[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • granacik
    Ambiente
    • 2009
    • 249

Dla mnie Lancer to też porażka szczególnie hatchback (a może to kombi?). Zobaczcie jak podwiesili w nim tłumik (hatchback), normalnie jakby z autobusu był. To pierwsze co widzę patrząc na tył tego auta.

Jestem zawiedziony kilkoma markami, które kiedyś robiły fajne auta a teraz robią jak dla mnie dziwolągi - Nissan, Mitsubishi, Subaru.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

granacik, poprzedni lencer był spoko, tyle, że strasznie nudny, co mi akurat nie przeszkadza.
      mówię oczywiście o zwykłych wersjach, a nie EVO
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• marektbg
        Elegance
        • 2010
        • 861

Zamieszczone przez Big Wojtek
        Ze spalaniem to racja. Zapomniałem dopisać, że oprócz ceny zakupu przeraziła mnie jego paliwożerność.
        Tak popatrzyłem w broszurę Lancera 1.6 i jakoś spalanie mnie nie przeraziło - wygląda raczej normalnie.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez marektbg
          Ze spalaniem to racja. Zapomniałem dopisać, że oprócz ceny zakupu przeraziła mnie jego paliwożerność.
          Tak popatrzyłem w broszurę Lancera 1.6 i jakoś spalanie mnie nie przeraziło - wygląda raczej normalnie.
          bo mówimy o 1,8, ani osiągów, ani... nic
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pawelz84
            Classic
            • 2010
            • 25

Mi wczoraj udało się odebrać zamówioną na początku października Octavie 1.4 tsi ambiente z dodatkami. Z tego co usłyszałem, jeśli zamawia się teraz Octavię z tym silnikiem, to termin odbioru jest na kwiecień-maj.
            Pozdrawiam,
            Paweł

Komentarz

• Big Wojtek
              Rider
              • 2010
              • 440
              • Hyundai

pawelz84 - gratuluję i zazdroszczę

Lancer 1,5 nie pali dramatycznie, ale jak poczytałem opinię użytkowników 1,8 na stronie autocentrum to jest dramat. Spalanie 12-14 l w mieście nie należy to rzadkości.

Komentarz

• leff
                Elegance
                • 2004
                • 862

140 kucy i 10,5 do paki .... to jest dramat

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• beaviso
                  Elegance
                  • 2010
                  • 767
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez granacik
                  Dla mnie Lancer to też porażka szczególnie hatchback (a może to kombi?). Zobaczcie jak podwiesili w nim tłumik (hatchback), normalnie jakby z autobusu był. To pierwsze co widzę patrząc na tył tego auta.
                  Mnie też to razi, przede wszystkim z praktycznego punktu widzenia. W O2 tłumik jest ładnie schowany, nie obawiam się, że podczas cofania przypierniczę nim w krawężnik. A w Lancerze tłumik idzie na pierwszy ogień - bum! I po tłumiku :twisted:

M.
                  666 4U

Komentarz

• Skfarek
                    RS
                    • 2010
                    • 4795
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

szkoda, swego czasu chorowałem na takiego z 2.0 pod machą i w wersji Sport :wink: Niestety w wersji kombi bagażnika nie ma, tzn. niby jest te 350 l ale nie wiem gdzie i w dodatku nie kompatybilne z moim wózkiem dla syna :diabelski_usmiech W sedanie za to otwór załadunkowy mikry jest :wink:
                    Ok - koniec OT.
                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• vicious
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 232

Lancer 1,5 nie pali dramatycznie, ale jak poczytałem opinię użytkowników 1,8 na stronie autocentrum to jest dramat. Spalanie 12-14 l w mieście nie należy to rzadkości.
                      Nie należy, bo niektórzy kupując cywilnego lancera myślą, że powinien śmigac jak evo w rajdach i noga non stop w podłodze :lol: Magiczny dopisek do silnika TSI też powoduje u niektórych wzrost adrenaliny i z 1.2 biorą co się da... Co za różnica: 1.2 czy 1.8 - oba TSI :twisted: A powiedzcie mi ile trzeba wykrzesac z 1.6 MPI, żeby to jeździło??? Jak dołożysz to musisz wlac i tyle :diabelski_usmiech
                      Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                      TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

vicious, żeby 1,6 MPI jeździło nazwijmy to "żwawo" :wink: wystarczy wlać 9,5 literka benzyny na każde 100 km - jazda tylko po Krakowie - inna sprawa, że od kiedy oddali fragment S7, korki są jakby mniejsze, a co za tym idzie więcej jest jednak jazdy (takiej po mojemu :diabelski_usmiech - ja ją nazywam dynamiczną) niż stania w korkach

Komentarz

• vicious
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 232

Zamieszczone przez tomekjmopl
                          vicious, żeby 1,6 MPI jeździło nazwijmy to "żwawo" :wink: wystarczy wlać 9,5 literka benzyny na każde 100 km - jazda tylko po Krakowie - inna sprawa, że od kiedy oddali fragment S7, korki są jakby mniejsze, a co za tym idzie więcej jest jednak jazdy niż stania w korkach
                          A w opisie pod postem masz dychę... :2kc
                          Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                          TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• tomekjmopl
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1187
                            • Opel
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

vicious, ano mam jakieś starocie nieaktualne :wink: - to jest powiedzmy mocno uśrednona wartość spalania LPG i/lub E95

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez leff
                              140 kucy i 10,5 do paki .... to jest dramat
                              otóż to :idea:
                              to auto naprawdę ogólnie nie nalezy do udanych, wersja 1,8 z pewnością nie.
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• zwolin
                                Rider
                                • 2010
                                • 656

Zamieszczone przez szkoda
                                granacik, poprzedni lencer był spoko, tyle, że strasznie nudny, co mi akurat nie przeszkadza.
                                I miał fajny silnik 2.0. Co prawda kombi nie było zbyt duże, ale było.
                                Jak zobaczyłem kufer w nowym, to wierzyć mi sie nie chciało, że tak dali ciała. Pod tym względem, to nie jestem pewny, czy można go traktować jako konkurencję dla fabii, a nie octavii. Do tego niby fajny wygląd, ale..... blachy jak z puszki po sardynkach (falują przy zamykaniu drzwi nawet w reklamie), plastiki takie sobie, silnik jak nie depczesz to nie jedzie, a jak depczesz to pali niewiele mniej niż evo.
                                Jako dozgonny fan mitsubishi jestem załamany tym co księgowi robią z samochodów. Moja carisma '97 sprawia wrażenie solidniej wykonanego samochodu.
                                Tak więc moim zdaniem traktowanie lancera jako alternatywy dla octavii to lekkie nieporozumienie, no chyba, że ktoś chce mieć fajny grill.
                                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                O II Tour Combi 1.6
                                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• krzysiek83wpr
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 362

Wracając do tematu, dla mnie to jakaś katastrofa czekać na samochód 4 miechy ( przy takiej zachęcie, chęć na nowy samochod może czasem opaść )
                                  Ja swoją furę odebrałem od ręki, stała w saloniku sobie.. miałem farta.

Komentarz

• Big Wojtek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 440
                                    • Hyundai

Dla mnie to też jest katastrofa. Z drugiej strony octavię chcę chcę mieć 7-10 lat. Jakoś głupio kupić samochód, który nie do końca mi pasuje, tylko dlatego, ze, będzie szybciej do odbioru.

Komentarz

• matwrc
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 235

Jest już 2011, a w cenniku skody dalej 22% VAT. Od tego cennika w dużej mierze będzie zależeć klimat tego wątku.

Komentarz

• Niewolno
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 3

Świętują udany rok.

Komentarz

• jsz5
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 1

Witam
                                          Skoda 1,4 sedan, czerwona corrida, z pakietem optimum, z podłokietnikiem za 41500 zł zakupiona w Szczecinie, do odbioru około lutego/marca.

Komentarz

• voytek
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 480
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

No właśnie coś tu nie gra. Ja zwróciłem uwagę tylko na to, że voytek napisał "pół roku przekroczone". Albo pomylił datę, albo mamy naprawdę wyśrubowany rekord.
                                            Sorry ops: , już poprawiłem. Odbiór w marcu, nie w sierpniu.

Komentarz

• macluke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875

mój sąsiad zamówił octe na początku września z terminem odbioru na koniec listopada. No i niestety - auto nie dojechało do dziś.
                                              I teraz żałuje tego zamówienia, ponieważ w 2011 będzie rejestrować auto z 2010 (1.9 TDI, na mocy jakiegoś tam porozumienia z ministrem infrastruktury).

Nie ma nic złego w kupowaniu aut z 2010 w 2011 jeżeli tak to sie planuje. Natomiast teraz, nieoczekiwanie jest się 'do tyłu', i to zarówno, jeżeli chodzi o cene ubezpieczenia jak i spadek wartości auta. Dealer powinien tutaj jednak zachować się fair i odpowiednio wynagrodzić ten fakt - zobaczymy

Komentarz

• Mach700
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 21

Zaczyna mnie to irytować - zamówienie złożone na końcu września - dziś informacja, że produkcja się przedłuży i auto do odbioru będzie na koniec lutego (miał być początek stycznia!!!). 5 miesięcy! A coś czuję, że w lutym powiedzą mi, że to będzie w kwietniu. To jest jakaś farsa. Już żałuję tego zamówienia i zastanawiam się nad jego wycofaniem. Zamówienie poszło na Laurin & Klement 1,8 TSI DSG combi. To nie jest maybach, by czekać na niego nie wiadomo dokąd. Pójdę do hondy, mitsubishi, peugeota, toyoty, gdziekolwiek, byle dalej od skody.

Komentarz

• Skfarek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4795
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mach700, i tam też odczekasz swoje, jak nie weźmiesz auta standardowego i "z placu" :diabelski_usmiech
                                                  Maybach to nie jest ale L&K ze wszystkim nie jest na tyle popularne by je robili na bieżąco :wink:
                                                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Mach700
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 21

Skfarek, napewno odczekam, ale kolega który praktycznie w tym samym czasie zamówił całkiem niestandardowego peugeota, już nim jeździ, inny hondę, także już jeździ itd itd....
                                                    Tu chodzi o traktowanie klienta. Jak ktoś się do czegoś zobowiązuje, to powinien trzymać się warunków, albo nie zobowiązywać się do niczego. Jak robię interesy, to nie mam swojego klienta w dupie i termin jest sprawą żelazną - nie do ruszenia. Inaczej eliminuje mnie rynek. Miałem zamówić jeszcze fabię do firmy, ale właśnie stwierdziłem, że dosyć tego.

Komentarz

Pracuję...