[O2] Chce kupic Octavie II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

A ja nie rozumiem czemu się tak napinacie? Co stoi na przeszkodzie w tym, żeby za okazyjne pieniądze "trafić" dobre auto? Przecież może się trafić okazja, gdzie zarówno stan będzie super, jak i cena będzie okazyjna... Oczywiście, jeśli ktoś bez oglądania auta "na żywo" stwierdza, że "zadbana 2.0TDI, od pierwszego własciciela, z małym przebiegiem i super wyposażeniem" musi kosztować najwyżej 25.000zł (bo za tyle znalazł kilka na Allegro z Gostynina czy innego Płocka lub Malborka) jest idiotą, ale jeśli znajdzie i kupi taki wóz za te pieniądze, to tylko należy się razem z nim cieszyć.
    Niemądre jest też zakłanie z góry, że dobry wóz musi kosztować więcej, niż średnia dla tego rocznika - znów można się cieszyć ze sprzedajacym, jeśli się za taką cenę sprzeda, ale to wcale nie oznacza, że tak właśnie trzeba szukać auta...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Agamek12
      A ja nie rozumiem czemu się tak napinacie? Co stoi na przeszkodzie w tym, żeby za okazyjne pieniądze "trafić" dobre auto? Przecież może się trafić okazja, gdzie zarówno stan będzie super, jak i cena będzie okazyjna... Oczywiście, jeśli ktoś bez oglądania auta "na żywo" stwierdza, że "zadbana 2.0TDI, od pierwszego własciciela, z małym przebiegiem i super wyposażeniem" musi kosztować najwyżej 25.000zł (bo za tyle znalazł kilka na Allegro z Gostynina czy innego Płocka lub Malborka) jest idiotą, ale jeśli znajdzie i kupi taki wóz za te pieniądze, to tylko należy się razem z nim cieszyć.
      Niemądre jest też zakłanie z góry, że dobry wóz musi kosztować więcej, niż średnia dla tego rocznika - znów można się cieszyć ze sprzedajacym, jeśli się za taką cenę sprzeda, ale to wcale nie oznacza, że tak właśnie trzeba szukać auta...
      Tylko jakby te auto było fajne i kosztowało właśnie tyle to sprzedał by je podjeżdżając pod pierwszy lepszy komis skupujący za gotówkę a nie bawił się w ogłoszenia. Bo cena jest tak atrakcyjna ,że nie kupisz auta za tę cenę na zachodzie a trzeba to jeszcze przywieść

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

shok, ale o co chodzi?
        Adam... Używam:

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Agamek12,
          Zamieszczone przez shok
          jakby te auto było fajne i kosztowało właśnie tyle to sprzedał by je podjeżdżając pod pierwszy lepszy komis skupujący za gotówkę a nie bawił się w ogłoszenia. Bo cena jest tak atrakcyjna ,że nie kupisz auta za tę cenę na zachodzie a trzeba to jeszcze przywieść
          za 25 tys takie auto z takim przebiegiem,,, to se ne da

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

shok, owszem, jeśli tanie auto "wisi" w serwisie ogłoszeniowym przez kilka tygodni to z góry można założyć, ze to strup i żaden wyznacznik wartości rocznika. Ale jeśli ktoś wystawia auto po raz pierwszy i (sugerujac się cenami danego rocznika) w niskiej cenie, to chyba nie można go odrazu skreślać...?
            Adam... Używam:

Komentarz

• paweł2
              L&K
              • 2010
              • 1405

Zamieszczone przez Hiszp4n
              ja np za O2 z 2005 nigdy bym nie zapłacił 35tys bo za taką kase mam o rok moze dwa lata starsze auto, innej marki z lepszym wyposażeniem i innej k lasy i na pewno wykonane jakosciowo lepiej co kto lubi ale ten ktos musi byc
              to wlasnie w takich staly slupy :wink:
              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• cobra_0
                Classic
                • 2011
                • 5

shok, owszem, jeśli tanie auto "wisi" w serwisie ogłoszeniowym przez kilka tygodni to z góry można założyć, ze to strup i żaden wyznacznik wartości rocznika. Ale jeśli ktoś wystawia auto po raz pierwszy i (sugerujac się cenami danego rocznika) w niskiej cenie, to chyba nie można go odrazu skreślać...?
                Z tym może byc różnie, może być tak że faktycznie jest to okazja bo komuś się śpieszy, sam takie autko sprzedałem i ludzie pytali czemu tak tano szukali dziury w całym a do dziś gośc co jakis czas dzwoni i dziekuje za taki egzeplarz.

