[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ary
    Rider
    • 2011
    • 634

Zamieszczone przez pandzik
    Zniknie pośrednik. Auta stanieją... :P
    Na to bym nie liczył, właśnie podrożały...

[ Dodano: Sro 15 Cze, 11 21:09 ]
    Zamieszczone przez bartolo74
    Cześć.

Piszecie głównie o Tour, a macie informacje o problemach zamówień na Octavie II FL
    2.0 tdi CR 140km?
    Właśnie po 2 miesiącach od zamówienia otrzymałem informację że na razie nie w tym roku!!!
    Podobno Skoda Polska wyczerpała limit na te silniki. :?: :?: :?:
    Ktoś jeszcze potwierdza te rewelacje o TDI?
    Może jakaś specjalna konfiguracja Twojego auta? W sumie to ja od zamówienia do zobaczenia auta na placu u dilera czekałem 195 dni... No ale ja zamówiłem model niszowy i dodatkowo rzadki kolor + szyberdach
    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Adrbar
      Classic
      • 2011
      • 27

Niestety potwierdzam słowa Bartolo..

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

bartolo74, Manual czy DSG ??

Skrzyni DSG do diesli 7 biegowych nie ma. Silnikow 1.6TDI nie ma, jak widac tych 2.0TDI 140KM rowniez :lol:

Co smieszniejsze, jesli byl limit to wyczerpal sie do OII, bo jeszcze dwa miesiace temu Superba mozna bylo normalnie zamowic
        Spritmonitor.de

Komentarz

• jamatusz
          Drive
          • 2007
          • 63

Za mną dopiero ~300km ale jestem pod wielkim wrażeniem komfortu. Nie mogę doczekać się końca docierania by móc sprawdzić w akcji 1.8TSI + 4x4

Dwa slowa o spalaniu na dotarciu, mozna prosic?
          Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• seba210
            Ambiente
            • 2011
            • 233

Zamieszczone przez jamatusz
            Za mną dopiero ~300km ale jestem pod wielkim wrażeniem komfortu. Nie mogę doczekać się końca docierania by móc sprawdzić w akcji 1.8TSI + 4x4

Dwa slowa o spalaniu na dotarciu, mozna prosic?
            90% jazdy poza miastem przy niskim natężeniu ruchu i max 3000 rpm. Spalanie według komputera to 7.1l/100km. Jak dla mnie rewelacyjnie niskie. Ale pewnie pojeżdżę w mieście to się pogorszy.
            Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• ary
              Rider
              • 2011
              • 634

Zamieszczone przez Maicroft

Skrzyni DSG do diesli 7 biegowych nie ma. Silnikow 1.6TDI nie ma, jak widac tych 2.0TDI 140KM rowniez :lol:

Co smieszniejsze, jesli byl limit to wyczerpal sie do OII, bo jeszcze dwa miesiace temu Superba mozna bylo normalnie zamowic
              Ciekawe kiedy się benzyny skończą
              A tak w zasadzie to wiadomo dlaczego ceny wzrosły, popyt przewyższa podaż....
              O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• bartolo74
                Drive
                • 2011
                • 41

Zamówiony 2.0 TDI CR 140KM Elegance+xenon+pakiet biznes, żadnych dziwactw jak się wydaje.
                Tu nie chodzi o zwrot zaliczki ja bardzo lubię ten samochód i dlatego dalej trzymam się Octavii. Co jakiś czas testuje samochody różnych marek m.in. Forda Mondeo i uważam że poza gabarytami ten model to jakaś pomyłka, rozumiem oszczędności ale w Fordzie przesadzili. Tandetą zalatuje przy każdym elemencie wyposażenia, ich jakość nie mieści się w żadnych normach.
                Sami wiecie jakie są Octavie, szczerze to nawet lifting nie był im potrzebny. A teraz jestem załamany, jak można klientom powiedzieć że wyczerpano limit, to może tylko NFZ!!!
                Tak sobie myślę że podrzuce temat prasie motoryzacyjnej, ostatnio dużo pisali na temat polskiego menu w komputerach pokł. i coś się zmienia.

