[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nobody - jeżeli nie zależy Ci na wielkości bagażnika - z wymienionych przez Ciebie autek wybrałbym Megane. Jeżeli silnik ma być benzynowy - nie zawiedziesz się. Auto może wewnątrz nie jest zbyt piękne (przynajmniej wg mnie), ale to auto obala mit awaryjnego Francuza.
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• nobody
      Ambiente
      • 2011
      • 119

Zamieszczone przez Eidos71
      nobody - jeżeli nie zależy Ci na wielkości bagażnika - z wymienionych przez Ciebie autek wybrałbym Megane. Jeżeli silnik ma być benzynowy - nie zawiedziesz się. Auto może wewnątrz nie jest zbyt piękne (przynajmniej wg mnie), ale to auto obala mit awaryjnego Francuza.
      Tak właśnie myślę, skodę też chciałem kupić w wersji bieda, a megane przy tym ma chyba jakieś plusy. Jeden minus to LPG, ale to jest do przeżycia przy kontrowersjach. Drugi to jednak bagażnik, choć 400l nie jest w sumie tragiczne. Wybieram się pooglądać. Obawiam się, że przy obecnym podejście skody, która po prawie 5 miesiącach nie jest w stanie określić terminu produkcji i każe mi czekać następne 3, bez żadnej gwarancji, że komuś się znowu coś nie odwidzi.

Nb. nie wiem - tak zupełnie serio - skąd się bierze mit awaryjnego Francuza - mam paru znajomych, którzy po 10 lat jeździli Citroenami różnej maści i Renault, nikt specjalnie nie narzeka. Awaryjność podejrzewam taka jak wszędzie. Jak poczytałem na forach np. o Bravo (przez chwilę poważnie myślałem, zupełnie przyzwoita konfiguracja z silnikiem 1.4 90KM za ok. 44,000 PLN), to mi włos na głowie powstał.

[ Dodano: Czw 23 Cze, 11 14:10 ]
      Zamieszczone przez cartel1
      Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże. Poliftowy egz. ma lepsze plastiki w środku, bardziej miękkie niż nasz przedliftowy. Polecam każdemu Toyote
      Toyota fajna, ale poza moim zasięgiem finansowym, niestety...

Komentarz

• jamatusz
        Drive
        • 2007
        • 63

Trudno sie mowi i czeka sie dalej. Im dluzsza gra wstepna - tym doskonalsza przyjemnosc.
        Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• OCPtaxi
          Rider
          • 2011
          • 383

Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże.
          Nie jest duże dla wysokich osób, mając ok. 190cm wzrostu dotykam głową sufitu z przodu, na tył nawet nie chciałem już próbować wsiadać...

Co do francuzów, też muszę kategorycznie obalić mit!
          Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nobody - aby zamknąć ten podtemat dot. Francuzów: od 4 lat jeżdżę (obecnie 9-letnią) Laguną. Być może trafił mi się dobry egzemplarz, albo poprzedni właściciel wyleczył go z typowych "chorób", ale mogę powiedzieć, że przy jako-takim dbaniu o auto, sprawuje się ono zacnie - silnik dCI jest oszczędny, problemów z nim nie ma :-) Elektronika również nie wariuje. Jedynym minusem / plusem jest zawieszenie: zbyt komfortowe i miękkie na nasze drogi, a więc i mało trwałe. Ale naprawy nie są drogie. A wiem, że obecna Megane jest wielkością zbliżona do Laguny II, zaś jakość wykonania jest o niebo lepsza. No i za cenę zbliżoną do ceny Toura dostaniesz w miarę dobrze wyposażoną Megankę w benzynce. Tyle, że przy odsprzedaży stracisz na wartości Meganki więcej, niż na Octavii.
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Komentarz

• nobody
              Ambiente
              • 2011
              • 119

nobody - aby zamknąć ten podtemat dot. Francuzów:
              Dzięki, sorry za żale i off-topic. To jest w sumie wątek o skodzie, ale tak mnie naszło...

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Można ewentualnie założyć nowy temat, np. "Jakie auto zamiast Octavii - wyjście awaryjne ?"...
                MOJA FURKA

Komentarz

• bartolo74
                  Drive
                  • 2011
                  • 41

Można ewentualnie założyć nowy temat, np. "Jakie auto zamiast Octavii - wyjście awaryjne ?"...
                  Podejrzewam że może być sporo chętnych przy takim podejściu.
                  Była O2 Elegance 1.9TDI BXE
                  zamówiona Citigo Elegance 60KM

Komentarz

• cartel1
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 249

Zamieszczone przez OCPtaxi
                    Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże.
                    Nie jest duże dla wysokich osób, mając ok. 190cm wzrostu dotykam głową sufitu z przodu, na tył nawet nie chciałem już próbować wsiadać...
                    Co Ty bredzisz. Ja mam 191cm wzrostu i nad głową mam więcej miejsca niż w Octavii :!:
                    [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• zubek
                      Classic
                      • 2011
                      • 8

Zamawiałem w maju OII FL, produkcja 24 tydzień, a dzisiaj dostałem info, że już stoi w salonie... Szok !!! Nie spodziewałem się, że odbędzie się to w takim tempie
                      Moja FL zamawiana 30 kwietnia też już jest w salonie. Dostałem papiery i jutro idę rejestrować.
                      Śmiesznie na razie wygląda - cała w folii na zewnątrz i w środku :lol:

Komentarz

• wielb
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 188
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

W sobotę jadę zamawiać - ciekawe jaki będe miał termin :?
                        O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• OCPtaxi
                          Rider
                          • 2011
                          • 383

Zamieszczone przez wielb
                          Też Toura?
                          Pochwal się jak zamówisz terminem...
                          Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• wielb
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 188
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez OCPtaxi
                            Zamieszczone przez wielb
                            Też Toura?
                            Pochwal się jak zamówisz terminem...
                            O2 FL, może z terminem będzie lepiej. Wstępnie szyscy mówią o 3 miesiącach.
                            O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• Adrbar
                              Classic
                              • 2011
                              • 27

2.0 tdi zapomnij

Komentarz

• cartel1
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 249

Ja jutro podjadę do Kierata w Tychach jak będzie mi się chciało i popytam się o terminy. Interesuje mnie głownie Yeti, ale zobaczymy jak z Octavkami będzie wyglądało.

Komentarz

• jamatusz
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 63

Yeti - tez dobry wybor. Najlepiej byloby, postawic Yeteigo obok Octy.
                                  Ale na to duzy garaz potrzebny.
                                  Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• ToS
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 5

Zamieszczone przez hizoku
                                    Z ciekawości ..... czy jest jeszcze ktoś z zamawiających luty/marzec co nadal czeka na nowego Tour`a?
                                    Zamówiony Tour Combi w połowie marca i termin przesunął się na sierpień/wrzesień

Komentarz

• Dig Dug
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1306
                                      • Seat

nobody, - w pracy jest nowa meganka 1.5 dCi w kombiaku. Klima automatyczna, radio mp3, ESP, wersja bizness. Jak jestem miłosnikiem aut niemieckich tylko Polonez był polski, a tak to jexdziłem VW Golf II, III, IV, Octavia 1 i ojcowym jeździłem VW trnsp T4 i Mercem Vito, teraz mam Fabia 2, tak kupiłbym Meganke kombi gdybym miał kase i miał wybierac w tej samej cenie między Octavia, a Meganką z tym silnikiem. Nie dośc że auto ładne, w środku nawet nieźle, tak własności spalania są szokujące. Ciche zawieszenie i wewnątrz. Ładnie jedzie w prędkościach około 150-160 - cicho i stabilnie.
                                      Ode mnie do Gdańska jest ok 750 km i auto spala 35 litrów na tym dystansie, sprawdzane już kilkukrotnie. a że jest to auto służbowe i paliwo nic nie kosztuje to była to jazda szybka z ciągłym wyprzedzaniem i ciągnieciem obrotów pod 3 tys obr.
                                      Jestem zszokowany, bo przy takiej samej jeździe, tempie i stylu Golf 1.9 TDi na pompowtryskach 115KM, spalał prawie 6l/100 km. Auto nie jest wyraźnie słabsze niż ten Golf, jeździ rzekłbym tak samo. Na trasie ładnie się zbiera. Skrzynia jest 6 biegowa i niestety, ale powyżej 3,5 tys obr auto praktycznie staje, tzn. silnik nie ma ciągu, trzeba zmieniać biegi.
                                      Jazda spokojna Meganką, to ciągłe śmieszne chwilowe spalanie 3,7-4,1. wiem, że to nie miarodajne, ale nie miałem okazji sprawdzić w spokojnej jeżdzie Meganki, bo nie ma czasu na ekodrive jak się sypie kilometry na trasie i do tego służbówką

Gdybym miał czekać na twoim miejscu do przyszłego roku na Octe, a cena tej Meganki byłaby zblizona to bym brał bez zająknięcia. W sumie to teraz gdybym miał kupowac jeszcze raz auto, bo bym się zastanawiał między Octavia, a Meganką nawet jakby terminy były takie same. Auto nic się nie psuje, zresztą cała flota jest Renault i koledzy jeżdzą i nie narzekają na meganki, chociaż na Laguny narzekali.
                                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• nobody
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 119

Zamieszczone przez Dig Dug
                                        nobody,
                                        Gdybym miał czekać na twoim miejscu do przyszłego roku na Octe, a cena tej Meganki byłaby zblizona to bym brał bez zająknięcia. W sumie to teraz gdybym miał kupowac jeszcze raz auto, bo bym się zastanawiał między Octavia, a Meganką nawet jakby terminy były takie same. Auto nic się nie psuje, zresztą cała flota jest Renault i koledzy jeżdzą i nie narzekają na meganki, chociaż na Laguny narzekali.
                                        Dzięki za komentarz. Ceny wyjściowe dla wersji benzynowych w tej chwili rzeczywiście są porównywalne z Tourem; wersja Megany Grandtour (nomen-omen ma nawet bardzo podobny bagażnik. Wydaje mi się, że to jest najbliższy zastępnik szkodnika cenowo i funkcjonalnie.

Komentarz

• cartel1
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 249

Nasza Auriska 1.4 d4d 6 bieg pali średnio 4,7litra z włączoną klimą, 50% miasto i tyle samo trasa, jazda normalna, czasami piracenie. Skoda pali 1,5 litra więcej.

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Albo mnie wzrok mylił, albo w olsztyńskim salonie Skody stoi Tour liftback 1,6 z gazem... I czeka na nabywcę :-)
                                            MOJA FURKA

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Eidos71, Czekac moze, ale spytaj o cene ostateczna - jak mysle, mozesz zapomniec o rabacie :lol:
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• b8tz
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 368

Zapewne auto po przejściach
                                                BTW - w lutym 2011 sprzedawca z seata proponował mi Exeo nowe nierejestrowane z 2009 roku :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• kapi
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1174
                                                  • Fabia combi

pytanie:
                                                  czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
                                                  uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
                                                  jak to było u Was - co już odebraliście swoje wózki ?
                                                  OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• krzysn
                                                    Rider
                                                    • 2007
                                                    • 515

Jesli zamowisz kolo zapasowe to nie dostaniesz zestawu naprawczego.

Komentarz

Pracuję...