Przecież masz w konfiguratorze podane wersje wyposażenia. Wystarczy przeczytać co posiadają i wybrać czy jest ok czy szukasz czegoś więcej. Za taką kwotę to minimum wersja Elegance jak mniemam. Chyba że doposażona Ambiente.
Koszty użytkowania 1,4TSI i 1,8TSI
Zwiń
X
-
AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
-
-
Czy O2FL Kombi 1,8TSI według konfiguracji za 97.000,00 jest golasem czy wypasiona wersja. Muszę złapać jakiś punkt odniesienia.
A czytając ten wątek, mam wrażenie że lubisz przed sobą piętrzyć kłopoty.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dankatZamieszczone przez YarekOto punkt odniesienia: jest to wersja która pozwala uzyskać spore rabaty.
A czytając ten wątek, mam wrażenie że lubisz przed sobą piętrzyć kłopoty.
Czy możesz rozwinąć swoja myśl.Zamieszczone przez MaicroftTak wszyscy narzekaja na cene, jak komus ktos tu napisze ze za tyle da sie kupic to mu odpowiadaja ze jest glupi i ze to niemozliwe. :lol:
W 10 minut na tym forum mozna znalezc kilka kontaktow gdzie cena na auto robi sie na tyle ciekawa, ze warto wydac 200zl na pociag i kolejne 200zl na paliwo zeby wrocic autem i poswiecic nawet 1 dzien urlopu, ktory i tak trzeba najczesciej wykorzystac przy odbiorze auta zeby zaoszczedzic na OII kwoty rzedu 15-20tys od ceny katalogowej. :roll:. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dankatNa początku napisałem do 3 forumowych dilerów. Odpowiedział jeden. Cena (upust) w porównaniu do tego co otrzymuje w zachodniopomorskim i pomorskim atrakcyjna. Ale jeszcze sporo jej brakuje do tej co Ty podajesz.
Komentarz
-
-
dankat, jeśli dostałeś ofertę od danielcia i nie jesteś zadowolony, to zamów tam gdzie Ci dali jeszcze lepszą cenę. Albo się lepiej targuj :twisted:
Nikt tego za Ciebie nie załatwi ani nie poda gotowej recepty. Bo takiej nie ma.
Mi się opłacało jechać do danielcia do Krakowa po auto, bo lokalnie nikt na Dolnym Śląsku nie był w stanie (lub nie chciał) dać tak dobrej ceny.Pozdro
Komentarz
-
-
Kraków-danielcio na dzisiaj bije na twarz ceny w salonach w mojej okolicy, więc kolego dankat - jeśli potrzebujesz lepszych rabatów musisz chyba spojrzeć na Citroena/Renault/Peugeot :twisted: Tam do auta w cenie Octavii '09 dostaniesz ze 30tysi ...
Skoda ma takie ceny, a nie inne. Jeśli nie akceptujesz ceny, najwidoczniej przyszła pora na weryfikację budżetu/wymagań 8)kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiLeRrosSKraków-danielcio na dzisiaj bije na twarz ceny w salonach w mojej okolicy, więc kolego dankat - jeśli potrzebujesz lepszych rabatów musisz chyba spojrzeć na Citroena/Renault/Peugeot :twisted: Tam do auta w cenie Octavii '09 dostaniesz ze 30tysi ...
