no a jakie upusty są w ałdi na przykład ?tak tera sobie posiedziałem i za 128 mi wyszedł a4 w kombi , 1.8 tsi 120KM (tylko ) , ciekawe co to za ustrojstwo i co z tym można zrobić, biały , i prawie z full , ksenon i dupogrzanie jest wliczone.
a może jednak nie octavia?
Zwiń
X
-
a co tyle kosztje ze az 3 krotnie wzrasta cena utrzymania bmw oczywiscie nie licząc paliwa?Zamieszczone przez censorAktualnie posiadam BMW 330d lecz wcześniej 1998-2008 jeżdziłem Octaviami TDI 90 PS i TDI 110 PS. Oczywiście jazda BMW jest nieporównywalana, jednak koszty utrzymania samohodu rosną trzykrotnie.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Kolega pojechał BMW 520d do serwisu w Krakowie i zapłacił za serwis olejowy z wymianą płynu hamulcowego ok.1200zł. Z ciekawostek to turbina w ASO BMW kosztuje 3900zł brutto i wymiana 400zł.Zamieszczone przez piramida
a co tyle kosztje ze az 3 krotnie wzrasta cena utrzymania bmw oczywiscie nie licząc paliwa?
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
no to jeszcze nie ma tragedi, ile kosztuje u nas w aso skody wymiana turbiny? Pewnie tez koło 400 plus turbo 2000-3000?Zamieszczone przez AdamBKolega pojechał BMW 520d do serwisu w Krakowie i zapłacił za serwis olejowy z wymianą płynu hamulcowego ok.1200zł. Z ciekawostek to turbina w ASO BMW kosztuje 3900zł brutto i wymiana 400zł.Zamieszczone przez piramida
a co tyle kosztje ze az 3 krotnie wzrasta cena utrzymania bmw oczywiscie nie licząc paliwa?
A po za tym kto o zdrowych zmysłach jezdzi do aso na naprawy? :shock:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
sprężarkę zaproponowano mi za 7800PLN nową lub 4000 za regenerowaną, ceny już zdaję się z wymianą :lol:Zamieszczone przez piramidano to jeszcze nie ma tragedi, ile kosztuje u nas w aso skody wymiana turbiny? Pewnie tez koło 400 plus turbo 2000-3000?
[ Dodano: Nie 07 Lis, 10 18:00 ]
ale to jakieś 5 lat temu, więc może potaniały\zdrożały
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
czyli wychodzi ze utrzymanie bmw jest dwa razy tansze od skody :szeroki_usmiechZamieszczone przez szkodasprężarkę zaproponowano mi za 7800PLN nową lub 4000 za regenerowaną, ceny już zdaję się z wymianą :lol:Zamieszczone przez piramidano to jeszcze nie ma tragedi, ile kosztuje u nas w aso skody wymiana turbiny? Pewnie tez koło 400 plus turbo 2000-3000?
[ Dodano: Nie 07 Lis, 10 18:00 ]
ale to jakieś 5 lat temu, więc może potaniały\zdrożały
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Ale w przypadku turbiny ASO BMW mnie mocno zaskoczyło. W/w kolega wracał i BMW straciło moc. Auto zostawił w ASO i nastawiony że turbina do wymiany zapytał się ile kosztuje. I taka z]dostał ino co do ceny. A powodem utraty mocy był jakiś wężyk od sterowania który się wypiął. Zapłacił 200zł za szukanie problemu i naprawę i szczęśliwy do domu wrócił.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
po prostu serwisowanie, a raczej naprawa JAKIEGOKOLWIEK samochodu w ASO za własne pieniądze to zabawa dla krezusów, zwolennikom ASO też rura zazwyczaj mięknie jak przychodzi cokolwiek więcej niż przegląd i wymiana oleju
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
no tak ale szkoda napisał ze za turbo powiedzieli mu 7800 :shock:Zamieszczone przez AdamBAle w przypadku turbiny ASO BMW mnie mocno zaskoczyło. W/w kolega wracał i BMW straciło moc. Auto zostawił w ASO i nastawiony że turbina do wymiany zapytał się ile kosztuje. I taka dostał ino co do ceny.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
no bo Adama jak myslę zaskoczyli pozytywnie.Zamieszczone przez piramidano tak ale szkoda napisał ze za turbo powiedzieli mu 7800 :shock:Zamieszczone przez AdamBAle w przypadku turbiny ASO BMW mnie mocno zaskoczyło. W/w kolega wracał i BMW straciło moc. Auto zostawił w ASO i nastawiony że turbina do wymiany zapytał się ile kosztuje. I taka dostał ino co do ceny.
