WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ziomal
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 5841
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

NICO, zapytam potem Mamy bo jest prawnikiem w Kolegium Odwoławczym może coś poradzi.

[ Dodano: Pon 19 Cze, 06 22:51 ]
    ale wiecie co jest najgorsze? że przy sprzedaży klient będzie patrzył dokładnie progi to powie że samochód po dzwonie i ma słupki przesunięte:| a może panikuje troche...na razie się cieszę ,że pod rejstracją rdza nie bierze.
    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez NICO
      panowie prawdopodobnie sprawdzali czy nie mam cos z silnikiem nakombinowane (czyli czip) bo jezdzili z kompem podpietym ponad 30 minut i szukali
      w ktorym serwisie to bylo?
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

ASO Śliwka w katowicach omijać szerokim łukiem

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

Myślałem że wszelkie niedoróbki w 2 wyeliminują.Jedne zrobili( więcej miejsca z tyłu) a na te weszły nowe.Niedosyć że auto drogie to jeszcze takie problemy.Całe szczęście że ja mam 1 , i to przed liftem :lol: .W sumie teraz bym się zastanawiał , czy kupić skode czy vw.

Komentarz

• mariobros
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 551

Widzisz...

...są Firmy i firmy. Te pierwsze (np. Volwo) nie wahają się wezwać na akcję serwisową 160000 aut, te drugie tak na poły - wymieniają wadliwe schowki (łuszczące się), ale ewidentny kwas, jakim jest założenie zbyt twardych uszczelek, to ponad ich siły, jeśli chodzi o podjęcie jakichś działań. A akcja byłaby prosta. Octavii II nie sprzedali w Polsce znowu tak wiele, parę tygodni i byłoby po sprawie...
            Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
            Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

henio, w vw jest tak samo

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez henio
                Myślałem że wszelkie niedoróbki w 2 wyeliminują.Jedne zrobili( więcej miejsca z tyłu) a na te weszły nowe.Niedosyć że auto drogie to jeszcze takie problemy.Całe szczęście że ja mam 1 , i to przed liftem :lol: .W sumie teraz bym się zastanawiał , czy kupić skode czy vw.
                henio, to chyba normalne, ze niedorobki O1 beda usuniete (przynajmniej w teorii) w O2 a niedorobki O2 w O3
                legendarnej jakosci vw bym tak na slepo nie przecenial (i prosze tego nie komentowac :twisted: )
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

szkoda, co do jakości VW to niestety to juz bardziej legenda bo się troszke pogorszyła ale miejmy nadzieje kiedy koncern VW przejmie Porche z rąk niemieckiego rządu a ku temu idzie to jakośc ma się znacznie poprawić. Takie przynajmniej czytałem zapowiedzi z niemieckiej prasy i z newsweek tam właśnie jest opisana jakość która znacznie spadła i to że VW bardzo mało zarabia na Autkach.
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

W ostatnim AMiS jest taki artykul w jaki sposob koncerny motoryzajne typu Ford wyszly z dolka, na czym przyoszczedzono itd. Jak VW tak zrobi, to te auta zaczna sie sypac na potege, bo 99% czesci beda wykonywac podwykonawcy i jak sadze zgranie ich bedzie graniczyc z cudem. Do tego doszedl zarzut zbyt duzej liczby kombinacji wyposazania kazdego auta. Dlatego Audi ma te swoje slynne pakiety, ktore jednym pasuja a innym nie.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
                      W ostatnim AMiS jest taki artykul w jaki sposob koncerny motoryzajne typu Ford wyszly z dolka, na czym przyoszczedzono itd. Jak VW tak zrobi, to te auta zaczna sie sypac na potege, bo 99% czesci beda wykonywac podwykonawcy i jak sadze zgranie ich bedzie graniczyc z cudem.
                      otoz to, mysle ze mozemy liczyc na pogarszanie sie jakosci, a nie jej poprawe :evil:
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Ale ale jak Porche przejmie, ja mysle że nie doś że VW wróci do właściciela to jeszcze poprawi jakośc Wkońcu z testów które czytałem ogólnoświatowych najbardziej niezawodne samochodu jest Porche i zaraz zanim Lexus. Oby przeszło bo niemiecki rzad co chwile jakąs zadyme z vw robi i co chwile jakaś afera.
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• NICO
                          Ambiente
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 146

WADA FABRYCZNA SKODY O2!termin 10-15.07.2006r kto chetny!!!!

