Miałem okazję pojeździć i30 i już nawet nie chce mi się wyliczać przewag skody. To po prostu auta z innej półki, i jeśli chodzi o wielkość, jakość materiałów i wykończenia, itd. W szczególności tandetne plastiki w hyundaiu dobrze obrazują skąd bierze się relatywnie niska cena.
Cena i30 jest adekwatna do tego co auto oferuje, a cena nowego toura wg mnie bardzo uzasadniona i z niską marżą, choć skoda na tym zarabia już prawdopodobnie przy sprzedaży.
Ja zamowilem 29.03 O2 FL i bedzie do odbioru w salonie w 20 tygodniu.
To, że masz taką datę na umowie, to jeszcze nic nie znaczy. Poczytaj trochę forum. Chyba, że masz już ustalony termin produkcji, bo to jest istotna data.
Ja zamowilem 29.03 O2 FL i bedzie do odbioru w salonie w 20 tygodniu.
To, że masz taką datę na umowie, to jeszcze nic nie znaczy. Poczytaj trochę forum. Chyba, że masz już ustalony termin produkcji, bo to jest istotna data.
To nie jest data na umowie. Jak skladalem zamowienie to sprzedawca nie chcial obiecywac kiedy bedzie. Powiedzial ze da znac jak bedzie znal date produkcji. I ostatnio napisal mi ze auto bedzie do odbioru pomiedzy 16 a 20 maja.
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
zgodnie z informacją podaną przez Octavianos, auta produkowane od 22 tygodnia sa objęte tą racjonalizacją... Więc auta (Tour i Classic/Mint/Family) zamówione lub produkowanie od 22 tygodnia 2011 czujników mieć nie będą.
Zamieszczone przez matwrc
No i kolega jeździ gównem
To dość odważne stwierdzenie...
Już teraz dealerzy nie zamawiają Tourów ani Octavii FL z czujnikami fabrycznymi, bo wszystkie wchodzą po 22 tygodniu(zmiana na rok modelowy 2012), więc od wczoraj nici z tego. Ci co zamówili, a ich auta będą wyprodukowane po 22TP. dostaną zwrot 800 zł lub jak się dealer zdecyduje to założy w ASO.
Re: Wycofanie czujników cofania w Tourze oraz w O2FL
Zamieszczone przez Octavianos
Witajcie,
Już od 22 tygodnia produkcji Skoda wycofuje definitywnie opcję czujników cofania w Octavii Tour - nie będzie można jej zamówić; pozostaje jedynie zamówić je w ASO
Jeśli chodzi o O2FL- czujniki zostają wycofane z wersji Classic, Mint i Family i też nie idzie ich domówić...
Jednym słowem - brak komentarza....
to spadnie zainteresowanie, a nawiasem moiac szkoda gadac :!:
Re: Wycofanie czujników cofania w Tourze oraz w O2FL
Zamieszczone przez baca10
Zamieszczone przez Octavianos
Witajcie,
Już od 22 tygodnia produkcji Skoda wycofuje definitywnie opcję czujników cofania w Octavii Tour - nie będzie można jej zamówić; pozostaje jedynie zamówić je w ASO
Jeśli chodzi o O2FL- czujniki zostają wycofane z wersji Classic, Mint i Family i też nie idzie ich domówić...
Jednym słowem - brak komentarza....
to spadnie zainteresowanie, a nawiasem moiac szkoda gadac :!:
Ojtamojtam... Zamiast podnosić ceny kastrują z "diwajsów" - więc chyba i tak wybierają mniejsze zło...
to niby ta octavia jest taka świetnie wykonana?
