[O2] Nowy Tour / FL Kombi vs Kia Ceed vs ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andys
    Elegance
    • 2007
    • 762

Masz rację, oglądałem I30, a po tym co zobaczyłem do salonu Kia już nie pojechałem, gdyż stwierdziłem, że nie ma po co. ops:
    No widzisz, a ja o mało co nie wyjechałem z salonu i30 kombi, czarną, z pakietem skórzanym i dieslem 115KM (cenowo wychodził prawie identycznie jak O2FL 1.4TSI Ambiente Liftback). W zasadzie zrezygnowałem po jeździe testowej, gdzie bez szaleństw silnik spalił średnio 10l/100km.
    Pozdrawiam,
    Andys

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie dalej jak 4 dni temu ( w piątek) miałem okazje pojeździć najnowszym dzieckiem Renault czyli modelem Latitude Privilage 2.0 DCI 175 KM. Samochód miał przejechane 455 km i już wydobywały się trzaski z deski rozdzielczej (lewa stona pod szybą)
      Big, defacto pomykałeś Samsungiem SM5 w przebraniu :wink:

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez tomekjmopl
        Big, defacto pomykałeś Samsungiem SM5 w przebraniu
        Wiem, wiem i powiem, że sam w sobie samochód jest ciekawy (bardzo wygodne fotele z fajnym masażem) ale niestety znów jakość wykonania psuje wszystko - jak to u Renault Żeby w nowiusienkim aucie z przebiegiem 455 km za lekko ponad 100 tys zł skrzypiała deska rozdzielcza :shock:
        Co do Hundaia I 30 kombi i Kia Ceed kombi - zdecydowanie wolę Kię Ceed. Po pierwsze bardziej podoba mi się stylistyka Kii (zarówno jeśli chodzi o nadwozie jak i o wnetrze). Po drugie zaś, Kia ma lepsze materiały wykończeniowe wewnątrz.
        Czarny Elegance

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Spotkalem dzisiaj kumpla ktory kilka miesiecy zastanawial sie co wybrac OIIFL czy Ceeda?
          Dopiero pojezdzil troche oboma autami i po problemie,cisza komfort jakosc wykonania osiagi Octa we wszystkim deklasuje Ceeda Wachal sie 1.4 czy 1.8 wybor padl na 1 4 byl pod wrazeniem osiagow zamowil 1.4tsi Ambiente dodatkow cos za ok 12k z tego co pamietam radio swing,felgi 16,pakiet skorzany(no niewiele zapamietalem ops: ),ale byla tego cala lista.Cene wynegocjowal w Krakowie 68k.
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
            RS
            • 2010
            • 2822

Zamieszczone przez paweł2
            Spotkalem dzisiaj kumpla ktory kilka miesiecy zastanawial sie co wybrac OIIFL czy Ceeda?
            Cene wynegocjowal w Krakowie 68k.
            zapraszamy kumpla na OCP w takim razie a wybór oczywiście jedyny słuszny jakiego mógł dokonać
            SPOT Poznań:
            .....
            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• kris75
              Ambiente
              • 2010
              • 217

z tego co tu wyczytalem to w octavi ta jakosc sie pogarsza,a jak sie ma octa do golfa 6 bo czytalem w paru miejscach ze jakoscia wykracza poza klase kompakt.
              nie ma co wyczytywac, jesli mozna samemu sie przekonac - a uwierz mi ze jakosc pogarsza sie we wszystkich autach i w octavii to jeszcze ten srodek najlepiej wyglada najpiej isc samemu sprawdzic podotykac postukac popukac i przejechac sie - np. niby blacha sprawa jak dlugosc siedzen z przodu wyjdzie dopiero po dluzszej jezdzie więc warto posprawdzac auta pod roznymi katami uzytkowania

Komentarz

• rafik11
                Rider
                • 2009
                • 448

ja gdybym dziś kupował pewnie wybrałbym cruza, choć dalej szkoda ze nie ma kombi ale za to będzie HB. Co do bagażników i30 i ceeda to nie patrzcie na dane podawane przez producenta tylko sami centymetrem zmierzcie, a dlatego to mówię bo ceed miał/ma podawaną pojemność bagażnika wg standardów europejskich wypełnienie całego bagażnika, a i30 miał wg stadardów "układamy sześciany" co zostaje nie wypełnione to odrzucamy. Przykładem był lanos, na poczatku miał sedan chyba 320l a potem jak go produkowali w fso to "przybyło" mu do (o ile pamiętam)395l.

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

rafik11, jeżdżąc 1,8 kupiłbyś benzynowego cruze'a :?: :!:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• rafik11
                    Rider
                    • 2009
                    • 448

i to faktycznie jest plus dla skody ale za podobne pieniądze miałbym 2,0 diesla 163KM w cruzie i tu osiągami nie odbiega o 1,8 tsi ,szkoda ze nie dali tego benzynowego 1,4 turbo ktorego wstawiają na stany i dają do astry IV.

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez rafik11
                      i to faktycznie jest plus dla skody ale za podobne pieniądze miałbym 2,0 diesla 163KM w cruzie i tu osiągami nie odbiega o 1,8 tsi
                      myślę, że w praktyce odbiega i to bardzo
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

a ja ogladalem wczoraj Orlando.
                        z zewnatrz fajny - kawal kobyly :-) kwadratowy taki :-)
                        w srodku troche dziadowe plastiki (na pewno gorsze niz w O2) - twarde i faktura taka sobie (podobne do Kia C'eed), przekombinowana nieco konsola srodkowa.
                        Cena 59.900 bylaby bardzo dobra gdyby byla klimatyzacja, ale jej nie ma. A jak ma byc to kosztuje juz 65 tysiecy, a za tyle kasy to juz zadna rewelacja...
                        Co do Cruze'a to przy obecnych cenach O2 Tour to tez juz zadna rewelacja - wrecz wychodzi drozej... Natomiast porownujac jego ceny z Oplem Astra (technicznie blizniak) to jest sporo taniej.
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• astw
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 107

A może Renault Laguna 2, 0 za 65000 PLN? Z klimatyzacją.

Witamy na oficjalnej stronie Renault Polska. Poznaj całą gamę: samochody osobowe (Clio, Kadjar, Talisman…), elektryczne i dostawcze.

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez astw
                            A może Renault Laguna 2, 0 za 65000 PLN? Z klimatyzacją
                            Jak ktoś nie lubi siedzieć w domu tylko w ASO i słuchać zamiast muzyki koncertu popiskujących plastików to czemu nie
                            Czarny Elegance

Komentarz

• astw
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 107

To Laguna model III nie II. Silnik 2, 0 (niejasno napisałem).
                              Leider sind die gesuchten Inhalte nicht auf unserer Seite zu finden.

Cała gama Renault ponownie odnotowała znaczącą poprawę jakości w 2008 roku. Jak pokazują wyniki niezawodności, opublikowane przez...

Komentarz

• paweł2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1405

Zamieszczone przez astw
                                A może Renault Laguna 2, 0 za 65000 PLN? Z klimatyzacją.

http://www.renault.pl/media/cennik-p...2/AM11_LG3.pdf
                                Wszystko tylko nie Renault :!: PSA,Alfa,koreance tylko nie slynne Reno :lol:
                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                                  Zamieszczone przez astw
                                  Jak ktoś nie lubi siedzieć w domu tylko w ASO i słuchać zamiast muzyki koncertu popiskujących plastików to czemu nie
                                  dobre!
                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• mati76
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 51

Wlasnie mam ten problem czy sie zmieszcze w OII kombi mam 2 dzieci jeszcze wozek i mam obawy jak to bedzie.Jak nie to tyklo van ale to juz drogo :cry:
                                    Ja do swojej O1 w wersji liftback do bagażnika spokojnie mieściłem:
                                    - wózek w wersji głębokiej (mieścił się razem z gondolą)
                                    - łóżeczko turystyczne
                                    - wanienkę
                                    i do tego milion mniejszych lub większych toreb i reklamówek z ciuchami i innymi pierdołami

OII ma zdaje się jakieś 40 litrów więcej

Komentarz

• Pawel11
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 99

Zamieszczone przez marlej108
                                      Zamieszczone przez Big napisał/a
                                      Zamieszczone przez astw napisał/a
                                      dobre!

Swietne szczególnie w tym kontekście:
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44491 :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...