Co nie znaczy, ze sa to zle paliwa, ale korzysci wynikajace z ich tankwania sa IMHO problematyczne.
Wiec jak mam doplacac 20-30gr do litra paliwa (porownujac z NESTE) to raczej dziekuje.
jakoś specjalnie nie ufam "tanim paliwom"....jednak Twoje komentarze i opisy wskazujące, że jeżdzisz i jest OK. zaczeły mnie zastanawić i myślę coby nie spróbować nestlowego paliwa :wink: za to nie nalałbym paliwa np. z Geant`a :roll:
Dzisiaj spojrzałem na cenę w Neste i na stacji przy wisłostradzie cena była 3,25 a to w porównaniu z np. statoilem na którym się zazwyczaj tankuje (3,42) jest zauwżalna :!:
Mikrus, a kiedy dostajesz od Neste fakturki? I czy regularnie, nie ma problemu z ich dostarczaniem , chłopaki są w miarę solidni:?: :?:
Jesli chodzi o taniosc paliwa na Neste to wynika ona z tego, ze sa to stacje bezobslugowe. Wiec siec nie utrzymuje duzej ilosci pracownikow, programow punktowo-lojalnosciowych, itp.
Samo paliwo pochodzi z rodzimych rafinerii. W naszych rejonach jest ono przywozone z Plocka, na polnocy Polski z Lotosu w Gdansku, itd.
Co wazne wszystkie stacje sa wlasnoscia sieci i przez nia obslugiwane, a nie wypuszczane ajentom wiec jest wyeliminowane glowne ogniwo przekretow.
Ja tankuje samochod glownie na tych stacjach (choc oczywiscie nie tylko) i nie zdarzylo mi sie nigdy wdepnac w gowno. Moja Skoda byla hamowana dziesiatki razy i nie zadarzylo mi sie kiedykowliek, zeby wychodzily jakies anomalie zwiazane ze zla jakoscia paliwa.
Wiec moge z czystym sumieniem polecic te stacje.
Jesli chodzi o faktury to nie ma problemu z ich przesylaniem. Przychodzi na poczatku miesiaca zbiorcza z miesiaca poprzedniego.
Jesli chodzi o taniosc paliwa na Neste to wynika ona z tego, ze sa to stacje bezobslugowe. Wiec siec nie utrzymuje duzej ilosci pracownikow, programow punktowo-lojalnosciowych, itp.
Samo paliwo pochodzi z rodzimych rafinerii. W naszych rejonach jest ono przywozone z Plocka, na polnocy Polski z Lotosu w Gdansku, itd.
Tak, zdaję sobie sprawę jak to działa - widocznie nie potrzebne uprzedzenie się ujawnia u mnie :wink:
Jesli chodzi o faktury to nie ma problemu z ich przesylaniem. Przychodzi na poczatku miesiaca zbiorcza z miesiaca poprzedniego.
to też ważna informacja, żeby były na czas - muszę zaryzykować, wszystkie formalności związane z fakturą gdy pierwszy raz tam zatankuję załatwiam na stacji, czy trzeba gdzieś się udać?
wszystkie formalności związane z fakturą gdy pierwszy raz tam zatankuję załatwiam na stacji, czy trzeba gdzieś się udać?
Z tego co pmaietam to jest kilka mozliwosci.
Ja to zrobilem tak, ze zadzwonilem na infolinie i dostalem nr komorkowy do goscia, ktory opiekuje sie stacjami w Wawce.
Umowilem sie z nim na jednej ze stacji o okreslonej porze (poniewaz na ogol tam nikogo nie ma, tylko przyjezdzaja co kilka godzin kontrolnie) i na miejscu podalem dane firmy i od razu dostalem karte ID, ktora wsuwasz do czytnika i po temacie.
Jesli chodzi o platnosc to ja place karta bankowa - wpisujesz kwote maksymalna np. 150PLN i tyle pobieraja Ci z konta, a jesli nie wejdzie tyle do baku, tylko np. 140PLN to roznice zwracaja Ci na konto jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego.
Ja to zrobilem tak, ze zadzwonilem na infolinie i dostalem nr komorkowy do goscia, ktory opiekuje sie stacjami w Wawce.
Umowilem sie z nim na jednej ze stacji o okreslonej porze (poniewaz na ogol tam nikogo nie ma, tylko przyjezdzaja co kilka godzin kontrolnie) i na miejscu podalem dane firmy i od razu dostalem karte ID, ktora wsuwasz do czytnika i po temacie.
Jesli chodzi o platnosc to ja place karta bankowa - wpisujesz kwote maksymalna np. 150PLN i tyle pobieraja Ci z konta, a jesli nie wejdzie tyle do baku, tylko np. 140PLN to roznice zwracaja Ci na konto jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego.
Dzisiaj spojrzałem na cenę w Neste i na stacji przy wisłostradzie cena była 3,25 a to w porównaniu z np. statoilem na którym się zazwyczaj tankuje (3,42) jest zauwżalna :!:
Na Neste na wisłostradzie jest 3,25 a kolo M1 3,11 :wink: Ja rowniez polecam paliwo z Neste tankuje tylko pod M1 i ani razu nie bylo lipy Na kazdym tankowniu na calym baku mam 15-16zl mniej niz u siebie w miescie.
Komentarz