Skoda ma takie ceny, a nie inne. Jeśli nie akceptujesz ceny, najwidoczniej przyszła pora na weryfikację budżetu/wymagań 8)
Generalnie wkurza mnie podejście Skody (SAP, salony). Mają pewnego klienta (tak na 90% w tej chwili). Chce "wypasione" autko, a oni albo robią ze mnie idiotę, albo olewają. A podobno sprzedaż samochodów w kraju dramatycznie spada. Sprzedawcy w salonach to kartofle sprzedawać powinni. Najpierw oferują dodatki i jedyne na co ich stać to podać cenę. Jak się człowiek zapyta jak to działa to "bajki" opowiadają. Jeśli mam wydać dodatkowe kilka tysięcy. To chce wiedzieć jak to działa. Czy ten dodatkowy wydatek ma dla mnie sens. Tak jak już wcześniej pisałem SAP i salony skutecznie zniechęcają mnie do zakupu. Gdyby nie to forum (pozytywne opinie o 1,8TSI), to pewnie już dawno bym zrezygnował z O2
Komentarz
-
-
dankat, prawda jest taka, że jak widzisz (niestety) łaski ze swoim zakupem nie robisz, może tak jak już sugerowałem idź po prostu gdzie indziej, tam gdzie Cię dopieszczą, bo tutaj przewiduje mnóstwo narzekań na serwis po zakupie i poco Ci to :idea:
A jeżeli mimo wszystko upierasz się przy Skodzie, to po prostu przestań marudzić, na dobrą sprawę wszystko wiesz i pozostało tylko albo kupić auto albo nie.
[ Dodano: Nie 07 Mar, 10 17:25 ]
poczytaj sobie ten wątek:
i zobacz sobie jak się zmienia zdanie na temat auta i marki, która z najlepszej na świecie staje się już nie taka dobra, przy Twoich wątpliwościach, obawiam się, że możesz dołączyć do tego chórku.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
[quote][quote="dankat"]Zamieszczone przez Maicroftdankat,
PS. Miałem kolejny "kontakt" z SAP. Określę to jednym słowem z całą odpowiedzialnością IDIOCI. No chyba, że opłaca ich konkurencja i wtedy ich poczynania są zrozumiałe.
quote]
SAP mial wielokrotnie zwracana na to uwage i co dalej olewaja klienta.
Najwyrazniej SAP ciagle mysli ze sprzedaje 2-3 rodzaje ziemniakow i klientowi wszystko jedno ...
Komentarz
-
-
Z salonami i podejściem do klienta tak już u nas jest (ciulowo). Odnoszę wrażenie że "salonowi sprzedawcy" mieliby problem sprzedać worek ziemniaków na giełdzie warzywnej.
Jak ja się rozglądałem za autem, przejechałem się 1.9TDI - dla mnie to "mułek" , ale oceniłem mniej więcej jak się prowadzi, hamuje, jak wykonana etc. Niestety, super sprzedawca z salonu nie miał pojęcia jakie informacje pojawiają się na Maxidocie :!: , a co gorsza - o zgrozo - jak się nim posługiwać! W tym momencie załamałem się i zaufałem w 100% temu oto forum. Nigdy nie jechałem 1.8TSI, nigdy nie jechałem automatem, tym bardziej DSG - ślepo jak kopalniany koń uwierzyłem :wink: I powiem Ci, kolego dankat - cholernie było warto
Jedynie czego żałuje, to że w tamtym okresie nie było RS-a z kratką, bo mocy jakoś tak mi mało w tym 1.8 :twisted:
Najprościej, tak jak koledzy wcześniej pisali - wyszukaj na forum kogoś z Twoich okolic, kto już posiada 1.8TSI (jeśli nam nie wierzysz, że ładnie toto jeździ).
Jak na razie nie widziałem jeszcze tego silnika w żadnym z kilku odwiedzonych salonów (w Octavii, bo w Yeti czy Superbie skubańce mają).
P.S. Tytuł tematu jest o kosztach, więc przy okazji wtrącę swoje trzy grosze. Auto mam 9ty miesiąc, przeszło pierwszy przegląd QG1 (28kkm) i do tej pory żadnych kosztów poza dolewaniem oleju nie ma. Przegląd jakieś tam śmieszne 600zł (olej miałem swój). Do chwili obecnej dwa razy była wymieniana padnięta cewka zapłonowa (gwarancja), poza tym wszystko gra i buczy tak jak powinno. Niestety u mnie z DSG niesprawna cewka = laweta (ale to Assistance Skody płaci, więc mnie to nie interesuje).kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiLeRrosSZ salonami i podejściem do klienta tak już u nas jest (ciulowo). ... sprzedawca z salonu nie miał pojęcia jakie informacje pojawiają się na Maxidocie :!: , a co gorsza - o zgrozo - jak się nim posługiwać! W tym momencie załamałem się i zaufałem w 100% temu oto forum.
PS. Ciekawe, kogo trzeba znać w SAP/salonie aby bez problemu przejechać się wybranym autkiem. Uzyskać odpowiedzi na zadane pytania. Ile trzeba dać w kopercie. Jeśli ktoś w SAP/salon jest na forum to proszę o kontakt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dankat[
Odczucia mamy podobne i to przeraża mnie. To w końcu nie worek kartofli tylko samochód za duże pieniądze. Jeśli się nie przejadę 1,8TSI to nici z zakupu. W przyszłym tygodniu mam mieć taką okazję.
Moje wrażenia - bardzo pozytywne. Pierwszy raz jechałem autem z DSG - poprostu bajka. Pedał w podłodze, tryb manualny, zmieniam biegi i tylko wyświetlacz i wskazówka obrotomierza mi pokazuje że bieg się zmienił. W samochodzi cichutko i komfortowo (poprzednio jezdziłem Oplami)
Jeden odcinek drogi szybszy z kilkukrotnym pedałem w podłodze i 130km/h - średnia spalania na komputerze 11,5 l/100km. Drugi odcinek wolniejszy ok 70 km/h - średnia spalania 6,3 l/100km
To że moje auto bedzie miało DSG to już przesądzone, ale miało być 1.4 TSI.
Po wczorajszej jezdzie głowe jednak mi zaprząta 1.8.
Koledzy jaka może być realna róźnica w spalaniu pomiędzy 1.4 a 1.8 ? Czy zamknie sie faktycznie róźnicą 1 litra jak na papierze ?
Czy sądzicie że w 1.4 będzie równie cicho jak w 1.8 ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez arekbanKoledzy jaka może być realna róźnica w spalaniu pomiędzy 1.4 a
1.8 ? Czy zamknie sie faktycznie róźnicą 1 litra jak na papierze ?
2 L roznicy to bym sobie zalozyl przy porownaniu z TDI.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez arekbanKoledzy jaka może być realna róźnica w spalaniu pomiędzy 1.4 a
1.8 ? Czy zamknie sie faktycznie róźnicą 1 litra jak na papierze ?
2 L roznicy to bym sobie zalozyl przy porownaniu z TDI.
ten silnik jednak prowokuje do mocniejszego deptania :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekbanTo że moje auto bedzie miało DSG to już przesądzone, ale miało być 1.4 TSI.
Po wczorajszej jezdzie głowe jednak mi zaprząta 1.8.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rufus295Powiem Ci co wiem na 100%. Olej ten litr czy dwa, jak nie weźmiesz 1.8 to będziesz żałował na bank. Trzeba było nie jeździć to by nie było dylematów . Ja jeździłem tylko 1.8 i nawet nie próbuję 1.4 bo to by było od dupy strony, bo albo zaczynam od 1.2 i jak mi za mało to idę wyżej , albo zostaję przy tym co mi się podoba
Dlatego będę brał w ciemno 1.8 (no może nie w ciemno - bo po wnikliwym studiowaniu forum)
Miała być Octavia 2 FL 1.8 TSI DSG
Jest Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 :diabelski_usmiech
Pozdrowienia
Gemini
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiLeRrosSAuto mam 9ty miesiąc, przeszło pierwszy przegląd QG1 (28kkm) i do tej pory żadnych kosztów poza dolewaniem oleju nie ma. Przegląd jakieś tam śmieszne 600zł (olej miałem swój). Do chwili obecnej dwa razy była wymieniana padnięta cewka zapłonowa (gwarancja), poza tym wszystko gra i buczy tak jak powinno. Niestety u mnie z DSG niesprawna cewka = laweta (ale to Assistance Skody płaci, więc mnie to nie interesuje).1 :lol
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Komentarz