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

tak masz rację
                  Zamieszczone przez cobra_0
                  Z tym może byc różnie, może być tak że faktycznie jest to okazja bo komuś się śpieszy, sam takie autko sprzedałem i ludzie pytali czemu tak tano szukali dziury w całym a do dziś gośc co jakis czas dzwoni i dziekuje za taki egzeplarz.
                  ja kiedyś też potrzebowałem sprzedać auto na szybko i sprzedałem, nawet w ogłoszenia się nie bawiłem , podjechałem pod komis i gotowe

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Tak a'propos: moja Tojtojka została kupiona od kobiety, która wystawiając auto na otomoto zasugerowała się ceną zaproponowaną przez salon Toyota Chodzeń (w której zamówiła właśnie wypasioną RAV4) - nie odkryję chyba Ameryki stwierdzając, że komisy dealerskie (jak i inne) zaniżają wyceny. I tak stało się tak, że auto kupiłem w bardzo okazyjnej cenie dosłownie chwilę po tym, jak pojawiło się na "otomoto"... Przejechanych bezawaryjnie 25.000km udowadnia, że nie zaliczyłem miny mimo, że cena za moje auto była (stosunkowo) niska - w każdym razie niższa, niż równorocznej i z podobnym wyposażeniem O2...
                    Adam... Używam:

Komentarz

• tomekjmopl
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1187
                      • Opel
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tak a'propos: moja Tojtojka została kupiona od kobiety, która wystawiając auto na otomoto zasugerowała się ceną zaproponowaną przez salon Toyota Chodzeń (w której zamówiła właśnie wypasioną RAV4) - nie odkryję chyba Ameryki stwierdzając, że komisy dealerskie (jak i inne) zaniżają wyceny
                      W takim razie jest pytanie, czemu ta babeczka nie zostawiła avensisa w rozliczeniu, skoro cena była taka sama, tylko bawiła się w sprzedaż na własną rękę? :wink:

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Zamieszczone przez tomekjmopl
                        Tak a'propos: moja Tojtojka została kupiona od kobiety, która wystawiając auto na otomoto zasugerowała się ceną zaproponowaną przez salon Toyota Chodzeń (w której zamówiła właśnie wypasioną RAV4) - nie odkryję chyba Ameryki stwierdzając, że komisy dealerskie (jak i inne) zaniżają wyceny
                        W takim razie jest pytanie, czemu ta babeczka nie zostawiła avensisa w rozliczeniu, skoro cena była taka sama, tylko bawiła się w sprzedaż na własną rękę? :wink:
                        Bo może chciała dostać te trzy tysiące więcej od tego, co proponował salon (ja finalnie dałem jej tysiąc więcej niż cena sugerowana przez salon)? Ja w każdym razie nad tym się nie zastanawiam...
                        Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

[ Dodano: Sro 21 Gru, 11 11:26 ]
                          która wystawiając auto na otomoto zasugerowała się ceną zaproponowaną przez salon Toyota Chodzeń
                          Sorry ale chyba sam w to nie wierzysz
                          Jakoś jak by sie chciało kupić dom, mieszkania czy np. wartościowy zegarek to ludzie nie są tacy wylewni do darowania tys zł kupującemu
                          Czarny Elegance

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Zamieszczone przez Big
                            Jakoś jak by sie chciało kupić dom, mieszkania czy np. wartościowy zegarek to ludzie nie są tacy wylewni do darowania tys zł kupującemu
                            100%racja moze byla lekko puknieta :P
                            Zamieszczone przez Big
                            Przecież co chwilę piszesz że coś w niej wymieniałeś
                            Dla mnie bezawaryjny to znaczy ze nie psuje sie nic zero moja stara AstraII mam ja 5 lat i oprocz paliwa oplat,klockowi wydechu i plynow wydalem 0zl.
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

Big, co takiego wymieniłem w swojej "awaryjnej" Toyocie? Sprzęgło, naprawiłem przekładnię, kupiłem nowe opony? A może coś jeszcze? To przecież używany wóz, więc trzeba coś czasem poprawić (Ty w swoim idealnym aucie nie robisz nic?). A że poprawiam rzeczy, których inni nawet by nie zauważyli, to chyba nic złego...
                              Co do wyceny: sprzedająca pokazała mi wycenę sprzed dosłownie kilku dni, gdzie Toyota Chodzeń w kalkulacji wyliczyła, że auto od niej odkupią za 1000zł mniej, niż ja utargowałem...
                              Ja wiem, że Ty będziesz starał się za wszelką cenę udowodnić, że tanie=złe, ale ja będę w opozycji do Twojej opinii i będę upierał się przy tym, że dobre również może mieć dobrą (dla kupującego) cenę...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Big, co takiego wymieniłem w swojej "awaryjnej" Toyocie?
                                Nie wiem, ja napisałem ci tylko co ludzie mówią o Tobie i twoim temacie o Toyocie. Nie ja to mówiłem, więc sie nie wypowiadam