Wiec panowie KTO CHETNY PISAC NA PRIVA (podawac tel.) miedzy 10tym a 15stym lipca przyjada ze skody auto polska z Poznania w celu zrobienia zdjec i pełnego opisu naszych uszkodzen...beda w KATOWICACH... zostałem poinformowany ze bedzie to osoba z mozliwoscia podejmowania decyzji w tej sprawie ....wiec kto był by chetny prosze dac znac w celu ustalenia terminu dzien jest jeszcze do ustalenia ....WIĘC PROSZE O SPRAWDZENIE DOKŁADNIE POWŁOKI LAKIERNICZEJ WASZYCH AUT. aha auta maja byc umyte.
                          2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• lisiaczek
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 210

jestemk bardzo ceikaw co z tego wyniknie!

Komentarz

• lukas220
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 120

NICO, życzę Ci pozytywnego załatwienia sprawy i juz tylko radości z posiadania skodinki. Widziałem Twój samochód na spocie i wcale sie nie dziwie, że jesteś taki :evil: zdenerwowany. SKODA AUTO POLSKA, BRAK WASZEJ REAKCJI NA TAKIE USTERKI CAŁKOWICIE WAS OŚMIESZA. ZGŁOSZENIE PRZEZ KLIENTA TAKICH WAD FABRYCZNYCH POWINNO BYĆ PRZYJĘTE Z NALEŻYTYM SZACUNKIEM I POSZANOWANIEM DLA DOBRA PRZYSZŁYCH WŁAŚCICIELI SKODA, A CO ZA TYM IDZIE, PRODUCENTA !!! POZDRAWIAM
                              Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• NICO
                                Ambiente
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 146

wszystko zobaczymy ...aha sprawdzcie sobie pod tylna tablica rejestracyjna czy nie macie przetarte do blachy albo porysowane...

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

NICO, czy wiadomo cos konkretnego o terminie?
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

ja tam nie wiem czy nie lepiej sie wstrzymac az wiecej tego wyjdzie, w koncu gwarancja jest na pare lat jesli chodzi o lakier, teraz sie zglosze z wnekami drzwi - moze uznaja, moze popryskaja a ja bede jezdzil popapranym samochodem. lepiej nich mi za rok pomaluja caly. Przy lewych tylnich drzwiach podklad juz ladnie widac

[ Dodano: Sro 28 Cze, 06 23:42 ]
                                    czy tak czy siak bede sie musial gesto tlumaczyc przyszlemu nabywcy (no chyba ze kupi Grzesiek bo sie deklarowal - a raczej jego lepsza polowka)

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Jabar1975, Powiem Ci to tak, niby masz racje, ale za rok jak tam juz zacznie rdzwiec, a zima za 5 miesiecy murowana, to powiedza Ci, ze nie zabezpieczyles auta przed rdza i teraz to sobie maluj sam, albo Ci gwarancje skasuja. To sa dupki z reguly, i beda robic badania pod mikroskopem, czy nie malowales sam tych elementow.
                                      Jak bedzie dobrze pomalowane to nie bedzie widac.

Aha patrzylem u nas i w jednych drzwiach pod slonce widac taki maly slad, a w drugich prawie go nie ma. Dzis auto bedzie i tak w ASO to mowilem ojcu, zeby przekazal im dobra nowine :lol:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Powiem Ci to tak, niby masz racje, ale za rok jak tam juz zacznie rdzwiec
                                        zobaczymy, mam nadzieje ze ten ocynk to jest ocynk i nie zacznie rdzewiec po jednej zimie nawet zdarty do golej blachy. Tak jak wczesniej pisalem do Nico postaram sie podjechac do Katowic na te ogledziny.

