Zamieszczone przez Yarek
przy jakim mrozie jestescie w stanie zapalic?
Zwiń
X
-
przy jakim mrozie jestescie w stanie zapalic?
Witam,
ponieważ dla wielu jest to ciekawy i bardzo aktualny temat, proponuję aby kazdy sie wypowiedzial jak jego dieselek sie zachowuje na silnym mrozie.
proponuje podac:
1. temperature,
2. jak aku krcil,
3. jakie paliwo zalane i ile w baku
4. jaki olej w silniku,
5. no i jak wygladal proces odpalania
ja osobiscie
przy -12:
mobil1 10W40, aku ledwo krecil, paliwo BP ulitamet, prawie caly bak, dwa razy podgrzane swiece, akumulator bardzo slabo zakrecil, ao dziwo po 2-3s. zapalil
przy -18:
aku slabiutko, BP ulitamet, 1/3 baku, bez szans, aku zdycha.
na kablach:
4 razy krecone po 5-6s. w dobrym tepie i zadnych oznak zycia,
za 5 razem o dziwo zaskoczył i pracowal rowno, bez problemów.
-
-
Więc tak:
1. -26 (godzina 3 w nocy)
2. jakie aku tzn firma to nie pamietam ale 84ampery ma
3. paliwo ze stacji lokalnej ale w 1000% sprawdzone bo u nich tankuja się miejskie autobusy, policja, skarbówka, urząd miasta itd.. więc lipy nie robią
4. 2xpodgrzałem swiece no i przez dłuższą chwilkę musiałem dłużej przytrzymac kluczyk w stacyjce niż to bywa przy cieplejszych dniach. Silnik przez 2-4 pierwsze sekundy głosno pracował potem się uspokoił.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
-17°C, benzynka. Aku nowe, więc kręcił bez zająknięcia. Zaskoczył za pierwszym razem po 0,5 sekundy kręcenia.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
1. temperatura ok -20
2. jak aku kręcił,...bez uwag oryginał skoda
3. jakie paliwo zalane i ile w baku ...1/2 paliwa w baku... (paliwo tatusia.... )
4. no i jak wygladal proces odpalania ...za 1 przekręceniem kluczyka ...choć było czuć , że mróz dał się we znaki silnikowi :diabelski_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Octavia stoi w garażu wypowiem się więc na temat 11 letniej Felicii ,która stoi na dworku ;-)
1 -21 st.C
2 kręcił się ok czyli normalnie(akumulator wymieniany we wrześniu,3 od nowości)
3 w baku 1/4 ,paliwo to 95 zalana w stacji lokalnej ,sprawdzonej,zreszta tam tez tankuje Octavie 98 i jest także bez problemów
4 odpala za 1 razem,bez żadnego problemu
Komentarz
-
-
przy -18:
, aku ledwo co dycha tak też kręci, paliwo shell (K-ce.; ul. Chorzowska, koło stadionu Śl., paliwa na 90km :lol: , dwa razy podgrzane świece, po 6 sec i tak zwanych Łoooł łooooooł odpalił
:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyX3. paliwo ze stacji lokalnej ale w 1000% sprawdzone bo u nich tankuja się miejskie autobusy, policja, skarbówka, urząd miasta itd.. więc lipy nie robią
Komentarz
-
-
1.-14 C (w garażu)
2. Aku jakaś 4-5 letnia centa Futura 50A - kręci ale czuć że ma ciężko (przed przyszłą zimą muszę wymienić)
3. prawie 3/4 baku benzyny (1/4 98ki reszta 95)
4. jęknie z 2-3 razy i odpala (niestety często potem gaśnie + silnik nierówno pracuje -pomimo noclegu w garażu mojemu autu zdecydowanie ta temp nieodpowiada)
Komentarz
-
-
- ok -18 stopni po 3 dniach nieodpalania i staniu pod chmurką
- aku 7 letni
- rezerwa w baku
- kręcił tak, jakby miał zaraz zdechnąć (py py py py coś w tym stylu) za jakimś 3 razem odpalił po 10s kręcenia (paliłby za 1, ale za szybko rozrusznik odpuszczałem...)
Jak jest w garażu to przy każdych mrozach (w garażu temp ta sama tylko osłonięty od wiatru) to pali niemal od razu.
A i to wszystko na sprawnej jednej świecy żarowej :P W poniedziałek wymieniam
Komentarz
-
-
Pierwsze silne mrozy grudnia 2009. Jeden jedyny raz Szkodnik stał na dworze, bo szwagier swojego Picasso HDI chciał uchronić przed mrozami.
A więc ok. 9 rano było -21st.C i tylko rozrusznik zakręcił autko juz chodziło, to był ułamek sekundy.. może pół sekundy
Więcej nie jestem w stanie podać, bo Szkodnik stoi w ciepłym garażu
Komentarz
-
Komentarz