[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • machu
    Ambiente
    • 2010
    • 147

Zamieszczone przez grzegorz3737
    witam!

moja Octavia Tour II 1,4 zamówiona 04.12.2010 w Zabrzu. produkcja na 9 tydzień, odbiór 15 marca

do zamówienia:
    kolor - srebrny brilant
    pakiet OPTIMUM
    podłokietnik przód JUMBO BOX

od dealera:
    radioodtwarzać SWING
    wycieraczka szyby tylnej
    dywaniki gumowe

cena 45250
    Dobra cena!
    Sprzedam czarnulkę...
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• Orbit
      Rider
      • 2010
      • 486

przepraszam ... jaka jest róznica miedzy Oktavią a oktaviąa II TOUR ... czy oktavia dwa to starszy model oktavji ktora obecnie jest sprzedawana ?
      przepraszam za laickie pytanie po prostu pogubiłem sie ... jak by nie czaje Bazy o co chodzi z tymi cenami zwłaszcza ze wyglądaja bardzo Atrakcyjnie . ... .. . sorki raz jeszcze :roll:
      TUTAJ LINK
      1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
      Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL

Komentarz

• Gugurugu
        Drive
        • 2011
        • 44

Zamieszczone przez Orbit
        przepraszam ... jaka jest róznica miedzy Oktavią a oktaviąa II TOUR ... czy oktavia dwa to starszy model oktavji ktora obecnie jest sprzedawana ?
        przepraszam za laickie pytanie po prostu pogubiłem sie ... jak by nie czaje Bazy o co chodzi z tymi cenami zwłaszcza ze wyglądaja bardzo Atrakcyjnie . ... .. . sorki raz jeszcze :roll:
        TUTAJ LINK
        O2 Tour to O2 FL z karoserią od O2 i troszkę słabszym wyposażeniem seryjnym (przede wszystkim brak ESP w standarcie) i tylko 2 silnikami.

Komentarz

• dziadekk
          Rider
          • 2011
          • 355
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Oglądałem nowego tura 1,6 lpg, jeszcze nie swojego :P , zawiodłem się brakiem wyciszenia maski - komory silnika, osłona/ocieplenie akumulatora-jakaś papieropodobna imitacja i dolna mikro osłona silnika. Cięcia kosztów zobaczyłam na własne oczy. Sukces rynkowy Skody potężny, klienci czekają po kilka miesięcy. Czego jeszcze nie zobaczyłem? Zostawiłem już zaliczkę w salonie :roll:

Komentarz

• keraj998
            Rider
            • 2008
            • 359
            • Volkswagen

dziadekk,
            Zamieszczone przez dziadekk
            zawiodłem się brakiem wyciszenia maski - komory silnika, osłona/ocieplenie akumulatora-jakaś papieropodobna imitacja i dolna mikro osłona silnika
            za parę złotych dokupisz tylko po co :shock:
            "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• caveman_
              Ambiente
              • 2010
              • 196

Zamieszczone przez dziadekk
              zawiodłem się brakiem wyciszenia maski - komory silnika
              Jeśli to Cię pocieszy ja mam 1.8 TSI Elegance i też nie miałem wyciszenia maski, dokupiłem sobie w ASO cena chyba 105PLN :diabelski_usmiech
              www.mikrowag.pl

Komentarz

• dziadekk
                Rider
                • 2011
                • 355
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie,no nie pocieszy mnie, że Ty też nie miałeś, pocieszyłbym się, gdyby wszyscy mieli :lol: Niby szczegóły a nie polubię pracy księgowych, może, jak będę kiedyś prezesem. A na czym jeszcze zaoszczędzili zgldem OI?

Komentarz

• kris75
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 217

Zamieszczone przez matwrc
                  Sytuacja z dostępnością nowych skód jest godna pożałowania, ale niestety (nieważne co wybrałeś) w tej cenie nie można zamówić nic lepszego u kogokolwiek innego. Oferta skody jest na tyle dobra, że wybranie innego auta choć zbliżonego parametrami jest właściwie niemożliwe. Przerabiałem u siebie taki dylemat, byłem bardzo wku.....y na skodę no i co... obrazić się i kupić na kilka lat coś co jest gorsze i jeszcze nierzadko droższe?
                  jest właśnie tak jak pisze matwrc ja czekam na auto od lipca i poczekam jeszcze do końca lutego - to chyba pół roku będzie i też mogłem się wkurzyć zabrać kasę i iść kupić inne auto, tylko za bardzo nie było dokąd sprawdzałem sporo aut no i skoda w tek klasie cenowej nie ma konkurencji.

Komentarz

• matwrc
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 235

Próbowałem nawet nowego, droższego od octavii, mondeo i wg mnie przegrywa w prawie wszystkich kategoriach (!), może poza tym że ma trochę więcej miejsca w środku (ale w O2 i tak jest wystarczająco). Nawet spasowanie elementów jest gorsze w mondeo, choć to niby klasa wyżej. A takie ładne "klap" przy zamykaniu drzwi jak w O2, to jest chyba tylko w autach klasy BMW3/Audi A4/Passat. Poza mondeo testowałem: focusa, hondę civic, mazdę 3, golfa i opla astrę. Gdyby golf był większy... to byłby alternatywą. Reszta nie umywa się do octavii. Stąd smutny wniosek, trzeba zacisnąć zęby i poczekać, bo się opłaca.

Komentarz

• leff
                      Elegance
                      • 2004
                      • 862

kris75, cos Ty zamowil, ze tak dlugo?

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• kris75
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 217

Minta 1.4 TSI , zamówiłem w połowie lipca miał być w listopadzie, a jak okazało się auto będzie w grudniu to sie grzecznie zapytałem, jak zamierzają zamontować mi polautomatyczna klimatyzaję i chłodzony schowek... no i tak ostatecznie zamiast minta biore ambiente z climatronikim , pakietem dynamic i czujnikiem deszczu i na moją prośbe przesunąłem termin odbioru na styczeń 2011 r, autao było przewidziane wówczas do produkcji na 1 tydzień 2011 teraz wskoczylo na 6

Komentarz

• mirek_p11
                          RS
                          • 2010
                          • 6630
                          • Volkswagen
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kris75
                          Minta 1.4 TSI , zamówiłem w połowie lipca miał być w listopadzie, a jak okazało się auto będzie w grudniu to sie grzecznie zapytałem, jak zamierzają zamontować mi polautomatyczna klimatyzaję i chłodzony schowek... no i tak ostatecznie zamiast minta biore ambiente z climatronikim , pakietem dynamic i czujnikiem deszczu i na moją prośbe przesunąłem termin odbioru na styczeń 2011 r, autao było przewidziane wówczas do produkcji na 1 tydzień 2011 teraz wskoczylo na 6
                          Trzeba było już po 2 miesiącach zmienić zamówienie i brać coś z placu, bo te opóźnienia w odbiorze to jakiś dramat. Ja zmieniłem z 4x4 z produkcji na jedną ośkę z placu bo do końca roku nie miałem gwarancji czy wyjadę z kratką czy też nie :shock:

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                          Fotki

Komentarz

• kris75
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 217

jak zamawiałem to sprzedawca dawał gwarancję odbioru w terminie i tu popełniłem błąd że uwierzyłem w to co mówił

Komentarz

• leff
                              Elegance
                              • 2004
                              • 862

kurcze, czybym tylko jak trafil na sprzedawce, ktory podal realny termin odbioru?

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• golibroda
                                Rider
                                • 2009
                                • 530

A ja czekałem tylko 2 miesiące zamówienie styczeń 2010 odbiór marzec 2010 ale to było dawnooooooooooooooooooo
                                Pozdrawiam
                                Piotr

Komentarz

• Dawidek
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 47

ha zamówienie na o2 tour w dniu 18.01.2011
                                  14 16v
                                  czerń magiczna
                                  optimum
                                  swing
                                  jambo box
                                  koło zapasowe
                                  wycieraczka
                                  dywaniki
                                  gaśnice, apteczki