Komentarz

Szybkę wymieniają z zestawem bo tylko tak jest dostępna (zestaw jest plombowany), co do boczków na słupkach - Skoda chyba przeniesie sie na wersje plastykowe - takie jak w classicu i ambiencie :wink:

Komentarz

• wojti
                                            Ambiente
                                            • 2005
                                            • 102

Moim zdaniem te rysy nie beda rdzewieć. Najpierw musiałby zejść cały lakier potem cały podkład a później ocynk a raczej to jest niemożliwe. Na ostatnim zlocie okazało się że wygrałem konkurs na największą ryse ale mimo wszystko nie bede nic z tym robił. Zdecydowanie odradzam niepotrzebne malowanie.

Zważywszy na to, że każda warstwa lakieru ma ok 0.5 mm a auto trzebaby malować co kilka miesięcy to po kilku latach troche przytyłoby nam nasze auto :lol: Proponuję czas spędzony w podróżach i kłótniach z ASO przeznaczyć na dobrą książkę albo piwo ze znajomymi :szeroki_usmiech :

Komentarz

• Tymon
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2970

wojti, np w środę na spociku :wink:
                                              Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                              Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                              BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• NICO
                                                Ambiente
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 146

Zamieszczone przez wojti
                                                Moim zdaniem te rysy nie beda rdzewieć. Najpierw musiałby zejść cały lakier potem cały podkład a później ocynk a raczej to jest niemożliwe. Na ostatnim zlocie okazało się że wygrałem konkurs na największą ryse ale mimo wszystko nie bede nic z tym robił. Zdecydowanie odradzam niepotrzebne malowanie.

Zważywszy na to, że każda warstwa lakieru ma ok 0.5 mm a auto trzebaby malować co kilka miesięcy to po kilku latach troche przytyłoby nam nasze auto :lol: Proponuję czas spędzony w podróżach i kłótniach z ASO przeznaczyć na dobrą książkę albo piwo ze znajomymi :szeroki_usmiech :
                                                TERMIN BEDE WIEDZIAŁ 10TEGO I odrazu na forum wam podam do tych co mi wysłali na priva telefony bede dzwonił....
                                                wojti jak to pomaluja to po trzecim zejsciu lakieru auto klasyfikuje sie do wymiany tak jest z gwarancja ,zreszta sadze ze powinni tez zlikwidowac przyczyne powstawania tych przetarc....nie sądze zeby oni to tak pomalowali zeby niebyło zadnej roznicy w gr.lakieru .u mnie jak dojdzie do jakiegokolwiek malowania to bedzie to odbierał zeczoznawca PZM po uprzednim zbadaniu powłoki lakierniczej.
                                                Panowie jest to wada fabryczna bo powstaje to samo i wtych samych miejscach ...
                                                Sadze że jak sprawa przybierze tepa a przybiera to będzie mozna żadać np.upustu cenowego adekwatnego do zaistniałej sytuacji ,badz wymiany pojazdu wolnego od wad,badz (ale juz pewnie sądownie )zwrotu gotówki...

Komentarz

• wojti
                                                  Ambiente
                                                  • 2005
                                                  • 102

Zamieszczone przez Tymon
                                                  wojti, np w środę na spociku :wink:
                                                  Bardzo chętnie, wpadne ale bez samochodu!! Dojście pieszo zajmuje mi 5 min a dojazd samochodem 15 :wink: poza tym wcześniej mam impreze i bede mógł wpaść gdzieś koło 22. Mam nadzieję że będziecie jeszcze stać na dwóch nogach :diabelski_usmiech [/hide]

Komentarz

• lilo
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 4317
                                                    • Mercedes-Benz

o kórcze ale mi teraz portki się trzęsą wypatrując kiedy to u mnie zacznie ździerać lakier :evil:
                                                    Daniel

Komentarz

Pracuję...