Zakup Skody 1,4 MPI - czy warto ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez pandzik
    Zresztą dokładnie w takich warunkach Otylii Jędrzejczak sie nie udało a miała pod nogą ze 300KM.
    w zupełnie innych :idea:
    jak ktos zna drogę na Płock to wie o co chodzi, ale to tytułem OT

[ Dodano: Pon 07 Mar, 11 10:13 ]
    Zamieszczone przez pandzik
    Ciekawa rzecz. Dlaczego silnik 1.4 z takim zapamiętaniem krytykują ci co ich nie posiadają?
    nie wiem, ja tam nie krytykuje, bo jestem pewien, że spełni potrzeby tego, kto potrzebuje takiego silnika
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

pandzik, ale co poniektórzy jak mają pod maską 1.9 tdi z cziptjuningiem (czy inne "mocne" auto) to im się wydaje, że są miszczami świata i przecież na 100 % zdążą na tych 100 metrach wyprzedzić bo oni przecież dobrze jeźdzą i wogóle już przecież jeźdzą od 15 lat to na pewno dobrze jeźdzą i przecież zdążą .....

Taka gadka jest bez sensu. Ziętarskiemu młodemu też się pewnie wydawało, że dobrze jeździ i jeszcze jakiego miał furaka .....

Kretyna nie przekonasz, że na łuku, na wzienisieniu (eufemistyczne określenie "pod górę") się nie wyprzedza choćby miał zamontowany silnik turbowentylatorowy produkcji "Pratt & Whitney" o ciągu 2 milionów niutonów ......

Jedyna nadzieja w tym, że kretyn zabije tylko siebie (ew. swoją rodzinę) i inne osoby nie ucierpią.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez loyd
        ale co poniektórzy jak mają pod maską 1.9 tdi z cziptjuningiem (czy inne "mocne" auto) to im się wydaje, że są miszczami świata
        uspokój się, bo chłopakom będzie przykro - w tym mi
        zrób se program w tej swojej rakiecie a gwarantuję, że przestaniesz wreszcie zrzędzić na cziptuning :lol:
        jak ktoś ma gówno zamiast mózgu to wszystko jedno czy tsi, tdi, sredei, z programem czy nie, nie ma to większego znaczenia.
        przestań na siłę tworzyć jakieś SZTUCZNE chore podziały :idea:
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

Zamieszczone przez szkoda
          jak ktoś ma gówno zamiast mózgu to wszystko jedno czy tsi, tdi, sredei, z programem czy nie, nie ma to większego znaczenia.
          przestań na siłę tworzyć jakieś SZTUCZNE chore podziały
          Tak dokładnie napisałem.

Komentarz

• Dig Dug
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1306
            • Seat

loyd - do kogo o tym "kretynie" ? Jak do mnie to zachowaj to okreslenie dla siebie. Poza tym prawidłowo powienieneś napisać "mistrz", a nie "miszcz" i jak masz wystarczająco mocne auto to robisz to bez problemu. Byłeś kiedyś w Bieszczadach ? wiesz o co biega czy nie czaisz bazy?. Łapiesz na ślepo za słówka. Na górskich terenach masz zakręt, a za nim ok 200-300 m prostej i znowu zakręt. Do tego dochodzi, że jedziesz pod górę i jesteś ugotowany. Więc albo wyrobisz się na tej prostej i to w miarę szybko, albo jedziesz za jakimś marudą kilkanaście km, a z racji tego, że 1.4 do mocnych nie należy jedziesz na 2 biegu bo na 3 nie wydoli nawet na pusto. Kto wyprzedza na łuku to wyprzedza, ja tak nie robie, ale jazda w warunkach górkich jest specyficzna i szybko wychodzą słabe stony auta, albo z racji mocy, albo z racji słabych hamulców.

pandzik - ja w kółko o tym samym, a wy też. Nie chcecie przyznać, że tylko i wyłącznie ekonomika zakupu przemawia za tym autem, nic innego. A argumenty, że jednemu wystarcza to drugiemu tamto do mnie nie przemawia. Powtórze po raz kolejny auto jest wolne i zwykłej jazdy po mieście może i jest wystarczające, ale co to za jazda.

Specjalnie napisałem, że mam Fabie z tym silnikiem tylko mocniejszym o 6 KM, co nie robi raczej róznicy i mam swoje odczucia co do jazdy. Jak wg. mnie Fabia z tym silnikiem to minimum i zwiekszenie masy o 3 dodatkowych pasazerów dołuje to auto, to niech mi nikt nie wciska ciemnoty, że Octavia cięższa o 200 kg od Fabii (obie na pusto) jezdzi jakoś lepiej. Nawet papierowo do 100 km/h jest wolniejsza o 2 sekundy. Nie wyobrażam sobie Octavii zapakowanej w 4 osoby + bagaż.
            Była O1 jest F2.

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zamieszczone przez Dig Dug
              loyd - do kogo o tym "kretynie" ? Jak do mnie to zachowaj to okreslenie dla siebie.
              Nie do Ciebie, choć przyznam, że do ludzi o Twoich poglądach,

Poza tym prawidłowo powienieneś napisać "mistrz", a nie "miszcz"
              Dzięki. Nie wiedziałem.

jak masz wystarczająco mocne auto to robisz to bez problemu
              Nie dogadamy się i kończmy tą dyskusję. Takich co mieli wystarczająco mocne auto jest pełno pod ziemią .....
              Byłeś kiedyś w Bieszczadach ? wiesz o co biega czy nie czaisz bazy?.
              Czaje baze. Na zakrętach pod górę nie wyprzedzam. Choćbym miał jechać przez 2 h za traktorem.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez loyd
                Takich co mieli wystarczająco mocne auto jest pełno pod ziemią .....
                z małą poprawką -> oni na pewno mieli zbyt słabe auta właśnie :lol:

Zamieszczone przez loyd
                Nie dogadamy się i kończmy tą dyskusję.
                jak zwykle z wnioskiem, że jak ktos potrzebuje takiego samochodu to warto, a jak potrzebuje innego to nie :lol:

szerokości
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...