NOWY ON

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez arci9
    pytanie tylko czy rumaki to wszystko...?

może mają inne właściwości, jak chociażby myjące , czy lepiej się spala takie paliwo...
    Za wlasciwosci myjace to ja raczej podziekuje. A jakby sie lepiej spalalo to i mocy by wiecej bylo.

Co nie znaczy, ze sa to zle paliwa, ale korzysci wynikajace z ich tankwania sa IMHO problematyczne.

Wiec jak mam doplacac 20-30gr do litra paliwa (porownujac z NESTE) to raczej dziekuje.
    TDI 205PS

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Co nie znaczy, ze sa to zle paliwa, ale korzysci wynikajace z ich tankwania sa IMHO problematyczne.

Wiec jak mam doplacac 20-30gr do litra paliwa (porownujac z NESTE) to raczej dziekuje.
      jakoś specjalnie nie ufam "tanim paliwom"....jednak Twoje komentarze i opisy wskazujące, że jeżdzisz i jest OK. zaczeły mnie zastanawić i myślę coby nie spróbować nestlowego paliwa :wink: za to nie nalałbym paliwa np. z Geant`a :roll:

Dzisiaj spojrzałem na cenę w Neste i na stacji przy wisłostradzie cena była 3,25 a to w porównaniu z np. statoilem na którym się zazwyczaj tankuje (3,42) jest zauwżalna :!:

Mikrus, a kiedy dostajesz od Neste fakturki? I czy regularnie, nie ma problemu z ich dostarczaniem , chłopaki są w miarę solidni:?: :?:

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Zamieszczone przez arci9
        jakoś specjalnie nie ufam "tanim paliwom"....
        Jesli chodzi o taniosc paliwa na Neste to wynika ona z tego, ze sa to stacje bezobslugowe. Wiec siec nie utrzymuje duzej ilosci pracownikow, programow punktowo-lojalnosciowych, itp.
        Samo paliwo pochodzi z rodzimych rafinerii. W naszych rejonach jest ono przywozone z Plocka, na polnocy Polski z Lotosu w Gdansku, itd.

Co wazne wszystkie stacje sa wlasnoscia sieci i przez nia obslugiwane, a nie wypuszczane ajentom wiec jest wyeliminowane glowne ogniwo przekretow.

Ja tankuje samochod glownie na tych stacjach (choc oczywiscie nie tylko) i nie zdarzylo mi sie nigdy wdepnac w gowno. Moja Skoda byla hamowana dziesiatki razy i nie zadarzylo mi sie kiedykowliek, zeby wychodzily jakies anomalie zwiazane ze zla jakoscia paliwa.

Wiec moge z czystym sumieniem polecic te stacje.

Jesli chodzi o faktury to nie ma problemu z ich przesylaniem. Przychodzi na poczatku miesiaca zbiorcza z miesiaca poprzedniego.
        TDI 205PS

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Jesli chodzi o taniosc paliwa na Neste to wynika ona z tego, ze sa to stacje bezobslugowe. Wiec siec nie utrzymuje duzej ilosci pracownikow, programow punktowo-lojalnosciowych, itp.
          Samo paliwo pochodzi z rodzimych rafinerii. W naszych rejonach jest ono przywozone z Plocka, na polnocy Polski z Lotosu w Gdansku, itd.
          Tak, zdaję sobie sprawę jak to działa - widocznie nie potrzebne uprzedzenie się ujawnia u mnie :wink:

Jesli chodzi o faktury to nie ma problemu z ich przesylaniem. Przychodzi na poczatku miesiaca zbiorcza z miesiaca poprzedniego.
          to też ważna informacja, żeby były na czas - muszę zaryzykować, wszystkie formalności związane z fakturą gdy pierwszy raz tam zatankuję załatwiam na stacji, czy trzeba gdzieś się udać?

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Zamieszczone przez arci9
            wszystkie formalności związane z fakturą gdy pierwszy raz tam zatankuję załatwiam na stacji, czy trzeba gdzieś się udać?
            Z tego co pmaietam to jest kilka mozliwosci.

Ja to zrobilem tak, ze zadzwonilem na infolinie i dostalem nr komorkowy do goscia, ktory opiekuje sie stacjami w Wawce.
            Umowilem sie z nim na jednej ze stacji o okreslonej porze (poniewaz na ogol tam nikogo nie ma, tylko przyjezdzaja co kilka godzin kontrolnie) i na miejscu podalem dane firmy i od razu dostalem karte ID, ktora wsuwasz do czytnika i po temacie.

Jesli chodzi o platnosc to ja place karta bankowa - wpisujesz kwote maksymalna np. 150PLN i tyle pobieraja Ci z konta, a jesli nie wejdzie tyle do baku, tylko np. 140PLN to roznice zwracaja Ci na konto jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego.

Wiecej info pewnie bedziesz mial na www.neste.pl
            TDI 205PS

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

tego co pmaietam to jest kilka mozliwosci.

Ja to zrobilem tak, ze zadzwonilem na infolinie i dostalem nr komorkowy do goscia, ktory opiekuje sie stacjami w Wawce.
              Umowilem sie z nim na jednej ze stacji o okreslonej porze (poniewaz na ogol tam nikogo nie ma, tylko przyjezdzaja co kilka godzin kontrolnie) i na miejscu podalem dane firmy i od razu dostalem karte ID, ktora wsuwasz do czytnika i po temacie.

Jesli chodzi o platnosc to ja place karta bankowa - wpisujesz kwote maksymalna np. 150PLN i tyle pobieraja Ci z konta, a jesli nie wejdzie tyle do baku, tylko np. 140PLN to roznice zwracaja Ci na konto jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego.

Wiecej info pewnie bedziesz mial na www.neste.pl
              dzięki - cenne wskazówki 8)

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                Dzisiaj spojrzałem na cenę w Neste i na stacji przy wisłostradzie cena była 3,25 a to w porównaniu z np. statoilem na którym się zazwyczaj tankuje (3,42) jest zauwżalna :!:
                Na Neste na wisłostradzie jest 3,25 a kolo M1 3,11 :wink: Ja rowniez polecam paliwo z Neste tankuje tylko pod M1 i ani razu nie bylo lipy Na kazdym tankowniu na calym baku mam 15-16zl mniej niz u siebie w miescie.
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...