a mówię o sprężarce do BKD.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
czyli reasumując co by nie partaczyć tematu to wychodzi ze wcale nie ma tragedi w serwisowaniu drozszych samochdów np bmw vs skoda chyma ze mamy na mysli serie M :diabelski_usmiechZamieszczone przez szkodapo prostu serwisowanie, a raczej naprawa JAKIEGOKOLWIEK samochodu w ASO za własne pieniądze to zabawa dla krezusów, zwolennikom ASO też rura zazwyczaj mięknie jak przychodzi cokolwiek więcej niż przegląd i wymiana oleju
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Kolega miał kiedyś Lagune II i też spadł mu jakiś właśnie wężyk.Kupa dymu brak mocy.Serwis powiedział tylko wymiana turbiny pomoże.Cena zaporowa jakaś była.Wybrał się do warsztatu pana kazia w garazu.Zapioł wężyk i wycenił naprawe na bagatela 50zł.Kolega do dziś opowiada te historie jak wchodzimy na temat samochodów :lol: :lol: :lol:Zamieszczone przez AdamBAle w przypadku turbiny ASO BMW mnie mocno zaskoczyło. W/w kolega wracał i BMW straciło moc. Auto zostawił w ASO i nastawiony że turbina do wymiany zapytał się ile kosztuje. I taka z]dostał ino co do ceny. A powodem utraty mocy był jakiś wężyk od sterowania który się wypiął. Zapłacił 200zł za szukanie problemu i naprawę i szczęśliwy do domu wrócił.
Komentarz
-
-
żebyś sie nie ździwił chyba 25. za 35 to teraz 2.0 140 z dsg na maks wypasie 4-5 letnie mozna kupicZamieszczone przez paweł2Wracajac do Octavi 50k to super cena jesli tylko ten motor sie sprawdzi to bedzie bardzo mala utrata wartosci 5-6 lat sie pojezdzi i 35 bedzie mozna dostac.
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Chyba bita :lol: 2.0TDI z dsg z 2006 krajowa w naprawde bd stanie 45k musi kosztowac,a juz napewno ponad 40k.Zamieszczone przez blackrsżebyś sie nie ździwił chyba 25. za 35 to teraz 2.0 140 z dsg na maks wypasie 4-5 letnie mozna kupicZamieszczone przez paweł2Wracajac do Octavi 50k to super cena jesli tylko ten motor sie sprawdzi to bedzie bardzo mala utrata wartosci 5-6 lat sie pojezdzi i 35 bedzie mozna dostac.
Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
DokładnieZamieszczone przez paweł2Chyba bita 2.0TDI z dsg z 2006 krajowa w naprawde bd stanie 45k musi kosztowac,a juz napewno ponad 40k.
Nalezy rozróznić O II sprowadozną od O II z polskiego salonu od I-go własciciela z udokumentowaną historią. To drugie auto bedzie w takich cenach jak napisał paweł2, to pierwsze niestety ale w takich cenach jak pisał blackrs, . Które wybrac to juz decyzja kupujacego, choć akurat ja na to sprowadzone nawet bym nie spojrzał
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigDokładnieZamieszczone przez paweł2Chyba bita 2.0TDI z dsg z 2006 krajowa w naprawde bd stanie 45k musi kosztowac,a juz napewno ponad 40k.
Nalezy rozróznić O II sprowadozną od O II z polskiego salonu od I-go własciciela z udokumentowaną historią. To drugie auto bedzie w takich cenach jak napisał paweł2, to pierwsze niestety ale w takich cenach jak pisał blackrs, . Które wybrac to juz decyzja kupujacego, choć akurat ja na to sprowadzone nawet bym nie spojrzał 
Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
no i ja podobnie ale wiele osób bedzie sugerowało sie ceną a to ze te sprowadzane mająniższa to jednoczesnie będa zanizały ceny tych krajowych nawet super utzrymanych bo jak ktoś bedzie chcial sprzedac a cena będzie duzo wyższa to i tak bedzie zmuszony z niej zejść żeby w końcu sprzedac. mój szef teraz spzredał o2 ambiente 1.6 z dodatkami 3 letnia z przebiegiem 57 tys udokumentowany za która zapłacił prawie 70 w salonie za 36 tys to watpie zeby za tyle samo poszla duzo uboższa 1.2 ktora w salonie kosztowała 50 gdzie ludzie beda podchodzili do tego ze to slaby silnik wysilony itd. moim zdaniem nawet super utrzymane minty za 5 lat na pewno będa poniżej 30 i to sporo. 1.4 i 1.8 to już inna sprawaZamieszczone przez BigDokładnie
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Niestety wszystko za wyjątkiem paliwa. Swoją pierwszą Octavia kupioną w 1998 roku TDI GLX 90 KM zrobiłem 288 000 km, a drugą Ambiente Ice TDI 110 KM zrobiłem 216 000 km. Koszt przeglągu w BMW jest 3 razy wiekszy. Samego oleju na wymianę idzie prawie 7 litrów.Zamieszczone przez piramidaa co tyle kosztje ze az 3 krotnie wzrasta cena utrzymania bmw oczywiscie nie licząc paliwa?Zamieszczone przez censorAktualnie posiadam BMW 330d lecz wcześniej 1998-2008 jeżdziłem Octaviami TDI 90 PS i TDI 110 PS. Oczywiście jazda BMW jest nieporównywalana, jednak koszty utrzymania samohodu rosną trzykrotnie.
Komentarz
-
-
no i jednak ostatecznie zdecydowałem się na octavię ambiente 1.4tsi manual z ciekawszych dodatkow domówiłem climatronic, czujnik deszczu i pakiet dynamic silver, a auto bedzie juz z 2011 roku
teraz pozostaje czekać i sprzedać z końcem roku obecne auto :roll: to pierwsza sprzedaz auta w mom zyciu wiec naprawde nie wiem jeszcze co i jak
Komentarz
-
Komentarz