Dajcie sobie spokój z salonami gdzie pracują w większości jednak przypadkowi ludzie, ja miałem ciut droższą ofertę od tej z Krakowa ~2kpln, ale niestety (a właściwie na szczęście) nawet do mnie nie oddzwonili choć się bardzo miło umówiliśmy, w piątek, na telefon w poniedziałek - zapisane w kalendarzu, klient nasz Pan itd... Olewka totalna - co innego "Kraków" ;-)
poziom oleju - jak sobie radzicie
Zwiń
X
-
poziom oleju - jak sobie radzicie
Jak w temacie, jak sobie radzicie ze sprawdzaniem poziomu oleju, gdy bagnet jest tego samego koloru (czarny) co olej np po zmierzchu, bo mi nawet przy swietle dziennym jest trudno, a wzrok mam calkiem całkiem a tak swoją drogą za taki patent ten co to projektowal pownien dostać Nobla A instrukcja mówi, że przy każdym tankowaniu...
czy to nie jest celowe działanie?
-
-
poważnie mówiąc, to nie wiem jak wy, ale ja wycieram bagnet i wtedy sprawdzam poziom, owszem czarny plastik jest głupim rozwiązaniem (w yarisie jest chyba żółty\pomarańczowy i widać na kilometr) ale na suchym widać bez problemu, nawet przy świetle lampy na ulicy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale ja wycieram bagnet i wtedy sprawdzam poziom
a propos tego "plastikowego" bagnetu, to nie było "przemyślane rozwiązanie"... :?
Komentarz
-
-
poważnie mówiąc, to nie wiem jak wy, ale ja wycieram bagnet i wtedy sprawdzam poziom,.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Dodam swoje 3 grosze. Czarny bagnet z dwiema kulkami jest kompletnie do dupy. Kts kto to wymyslil powinien dostac kopa. Jednak u siebie zauwazylem, ze jesli jest za duzo oleju (za duzo mi wlali w serwisie) to sprawdzienie poziomu jest niemozliwe. Caly lacznie z kulkami jest upackamy czarnym olejem i g... widac. Dopiero jak sie posada poziom oleju, ktory pojawia sie pomiedzy kulkami to mozna co nieco, wytezajac wzrok wybadac. Nalezy wytrzec bagnet do sucha powolutku wsadzic i wyjac ostroznie. Krecac bagnetem wzdluz osi zobaczysz gdzie najnizej jest upackany - to wlasnie jest poziom moim zdaniem. Dziala przy dobrym swietle i poziomie oleju miedzy max i min. Najwyrazniej projektanci nie przewidzieli sytuacji, ze sie komus przelalo. Bylo juz kiedys na forum , sam zalozylem taki watek i zdaje sie kolega Szkoda wybadal, ze mozna zalozyc metalowy z jakiegos innego modelu. Niestety watek zniknal
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapoważnie mówiąc, to nie wiem jak wy, ale ja wycieram bagnet i wtedy sprawdzam poziom, owszem czarny plastik jest głupim rozwiązaniem (w yarisie jest chyba żółty\pomarańczowy i widać na kilometr) ale na suchym widać bez problemu, nawet przy świetle lampy na ulicy.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz