Ja, ale przeważnie są to małe zakłady, rok temu byłem w całkiem dużym dostałem wydruk itd. itp. teraz mały, maszyna nie miała nawet funkcji drukowania.
Odgrzybianie klimy
Zwiń
X
-
andriu21tg powiedz czy zastosowałeś juz ten środek? Jakie są Twoje odczucia, warto go kupić? Chciałeś "odświerzyć" klimatyzację tym środkiem, czy musiałeś już walczyć ze smrodem z klimatyzacji w swoim aucie?
W miom aucie nie czuć żadnych smrodków, ale auto ma 2 lata i wcześniej nic nie robiłem przy klimatyzacji, a już chyba czas przynajmniej ją "odświerzyć" - czyli potraktować środkiem do odgrzybiania, lub czyszczenia i dezynfekcji klimatyzacji.
Przeczytałem cały ten wątek i nie wiem czy kupić środek do odgrzybiania (nic nie śmierdzi w aucie), czy środek do czyszczenia i dezynfekcji klimatyzacji. Poradźcie mi co zrobić. W chcili obecnej jestem raczej za pianką lub aerozolem, niz za ultradźwiękami czy azotowaniem.
Komentarz
-
-
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=3&sg=0 Polecam używam od paru lat i nic nie śmierdzi.
Komentarz
-
-
giiiienek, A czy ta pianka KENT się uwodni? Czy zneutralizowała brzydki zapach? Jeśli tak to na jak długo? Kupiłem zestaw wurth, ten dla serwisów. Po tygodniu znów zaczęło śmierdzieć jak wyłączam klimę.
Jaką ewentualnie inną piankę polecacie? Dużo czytałem o piankach i wiele osób narzekało że się kleiła do parownika i później był problem dlatego kupiłem WURTHA. Co polecacie jeszcze w tym temacie?
Komentarz
-
-
Subaru, a próbowałeś CRC też dobry wybór tu masz pogladowy link http://www.kammar24.pl/crc-pianka-do...l-p-12975.html[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Tak jak mówiłem, w tym sezonie przestałem "suszyć" parownik po jeździe. Po paru miesiącach od odgrzybiania nie śmierdzi. Czy ktoś jeszcze zauważył różnicę?Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Ja do tej pory stosowałem plaka ale ostatnio z ciekawości zapodałem preparat K2 środek bardzo dobry bez zapachowy . Drugi tydzień jeżdzę po dezynfekcji i zero jakiegokolwiek zapachu .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielTak jak mówiłem, w tym sezonie przestałem "suszyć" parownik po jeździe. Po paru miesiącach od odgrzybiania nie śmierdzi. Czy ktoś jeszcze zauważył różnicę?
zaczyna zalatywać jak bawię się w suszenie parownika pod koniec jazdy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutowyłączasz Ac i dmuchasz przez minute raczej ciepłym powietrzem aby wydmuchać wilgoć z ożebrowania parownika
Ja jak zapodaje piankę to najpierw na klimie a potem jeszcze na pracującej klimie przełączam na ciepłe żeby odkazić nagrzewnice ( klima manual)
Komentarz
-
Komentarz