[ Dodano: Sro 15 Cze, 11 23:22 ]
                Zamieszczone przez ary

Ciekawe kiedy się benzyny skończą

Nic mnie już nie zdziwi.
                Była O2 Elegance 1.9TDI BXE
                zamówiona Citigo Elegance 60KM

Komentarz

• jazzhond
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 107
                  • Octavia III (5E3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam!!!
                  No to dzisiaj odebrałem w końcu swoją Oktavkę, pierwsze 120 km za sobą - wszystko nawet bardzo OK
                  oktavia tour 1,6 LPG - pierwsza fotka
                  Pozdrawiam

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ary, pokaż no tego swojego Scouta.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Papillon
                      Classic
                      • 2008
                      • 27

A ja wkrótce jadę odebrać zaliczkę za Nową Octavię Tour nowiutkim Hyundai'em I30 Cw... do tej pory nawet nie raczyli poinformować o poważniejszym opóźnieniu w odbiorach...
                      Darowałem sobie numer jeden w Polsce.
                      Pozdrawiam,
                      Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę

Komentarz

• ary
                        Rider
                        • 2011
                        • 634

Zamieszczone przez Mihau
                        ary, pokaż no tego swojego Scouta.
                        Tak naprawdę jeszcze stoi u dilera, przyszedł na dzień przed planowanym urlopem, więc nie zdążyłem pozałatwiać spraw urzędowych przed wyjazdem. W przyszłym tygodniu odbiorę to wrzucę parę fotek
                        O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Sami wiecie jakie są Octavie, szczerze to nawet lifting nie był im potrzebny. A teraz jestem załamany, jak można klientom powiedzieć że wyczerpano limit, to może tylko NFZ!!!
                          Tak sobie myślę że podrzuce temat prasie motoryzacyjnej, ostatnio dużo pisali na temat polskiego menu w komputerach pokł. i coś się zmienia.
                          Od jednego z pracowników salonu usłyszałem, że większość produkcji idzie na wschód - m.in. do Chin, a niszowy rynek II kategorii, jakim jest Polska, ma powprowadzane limity na produkcję - stąd te ograniczenia ilościowe. Jeżeli coś zostanie z rynków, które są dla Skody najważniejsze - wtedy nagle się okaże, że limity dla Polski zostały zwiększone :twisted:
                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Bo to jest tez tak, ze polski importer ma dac znac jakie bedzie potrzebowal limity, jak dal za male, no to sie wyczerpaly
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• bartolo74
                              Drive
                              • 2011
                              • 41

Zamieszczone przez Eidos71
                              Od jednego z pracowników salonu usłyszałem, że większość produkcji idzie na wschód - m.in. do Chin, a niszowy rynek II kategorii, jakim jest Polska, ma powprowadzane limity na produkcję - stąd te ograniczenia ilościowe. Jeżeli coś zostanie z rynków, które są dla Skody najważniejsze - wtedy nagle się okaże, że limity dla Polski zostały zwiększone :twisted:
                              A ja myślę że VW chce sprzedawać swoje auta a nie Skodę, pewnie ich szlak trafia że Tour mimo ograniczonego wyboru silnika i wyposażenia też jest hitem.
                              Ciekawe że dla BMW też nie jesteśmy ważnym rynkiem a robią wszystko żeby sprzedać.
                              Gdyby ten cudowny naród potrafił się wstrzymać z zakupami nowych aut to sami dilerzy stali by pod siedzibą w Wolfsburgu z transparentami.

Komentarz

• Dig Dug
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 1306
                                • Seat

Ja bym się nieźle wkur...... gdyby mi taki numer wycieli. Najgorzej, że to po 2 miesiącach czekania. Narazie mam spokój do 2014, ale jak wejdzie nowa O3 to zastanowie się czy pozostac przy Skodzie, bo widze, że palma odbija.
                                Była O1 jest F2.

Komentarz

• kytutr
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 327

Czy w takim razie Czechy też są rynkiem 2. kategorii? ;-) W moim przypadku czas oczekiwania na najzwyklejszą Octavię 1.2TSI ma wynieść 4 miesiące, mam mimo wszystko cichą nadzieję, że zamówione auto odbiorę szybciej.
                                  korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

W tych zafajdanych salonach g. wiedzą. Opowiadają jakieś durne historyjki o trzecich rynkach, drugich kategoriach... Jakbyśmy mieli rok 1989.

Komentarz

• Dig Dug
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1306
                                      • Seat

Gówno wiedza, czy nie wiedzą, ale fakt jest taki, że Audi i VW dostają wybrane silniki w pierwszej kolejności, więc później podział na lepszych i gorszych już w samej Skodzie też pewnie jest.

Zresztą, ja się nie dziwię, że wolą robić dobre wrażenie w Chinach, gdzie jest potencjał i trzeba konkurowac, a w Polsce sprzedali kupe, a że Polak najarany na auto ze stajni VW to jak nie kupi Skody z inym silnikiem, chcąc mimo wszystko mieć Skodę, to kupi VW lub Seata. I tak wszystko zostanie w rodzinie, a Chińczyki pewnie wybredniejsi i nie mają kultu VW.
                                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Nie wiem czy pamietacie, w 99 roku na OI SLX bo tylko do takiej dalo sie zamowic silnik 1.9TDI 110KM trzeba bylo czekac od pol roku w gore, w tej chwili zaczyna wygladac to tak samo.

Ciekawe kiedy skoncza sie TSI :lol:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Borsuk2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1203

Gdyby ten cudowny naród potrafił się wstrzymać z zakupami nowych
                                          A niby czemu się wstrzymywać ? Jak mam kasę, to kupuję i tyle, tym bardziej, że taniej na pewno nie będzie. A że trzeba poczekać - trudno.
                                          Zamieszczone przez Dig Dug
                                          a że Polak najarany na auto ze stajni VW to jak nie kupi Skody z inym silnikiem, chcąc mimo wszystko mieć Skodę, to kupi VW lub Seata
                                          Myślę, że popyt na Skodę nie wynika, że jest to auto ze stajni VW.
                                          Dla wielu Skoda jest dobrym, sprawdzonym i stosunkowo tanim samochodem.
                                          Jeździłem Skodą, w czasach kiedy koncern VW nie chciał na nią nawet patrzeć. :lol:
                                          Gdyby za takie same pieniądze dostałbym zbliżoną wielkość pojazdu i przede wszystkim nie gorszą jakość i niższe ceny eksploatacji (a IMO tak nie jest), to kupiłbym Opla, Kię, Fiata lub Hyundaia. A VW mnie nie jara, bo po prostu jest dla mnie za drogi (i o wiele brzydszy :P ).
                                          Fajna stronka

Komentarz

• seba210
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 233

Nie wiem czy pamietacie, w 99 roku na OI SLX bo tylko do takiej dalo sie zamowic silnik 1.9TDI 110KM trzeba bylo czekac od pol roku w gore
                                            To dobry silnik był (jest) mam taki w swojej Ibizie. Na tamte czasy to naprawde była rewelacja.
                                            Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• bartolo74
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 41

Zamieszczone przez Borsuk2
                                              Gdyby ten cudowny naród potrafił się wstrzymać z zakupami nowych
                                              A niby czemu się wstrzymywać ? Jak mam kasę, to kupuję i tyle, tym bardziej, że taniej na pewno nie będzie. A że trzeba poczekać - trudno.

Miałem na myśli totalny brak zamówień, ja wszystko zrozumię, nastawiłem się nawet na 6 miesięcy ale nie na dezinformacje że nie w tym roku. Towary na kartki już były.

Zamieszczone przez Dig Dug
                                              a że Polak najarany na auto ze stajni VW to jak nie kupi Skody z inym silnikiem, chcąc mimo wszystko mieć Skodę, to kupi VW lub Seata
                                              Myślę, że popyt na Skodę nie wynika, że jest to auto ze stajni VW.
                                              Dla wielu Skoda jest dobrym, sprawdzonym i stosunkowo tanim samochodem.
                                              Jeździłem Skodą, w czasach kiedy koncern VW nie chciał na nią nawet patrzeć. :lol:
                                              Gdyby za takie same pieniądze dostałbym zbliżoną wielkość pojazdu i przede wszystkim nie gorszą jakość i niższe ceny eksploatacji (a IMO tak nie jest), to kupiłbym Opla, Kię, Fiata lub Hyundaia. A VW mnie nie jara, bo po prostu jest dla mnie za drogi (i o wiele brzydszy :P ).
                                              I dlatego chciałbym nią jeździć a nie VW.

[ Dodano: Czw 16 Cze, 11 15:38 ]
                                              Zamieszczone przez kytutr
                                              Czy w takim razie Czechy też są rynkiem 2. kategorii? ;-) W moim przypadku czas oczekiwania na najzwyklejszą Octavię 1.2TSI ma wynieść 4 miesiące, mam mimo wszystko cichą nadzieję, że zamówione auto odbiorę szybciej.
                                              A to już sprawdziłem w Czechach nie ma problemu jest nawet szansa na większy upust, gdyby nie uwarunkowania finasowe zakupu, już bym tam kupił.

Komentarz

• cartel1
                                                Ambiente
                                                • 2007
                                                • 249

Dlatego Panowie trza brać to co na placu stoi :P
                                                [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• RABIN
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 450
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie nie tylko na Oktavie trzeba tyle czekać dziś zamówiłem fabię i planowany odbiór 07.10.2011 :P szał

Komentarz

• Philu
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 172
                                                    • Toyota

Jaki silnik? Podobno na Fabię 1.2 TSI tak długo się czeka.
                                                    Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

Pracuję...