Zamieszczone przez piotrek_gdy
[O2] 1.4 TSI vs 1.8 TSI - odczucia posiadaczy/użytkowników
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Psycho Dadtroche ludzi zapomina ze TDI ma inną skrzynie i przełożenia "dłuższe" niż benzyna
jak to mawiał pewien osobnik- z gów... bata nie ukręcisz :wink:
Zamieszczone przez mirek_p11każdy silnik może mieć wadę fabryczną
odpowiadałem na pytanie arturo_freestylprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho Dadnowe ? słucham propozycji
ale ja akurat wybrał bym O2 1,8 - to auto jest naprawdę szybkie jak cholera i do tego zupełnie "normalne" w sensie praktyczności, wyglądu, co akurat może być dla jednych wadą a dla innych zaletą, dla mnie to raczej in +saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_gdyPsycho Dad, i tak wiele zależy od tego jak kto umie jeździć
(pliz, tylko nie mówcie o jakichś zakrętach :lol: )
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Psycho Dadnowe ? słucham propozycji
fabia rs cennikowa "goła" jest droższa od mojego combi
hm fiat też mnie nie powala na kolana ... nie ma opcji i szczegółów cennika.Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11chętnie byś zamienił na benzynkę w RS
jakbym chciał tobym kupił benzynę-byłoby nawet taniej :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez mirek_p11chętnie byś zamienił na benzynkę w RS
jakbym chciał tobym kupił benzynę-byłoby nawet taniej :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez Psycho DadZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Psycho Dadnowe ? słucham propozycji
fafia rs cennikowa "goła" jest droższa od mojego combi
hm fiat też mnie nie powala na kolana ... nie ma opcji i szczegółów cennika.
(zwłaszcza, ze względu na gifty VW nie byłbym taki pewny czy są szybsze)
dwa, fabia RS jak dla mnie ma wszystko
trzy, szczegóły wyposażenia na dobrą sprawę mnie nie interesują
(dlatego min. uważam właśnie, że mocniejsze = lepsze, zawsze oczyma wyobraźni widzę jak na następnych światłach podjeżdża ten sromotnie złojony, otwiera okno i mówi "za to ja mam samościemniające się lusterko" :lol: , ale na razie taka sytuacja mi się nie zdarzyła oczywiście jak można mieć i to i to to dla niektórych pełnia szczęścia )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11tak to już jest że fanów diesla ciężko przekonać do ukochanej benzynki i na odwrót
generalnie dla mnie to czym jest napędzane coś co fajnie jeździ i daje fun ma drugorzędne znaczenie, to już kwestia upodobania\możliwości\kompromisów itd.
byle jechałosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
chociaż nigdy nie ukrywałem, że wolałbym benzynę a dodatkowo wolnossącą.
w związku z tym jeżdżę doładowanym dieslem :lol:
[ Dodano: Wto 16 Lis, 10 23:39 ]
Zamieszczone przez mirek_p11szkoda no to jak następny będzie 1.8 TSI :?: :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano i bardzo dobrze
inaczej każdy chciałby mieć Merlin Monroe w domu a taka Angelina Jolie by siedziała w domu sama :diabelski_usmiech
a tak dla kazdego coś innego
[ Dodano: Wto 16 Lis, 10 23:46 ]
Zamieszczone przez _tm_I to mnie właśnie dziwi ? Czemu nie wziąłeś RS-a TSI ? Przecież to jest sporo szybsze autoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez voytekJac_ek napisał/a:
voytek - 183.2 KM/279.2 Nm
_tm_ - 180KM / 264Nm
Oba były mierzone na tej samej hamowni.Zamieszczone przez piotrek_gdywyniki z hamowni mirek_p11 i moje pokazują, że czas gratisów się skończył i niestety dostajemy tylko katalogową serię
* Masters - http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=4809 - seria 172KM
* V-Tech - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28796 - seria 176KM
* V-Tech - http://zwirek.net/wp-content/2009033...n_1p_18TSI.JPG - seria 182KM
* Alta-Racing - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28349 - seria 172KM
* ??? - http://www.wroclawski.com.pl/4gt/fil...wykres%202.jpg - seria 176KM
Jak widać silniki te często wykazują gifty niezależnie od hamowni
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Jak widać silniki te często wykazują gifty niezależnie od hamowni
o ile mnie pamięć nie myli (a nie wykluczam, że myli :idea: ) Masters też już ogłosił koniec tej giftowej ery a potem odpalił nowe rolki
przy okazji taka ciekawostka -> po ostatnim pomiarze u Witka, moje wykresy można na siebie nałożyć, po prostu pokrywają się idealnie w 99%, od ostatniego pomiaru minął rok i w międzyczasie zmieniane były rolki, więc chyba kalibracja jest całkiem niezła a w każdym razie niezmiennasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez _tm_Jak widać silniki te często wykazują gifty niezależnie od hamowni
o ile mnie pamięć nie myli (a nie wykluczam, że myli :idea: ) Masters też już ogłosił koniec tej giftowej ery a potem odpalił nowe rolki
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez _tm_Jak widać silniki te często wykazują gifty niezależnie od hamowni
a zapewnić taki dopływ powietrza jak jest naturalnie to nie jest prosta sprawa wbrew pozorom.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
_tm_, szkoda, a czy to nie jest tak,że mimo wszystko to gówniane Euro 5000 ma wpływ na osiągi?
może w autach 2010/11 zaostrzenie norm emisji skutkuje mniejszym badź brakiem giftu?
może 1,8 tsi z 2009 roku ma inne mapy niż taki silnik z 2010/11?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
troche chlopaki poplyneliscie w temacie :lol:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ektroche chlopaki poplyneliscie w temacie :lol:
ktos ma jakieś rozsądne argumenty za słabszym motorem (oprócz niższego spalania) :2kc to niech sobie pisze jeśli jest ochota 8)
[ Dodano: Sro 17 Lis, 10 08:35 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdy_tm_, szkoda, a czy to nie jest tak,że mimo wszystko to gówniane Euro 5000 ma wpływ na osiągi?
może w autach 2010/11 zaostrzenie norm emisji skutkuje mniejszym badź brakiem giftu?
może 1,8 tsi z 2009 roku ma inne mapy niż taki silnik z 2010/11?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz