Witam.nie mogę otworzyć prawych tylnich drzwi, przy próbie otworzenia z wewnątrz, cycek podnosi się po puszczeniu klamki opada mimo iż klamka wydaje się wyciągnięta do oporu. Przy centralnym zamku nic się nie dzieje. Pomocy
[O1] Fotelik 15-36kg - opinia użytkowników 3 modeli
Zwiń
X
-
[O1] Fotelik 15-36kg - opinia użytkowników 3 modeli
Witam
Czy ktoś posiada w Octavii I jeden z wymienionych fotelików:
CASUALPLAY Protector
CYBEX Solution X
CONCORD Lift Evo
Czy fotelik pasuje idealnie do oparcia? Który będzie bardziej funkcjonalny?
Proszę o opinię użytkowników
Z mojej strony mogę powiedzieć że fotelik, który obecnie użytkuje Chicco Key 1 X-Plus idealnie pasuje do tylnej kanapy tzn spód i oparcie dolega do siedzeń (w przeciwieństwie do nowego Lancera sedan gdzie między oparciem jest przerwa)
-
-
Mam Concord Lift evo
Fotelik jest dość wysoki więc zagłówek trzeba przekręcić tyłem do przodu - wtedy lepiej przylega do siedzenia.
Ja dodatkowo przypinam fotelik do zagłówka żeby nie latał po samochodzie.
Generalnie fotelik jest bardzo dobry, zapewnia dobrą ochronę dla dziecka, jest stabilny w porównaniu do innych ( część pionowa nie jest podatna na wyginanie boczne)
Mam nadzieję, że moja królewna nigdy nie będzie musiała go testować
Polecam
Komentarz
-
-
Ja mam MAXI COSI RODI XR
moja pociecha go uwielbia.
Zamieszczone przez laurindodatkowo przypinam fotelik do zagłówka żeby nie latał po samochodzie.
też tak mam
Zamieszczone przez laurinFotelik jest dość wysoki więc zagłówek trzeba przekręcić tyłem do przodu - wtedy lepiej przylega do siedzenia.
Zamieszczone przez laurinMam nadzieję, że moja królewna nigdy nie będzie musiała go testowaćpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Hi...
Mam Cybex Solution X-Fix (z Isofixem). Trochę kłopotu sprawia pierwsze zapięcie Isofixa - dodane są dodatkowe prowadnice z plastiku ktore trzeba zaczepić, a ta blizej drzwi wymaga trochę wysiłku żeby weszła w oparcie. Po zatrzaśnieciu - jest już bardzo dobrze - trzeba tylko podnieść zagłówek kanapy bo przeszkadza. Generalnie jestem zadowolony. Pociecha też zaakceptowała od razu.Kwiatek...
Komentarz
-
-
Koledzy, moim zdaniem zagadnienie "fotelik w Octavii 1" to porażka. To chyba główna wada naszych jedynek - mała ilość miejsca pomiędzy siedzeniami. Dla dziecka powyżej 4 lat, foteliki z bazą odpadają moim zdaniem - dziecko siedzące w takim foteliku ma stopy praktycznie dobite do przedniego fotela. W razie wypadku dziecko połamie nogi.
Ja sprzedałem foteliki z bazą i zamontowałem na isofix foteliki bez bazy. Taki fotelik jest bardziej "wbity" w oparcie i dziecko zyskuje 15 cm miejsca na nogi. Robilismy próby w sklepie z róznymi fotelikami i nasza mała pociecha bezdyskusyjnie wybierała foteliki bez bazy - mówi że wygodniej się jej siedzi. Podczas spania dziecku nieco leci głowa do przodu - to wada takiego rozwiązania, ale z tym jest zawsze problem. Nie da się pochylić fotelika gdy dziecko jest powyzej 3,5 - 4 lat, bo właśnie nie ma miejsca na nogi.
Poza tym pamiętajcie, że dziecko powyżej 15 kg nie może byc przypinane tymi małymi pasami fotelika - musi byc przypięte pasami samochodu. Czyli to, co dziecko ma za plecami, działa na nie podczas wypadku, dociskając dziecko od tyłu. Jeżeli fotelik z bazą waży np. 3 kg, to podczas zderzenia naciska na plecy dziecka z siłą 50 - 100 Kg !!!. pomyslcie o tym. Zapraszam na youtube do ogladnięcia testów zderzeniowych fotelików - zmieni się Wasze nastawienie do tematu. Popatrzcie np co się dzieje z dzieckiem w Cybexie. Generalnie foteliki 15 - 36 kg to wielka porażka.
TomekPozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
I tu trzeba przyznać trochę racji. My mamy fotelik Recaro Young Sport i on jest z przedziału uniwersalnego 9-36kg, ale już synek ma dwa i pół roczku, ale miejsca na nóżki to ma coraz mniej...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pic2ekPONIEDZIAŁKOWA UWAGA O 20:00 MA BYC POŚWIĘCONA FOTELIKOM DZIECIĘCYM - POLECAM. Zobaczyłem zwiastun i się troche przeraziłem.
[ Dodano: Pon 26 Kwi, 10 21:09 ]
http://uwaga.onet.pl/3265...i,reportaz.html
Komentarz
-
Komentarz