Termin realizacji 30.04.2011

Cierpliwości, pozdrawiam

Komentarz

• maciek.sz
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 102
                                    • Octavia III combi (5E5)
                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja swoją O II zamówiłem w październiku. Miała być pod koniec listopada, ostatecznie nastąpiło przesunięcie na koniec grudnia. A wtedy stwierdziłem że lepiej poczekać i mieć samochód z 2011. Lekka modyfikacja zamówienia i jutro odbieram OII 1.4 TSI Ambiente + climatronic + maxidot + tempomat + parę drobiazgów. Autko w kolorze Arctic. :wink:

Komentarz

• x_cite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1478
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamówiłem 14 stycznia 2011 r. i czas oczekiwania 3 tygodnie...:P ( rocznik 2010) Jednak chodzi mi o to, że jak konfigorowałem ze sprzedawcą to chciałem dokupić za 600 zł regulację fotela pasażera i odcinka lędźwiowego, ale powiedział mi, że nie da rady!! wkrzyłem się strasznie, bo jaki to problem dla fabryki czy montowni podmienic fotele? za co zresztą płacę. Powiedzcie mi gdzie można kupić nowe fotele do octavii z regulacją??? lub jak "zmusić" dealera do załatwienia ważnej dla mnie sprawy pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

x_cite, ale Ty kupiłeś samochód ze stocku najprawdopodobniej , czyli już wyprodukowany.

Dawidek, ile takie cudo :?: hb :?:
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Dawidek
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 47

hb w sumie 46000

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez x_cite
                                            lub jak "zmusić" dealera do załatwienia ważnej dla mnie sprawy
                                            Ale nie musisz nikogo do niczego zmuszać, no chyba że .... samego siebie Kolego mówisz, że ma być regulacja pod lędzwie jako opcja płacisz dodatkowe 600 zl i .... czakasz 3 miesiące, aż takie auto (z zamówionymi przez ciebie opcjami) zostanie dla ciebie wyprodukowane w fabryce i masz taki samochód jaki chciałeś Tylko, oczywiście to nie bedzie auto z 2010 r. bo mamy juz 2011 r. i zapewnie nie za taka cenę
                                            Jesli nie uśmiecha ci się czakac aż auto zostanie specjalnie pod ciebie wyprodukowane to ... nie miej do sprzedawcy pretensji TYLKO wybieraj w tym co stoi na składzie celnym Skody w Polsce, a tu już nie da się niczego dołożyć, bo wybierasz wśród gotywych wyprodukowanych już aut Po prostu bierzesz to co jest. Więc nie rozumiem Twojego wkurzenia na sprzedawcę.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Borsuk2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1203

Big , niby proste, a jak to dobrze, że ktoś czasami ma cierpliwość bliźniemu spokojnie wytłumaczyć ... ko
                                              Fajna stronka

Komentarz

• loop.4
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 19

... 8 tygodni jak nic - spróbuj zamówić wersję ELEGANCE - lakier czarny metalic - środek jasny - to dopiero poczekasz heheheh
                                                ...skoda do pracy

Komentarz

• x_cite
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1478
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

dziękuję za odpowiedzi z tym wkurzaniem się to przesadziłem ,ale powiem Wam, że jak dało radę zamienić radio na lepszy model czyli na Swinga to czemu nie można przerzucić foteli A tak na poważnie to gdzie, u kogo i za ile można kupić nowe fotele do Octavii bo szukam już długo na necie i nie mogę znaleźć? no i jaki koszt jest takiego fotela z regulacją na lędźwie? pzdr

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

jak dało radę zamienić radio na lepszy model czyli na Swinga to czemu nie można przerzucić foteli
                                                    bo radio prawdopodobnie dokładali w salonie, a niestety jeśli chodzi o fotele to samochód przyjeżdża już z zamontowanymi, przynajmniej zazwyczaj tak jest.

u kogo i za ile można kupić nowe fotele do Octavii bo szukam już długo na necie i nie mogę znaleźć
                                                    to kup sobie używane jak nowe na allegro, kosztuje to jakieś psie pieniądze, ewentualnie trzeba chwilę polować.
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...