dzięki panowie :wink: hak zostaje do wiosny-jest on zakładany z pełną premedytacją asekuracyjnie jakby ktoś za mną na śliskim np. na światłach nie dohamował. czyli taka troska o tylni zderzak :wink:
Octavia 2 1.9 BKC Czy BJB ?
Zwiń
X
-
Octavia 2 1.9 BKC Czy BJB ?
Witam.
Wymieniam moją Octave 1 na dwójke. Wybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowania. Zastanawiam się tylko który silnik jest lepszy 1.9 BKC PD , 1.9 BJB PD czy może 1.9 BLS DPF ( co to DPF ) a może są jeszcze jakieś inne
1.9 montowane w dwójkach. ?
-
-
Re: Octavia 2 1.9 BKC Czy BJB ?
Zamieszczone przez tomekkowalskiWitam.
Wymieniam moją Octave 1 na dwójke. Wybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowania. Zastanawiam się tylko który silnik jest leprzy 1.9 BKC PD , 1.9 BJB PD czy może 1.9 BLS DPF ( co to DPF ) a może są jeszcz jakieś inne
1.9 montowane w dwójkach. ?
jest jeszcze BXE i na dobrą sprawę te silniki nie różnią się między sobą w istotny sposób.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Temat interesujący :wink: Ja przy kupnie autka nie wnikałem aż tak bardzo dlatego sam jestem ciekawy co napiszą nasi koledzy "po fachu" 8) Ja osobiście jestem od 2 tygodni posiadaczem OII combi z 2005 1,9(BJB) elegance w manualu Model ten nie posiada filtra cząsteczek stałych-bynajmniej mój ,jak jest z innymi BJB tego niewiem.Teraz jestem na etapie przygotowań do zmiany świec,płynów, filtrów i chciałem zasiegnąć porady co do zakupu w/w częsci ale to już napisze w innym poscie.Sprzedam orginalne felgi stalowe 15" 5x112,et 47
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekkowalskiybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowaniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nowy29Temat interesujący :wink: Ja przy kupnie autka nie wnikałem aż tak bardzo dlatedo sam jestem ciekawy co napiszą nasi koledzy "po fachu" 8) Ja osobiście jestem od 2 tygodni posiadaczem OII combi 1,9(BJB) elegance w manualu .Jestem na etapie przygotowań do zmiany świec,płynów, filtrów i chciałem zasiegnąć porady co do zakupu w/w częsci ale to już napisze w innym poscie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez tomekkowalskiybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowania
Przy okazji jest tam oczywiście bardzo szczegółowo opisany "nieśmiertelny" 1.9 TDI
Trzaba jednak nadmienić że nie każdy egzemplarz 2.0TDI ma wady/usterki tak samo jak i nie każdy 1.9TDI jest perfect.
Komentarz
-
-
orzel720, obiegowo mówimy 2,0 myslimy BKD
a są jeszcze inne silniki 2,0
nie czytałem na forum, żeby ktoś pisał o padach BMM albo BMNprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyorzel720, obiegowo mówimy 2,0 myslimy BKD
a są jeszcze inne silniki 2,0
nie czytałem na forum, żeby ktoś pisał o padach BMM albo BMN
2. co do innych 2.0 to jest jeszcze 16V PD AZV
3. Zakładam że liczba 1.9 TDI i 2.0 TDI jest w przybliżeniu podobna na drogach i jest ich na polskich tylko drogach kilkadziesiąt tysięcy...
Ale ile osób na OII RS z BMN ? 1 na 100-200 powyższych OII? więc ileż na tym forum ma tych aut? 50, 100 ? Tak więc szansa że akurat któryś z tych RSów będzie miał awarię. jest wg mnie bardzo mała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel7202. co do innych 2.0 to jest jeszcze 16V PD AZV
Zamieszczone przez orzel720Ale ile osób na OII RS z BMN ? 1 na 100-200 powyższych OII? więc ileż na tym forum ma tych aut? 50, 100 ? Tak więc szansa że akurat któryś z tych RSów będzie miał awarię. jest wg mnie bardzo małasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720Zakładam że liczba 1.9 TDI i 2.0 TDI jest w przybliżeniu podobna na drogach i jest ich na polskich tylko drogach kilkadziesiąt tysięcy
równie dobrze mozna załozyć, że jest tyle samo Mintów co L&K
sorki za OT
kolega pyta o 1,9 więc sie nie wypowiadam
[ Dodano: Sob 18 Wrz, 10 15:34 ]
Zamieszczone przez orzel720ile osób na OII RS z BMNprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw dwójkach :idea:
[ Dodano: Sob 18 Wrz, 10 16:32 ]
Zamieszczone przez szkodanie występuje w O2 o ile mi wiadomo
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=238 autor Maicroft
[ Dodano: Sob 18 Wrz, 10 16:40 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez orzel7202. co do innych 2.0 to jest jeszcze 16V PD AZV
Zamieszczone przez orzel720Ale ile osób na OII RS z BMN ? 1 na 100-200 powyższych OII? więc ileż na tym forum ma tych aut? 50, 100 ? Tak więc szansa że akurat któryś z tych RSów będzie miał awarię. jest wg mnie bardzo mała
Ale chyba coraz bardziej schodzimy z głównego tematu: jaką OII z jakim silnikiem kupić "w domyśle" najpopularniejsze 1.9 ~105KM lub 2.0 ~140KM.
No chyba że autor wątku się wypowie "i stanie się jasność"
Pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez tomekkowalskiybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720Oj Panowie Aministatorowie i Moderatorowie...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=238 autor Maicroft
silnik benzynowy z O1
aż mnie zakręciłeś :szeroki_usmiech ops:
[ Dodano: Sob 18 Wrz, 10 16:46 ]
Zamieszczone przez orzel720Ale chyba coraz bardziej schodzimy z głównego tematu: jaką OII z jakim silnikiem kupić "w domyśle" najpopularniejsze 1.9 ~105KM lub 2.0 ~140KM.
No chyba że autor wątku się wypowie "i stanie się jasność"
jeżeli nie kupi z DPFem, to nadal IMO bez znaczenia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekkowalskiZamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez tomekkowalskiybrałem silnik 1.9 ze względu na mniejszą awaryjność i niższe koszty serwisowania
Komentarz
-
-
w każdym razie AZV IMO jest praktycznie w O2 nie do zobaczenia, chyba montowali go na samym początku, czy tam w 4x4, to było coś dziwnego w każdym razie.
ktoś kiedyś chyba się tu pojawił z tym silnikiem, ale to jakaś ciekawostka jest generalnie.
to był zdaję się silnik podobny do tego z passata, ośmiozaworówka 136KMsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw każdym razie AZV IMO jest praktycznie w O2 nie do zobaczenia, chyba montowali go na samym początku, czy tam w 4x4, to było coś dziwnego w każdym razie.
ktoś kiedyś chyba się tu pojawił z tym silnikiem, ale to jakaś ciekawostka jest generalnie.
to był zdaję się silnik podobny do tego z passata, ośmiozaworówka 136KM
Komentarz
-
Komentarz