylko na temat zbednego wlaczania sie sprezarki gdy jest to zupelnie niepotrzebne.
Komentarz
-
-
A mam pytanie czy w OI z 2004 r w wersji z Climatronikiem, również występują grzałkio których tu mowa ??http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Mam climatronic wersję elegance i nie zauważyłem żeby po wciśnięciu przycisku AUTO załączały się jakieś grzałki i leciało cieplejsze powietrzeSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Mam climatronic wersję elegance i nie zauważyłem żeby po wciśnięciu przycisku AUTO załączały się jakieś grzałki i leciało cieplejsze powietrzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Dzięki rozumiem muszę sprawdzićSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisMam climatronic wersję elegance i nie zauważyłem żeby po wciśnięciu przycisku AUTO załączały się jakieś grzałki i leciało cieplejsze powietrzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz