nobody - jeżeli nie zależy Ci na wielkości bagażnika - z wymienionych przez Ciebie autek wybrałbym Megane. Jeżeli silnik ma być benzynowy - nie zawiedziesz się. Auto może wewnątrz nie jest zbyt piękne (przynajmniej wg mnie), ale to auto obala mit awaryjnego Francuza.
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
-
-
Zamieszczone przez Eidos71nobody - jeżeli nie zależy Ci na wielkości bagażnika - z wymienionych przez Ciebie autek wybrałbym Megane. Jeżeli silnik ma być benzynowy - nie zawiedziesz się. Auto może wewnątrz nie jest zbyt piękne (przynajmniej wg mnie), ale to auto obala mit awaryjnego Francuza.
Nb. nie wiem - tak zupełnie serio - skąd się bierze mit awaryjnego Francuza - mam paru znajomych, którzy po 10 lat jeździli Citroenami różnej maści i Renault, nikt specjalnie nie narzeka. Awaryjność podejrzewam taka jak wszędzie. Jak poczytałem na forach np. o Bravo (przez chwilę poważnie myślałem, zupełnie przyzwoita konfiguracja z silnikiem 1.4 90KM za ok. 44,000 PLN), to mi włos na głowie powstał.
[ Dodano: Czw 23 Cze, 11 14:10 ]
Zamieszczone przez cartel1Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże. Poliftowy egz. ma lepsze plastiki w środku, bardziej miękkie niż nasz przedliftowy. Polecam każdemu Toyote
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże.
Co do francuzów, też muszę kategorycznie obalić mit!Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
nobody - aby zamknąć ten podtemat dot. Francuzów: od 4 lat jeżdżę (obecnie 9-letnią) Laguną. Być może trafił mi się dobry egzemplarz, albo poprzedni właściciel wyleczył go z typowych "chorób", ale mogę powiedzieć, że przy jako-takim dbaniu o auto, sprawuje się ono zacnie - silnik dCI jest oszczędny, problemów z nim nie ma :-) Elektronika również nie wariuje. Jedynym minusem / plusem jest zawieszenie: zbyt komfortowe i miękkie na nasze drogi, a więc i mało trwałe. Ale naprawy nie są drogie. A wiem, że obecna Megane jest wielkością zbliżona do Laguny II, zaś jakość wykonania jest o niebo lepsza. No i za cenę zbliżoną do ceny Toura dostaniesz w miarę dobrze wyposażoną Megankę w benzynce. Tyle, że przy odsprzedaży stracisz na wartości Meganki więcej, niż na Octavii.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Można ewentualnie założyć nowy temat, np. "Jakie auto zamiast Octavii - wyjście awaryjne ?"...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OCPtaxiZamieszczone przez Eidos71Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże.[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Zamawiałem w maju OII FL, produkcja 24 tydzień, a dzisiaj dostałem info, że już stoi w salonie... Szok !!! Nie spodziewałem się, że odbędzie się to w takim tempie
Śmiesznie na razie wygląda - cała w folii na zewnątrz i w środku :lol:
Komentarz
-
-
nobody, - w pracy jest nowa meganka 1.5 dCi w kombiaku. Klima automatyczna, radio mp3, ESP, wersja bizness. Jak jestem miłosnikiem aut niemieckich tylko Polonez był polski, a tak to jexdziłem VW Golf II, III, IV, Octavia 1 i ojcowym jeździłem VW trnsp T4 i Mercem Vito, teraz mam Fabia 2, tak kupiłbym Meganke kombi gdybym miał kase i miał wybierac w tej samej cenie między Octavia, a Meganką z tym silnikiem. Nie dośc że auto ładne, w środku nawet nieźle, tak własności spalania są szokujące. Ciche zawieszenie i wewnątrz. Ładnie jedzie w prędkościach około 150-160 - cicho i stabilnie.
Ode mnie do Gdańska jest ok 750 km i auto spala 35 litrów na tym dystansie, sprawdzane już kilkukrotnie. a że jest to auto służbowe i paliwo nic nie kosztuje to była to jazda szybka z ciągłym wyprzedzaniem i ciągnieciem obrotów pod 3 tys obr.
Jestem zszokowany, bo przy takiej samej jeździe, tempie i stylu Golf 1.9 TDi na pompowtryskach 115KM, spalał prawie 6l/100 km. Auto nie jest wyraźnie słabsze niż ten Golf, jeździ rzekłbym tak samo. Na trasie ładnie się zbiera. Skrzynia jest 6 biegowa i niestety, ale powyżej 3,5 tys obr auto praktycznie staje, tzn. silnik nie ma ciągu, trzeba zmieniać biegi.
Jazda spokojna Meganką, to ciągłe śmieszne chwilowe spalanie 3,7-4,1. wiem, że to nie miarodajne, ale nie miałem okazji sprawdzić w spokojnej jeżdzie Meganki, bo nie ma czasu na ekodrive jak się sypie kilometry na trasie i do tego służbówką
Gdybym miał czekać na twoim miejscu do przyszłego roku na Octe, a cena tej Meganki byłaby zblizona to bym brał bez zająknięcia. W sumie to teraz gdybym miał kupowac jeszcze raz auto, bo bym się zastanawiał między Octavia, a Meganką nawet jakby terminy były takie same. Auto nic się nie psuje, zresztą cała flota jest Renault i koledzy jeżdzą i nie narzekają na meganki, chociaż na Laguny narzekali.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig Dugnobody,
Gdybym miał czekać na twoim miejscu do przyszłego roku na Octe, a cena tej Meganki byłaby zblizona to bym brał bez zająknięcia. W sumie to teraz gdybym miał kupowac jeszcze raz auto, bo bym się zastanawiał między Octavia, a Meganką nawet jakby terminy były takie same. Auto nic się nie psuje, zresztą cała flota jest Renault i koledzy jeżdzą i nie narzekają na meganki, chociaż na Laguny narzekali.ma nawet bardzo podobny bagażnik. Wydaje mi się, że to jest najbliższy zastępnik szkodnika cenowo i funkcjonalnie.
Komentarz
-
-
Albo mnie wzrok mylił, albo w olsztyńskim salonie Skody stoi Tour liftback 1,6 z gazem... I czeka na nabywcę :-)Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
Komentarz