-trzeszczące plastiki przy zmianie tem powietrza z nawiewów
-szumiące uszczelki w drzwiach
-odstające mocowanie przy suficie maskownic na przednich słupkach
-zapadające się boczne obicie na przednich fotelach
-i teraz najlepsze wymieniony silnik jako konsekwencja źle działającego napinacza rozrządu
-dodatkowo niedopracowana tylna wycieraczka(kombi) zostawia na środku szyby brud
I nie jest to tylko dolegliwość mojego egzemplarza bo jeszcze identyczą wersje ma teść i ma te same objawy. Przebieg jak na razie 23kkm aż boję się pomyśleć co bedzie dalej. Co do utraty wartości to w tej chwili cytując za Panem z Samaru (co prawda nie i30)kia ceed jest samochodem w grupie najmniej tracących na wartości. Ja kupiłem octavie tylko z dwóch powodów bo kratka była na 5 osób i teoretycznie miała najlepszy z konkurencji silnik benzynowy bo diesel nie wchodził w grę. Niestety co do silnika to nie jestem w stanie mu zaufać po tym jak była konieczność jego wymiany. Owszem inne auta mają swoje wpadki ale mimo wszystko jak dla mnie octavia jest nieco za droga w stosunku do tego co daje. Octavia I faktycznie w swoim czasie (lata 1996-2004) dawała dobrą jakość, niezłe wyposażenie oraz osiągi w stosunku do samochodów konkurencji. Dziś za podobne pieniądze jakie dałem za octavię kupiłbym lagunę lub oszczędzając parę tysięcy ceeda.
-trzeszczące plastiki przy zmianie tem powietrza z nawiewów
-szumiące uszczelki w drzwiach
-odstające mocowanie przy suficie maskownic na przednich słupkach
-zapadające się boczne obicie na przednich fotelach
Zamieszczone przez rafik11
-dodatkowo niedopracowana tylna wycieraczka(kombi) zostawia na środku szyby brud
to na szczęście jakieś niewarte uwagi pierdy
niestety to
Zamieszczone przez rafik11
-i teraz najlepsze wymieniony silnik jako konsekwencja źle działającego napinacza rozrządu
już nie :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Nikt nie zmusza do korzystania z ASO. Ceed i i30 nie są ani małe, ani brzydkie (rzecz gustu). Octavia wcale nie jest lepiej wykonana. Jest bardzo przeciętna ze swoimi tanimi plastikami i kiepskim montażem.
za podobne pieniądze jakie dałem za octavię kupiłbym lagunę lub oszczędzając parę tysięcy ceeda.
Sprzedaj O2 i przestań narzekać :diabelski_usmiech i kup sobie ceeda, który moim zdaniem jest zdecydowanie gorszym autem ze swoimi tandetnymi plastikami, zdecydowanie gorszym skrętem i zdecydowanie gorszym komfortem jazdy
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Dla Ceeda 7 lat lub 150 000 km . W zależności co nastąpi pierwsze.
Taaa te 7 lat można między bajki włożyć, po przeczytaniu drobnego druku :diabelski_usmiech okazuje się że wyrwanie czegokolwiek na gwarancji po 3 latach lub 150 tys. km graniczy z cudem :lol:
Taki mały OT
Dla Ceeda 7 lat lub 150 000 km . W zależności co nastąpi pierwsze.
Taaa te 7 lat można między bajki włożyć, po przeczytaniu drobnego druku :diabelski_usmiech okazuje się że wyrwanie czegokolwiek na gwarancji po 3 latach lub 150 tys. km graniczy z cudem :lol:
Taki mały OT
Jakieś 2-3 tygodnie temu w Turbo Kamerze był reportaż na temat tej gwarancji (ale juz nie pamiętam czy to bylo o KIA czy HYUNDAI). I okazało sie, że główne podzespoły tracą swoją gwarancję po 2-3 latach. Z drugiej strony mam kolegę, który od około 2 lat ma C'eeda z automatem i jakoś na to auto nie narzeka. Co więcej, miał i ma możliwość korzystać ze służbowej Octavii 2 (teraz FL) i nie słyszałem z jego ust, ze C'eed jest od niej gorszy...
Aha, nie każdy potrzebuje dużego kufra, więc przekonywanie że O2 jest lepsza od innych aut bo ma duży kufer, jest nie zawsze trafione.
PS: nie twierdzę, że O2 jest gorsza od C'eeda - sam uważam O2 za auto lepsze niż C'eed czy T25, ale ja mam spaczony punkt widzenia :szeroki_usmiech i byc moze wcale tak nie jest :diabelski_usmiech
Komentarz