[ Dodano: Sro 21 Gru, 11 11:42 ]
                                Ja wiem, że Ty będziesz starał się za wszelką cenę udowodnić, że tanie=złe
                                Troche się nie rozumiemy Ja nie pisze ze tanie to złe. Tylko, że tanie = potencjalne nakłady, bo nikt na tym swiecie ci nic za darmo nie da
                                Dlatego nie wierze w tą przykładową (dla tego watku) O II 2.0 TDI z 2005 r. za 25 tys zł w idealnym stanie która nie wymaga nakładów.
                                Nie ma bata !! Jak pisałem wyżej, czy jak kupujesz mieszkanie to ktos sprzeda ci komforotowo wyposazony apartament w cenie zwykłego mieszkania w wielkiej płycie ??!!
                                To samo jest z samochodami. Niska cena = potencjalne nakłady lub tajemnicza przeszłośc auta (zanizony przebieg, powypadkowa przeszłość, ogólne zaniedbanie).
                                Druga sprawa, to po prostu nie wierzę w sprowadzane okazje cenowe !! A nie wierzę dlatego że mam ku temu pewne podstawy. Po pierwsze to naprawdę dobre auta z małymi przebiegami są na zachodzie duuuuzo drożesz niż ich odpowiedniki w Polsce. Po drugie mam znajomego w komisie i widze co sprowadza (przyjeźdża na lawetach). ANI JEDNA SZTUKA nie jest cała !! Albo są to auto rozbite, albo po zamoknięciu, albo zniszczone/zdekompletpwane i dlatego ceny są tak okazyjne.
                                Kolejna sprawa to to co mówią kupująy. Nie wiem dlaczego ale do zadnego z was, krytykantów, to jakoś nie chce dotrzeć, choć są to słowa ludzi którzy kupowali ode mnie auta. Cytowałem tu ich wypowiedzi (ze 2 strony wczęsniej) i naprawdę coraz więcej ludzi tak mysli - lepiej kupić auto zadbane i pewne ale parę tys zł droższe niż pozornie oszczędzić przy zakupiem, a potem dołożyc 2x tyle ile wyniosły te "oszczędnosci" i stracić masę nerwów i czasu na naprawy.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Zamieszczone przez Big
                                  Ja wiem, że Ty będziesz starał się za wszelką cenę udowodnić, że tanie=złe
                                  Troche się nie rozumiemy Ja nie pisze ze tanie to złe. Tylko, że tanie = potencjalne nakłady, bo nikt na tym swiecie ci nic za darmo nie da
                                  Dlatego nie wierze w tą przykładową (dla tego watku) O II 2.0 TDI z 2005 r. za 25 tys zł w idealnym stanie która nie wymaga nakładów.
                                  Nie ma bata !! Jak pisałem wyżej, czy jak kupujesz mieszkanie to ktos sprzeda ci komforotowo wyposazony apartament w cenie zwykłego mieszkania w wielkiej płycie ??!!
                                  To samo jest z samochodami. Niska cena = potencjalne nakłady lub tajemnicza przeszłośc auta (zanizony przebieg, powypadkowa przeszłość, ogólne zaniedbanie).
                                  Druga sprawa, to po prostu nie wierzę w sprowadzane okazje cenowe !! A nie wierzę dlatego że mam ku temu pewne podstawy. Po pierwsze to naprawdę dobre auta z małymi przebiegami są na zachodzie duuuuzo drożesz niż ich odpowiedniki w Polsce. Po drugie mam znajomego w komisie i widze co sprowadza (przyjeźdża na lawetach). ANI JEDNA SZTUKA nie jest cała !! Albo są to auto rozbite, albo po zamoknięciu, albo zniszczone/zdekompletpwane i dlatego ceny są tak okazyjne.
                                  Kolejna sprawa to to co mówią kupująy. Nie wiem dlaczego ale do zadnego z was, krytykantów, to jakoś nie chce dotrzeć, choć są to słowa ludzi którzy kupowali ode mnie auta. Cytowałem tu ich wypowiedzi (ze 2 strony wczęsniej) i naprawdę coraz więcej ludzi tak mysli - lepiej kupić auto zadbane i pewne ale parę tys zł droższe niż pozornie oszczędzić przy zakupiem, a potem dołożyc 2x tyle ile wyniosły te oszczędnosci i stracic masę narwów i czasu na naprawy.
                                  Ależ ja myślę dokładnie tak samo jak TY. I dlatego nigdy nie interesuję się samochodami sprowadzonymi, kupowanymi od pośredników, z mega okazyjną ceną, komisowymi, itp. Sam (nawet dla OCP) oglądałem w komisach na ulicy Modlińskiej auta, którymi byli zainteresowani forumowicze i za każdym razem im odradzałem minę, bo wyglądała ona ładnie jedynie na zdjęciach.
                                  Dla mnie warte zainteresowania auto to jedynie takie, które było kupione w PL, od pierwszego właściciela, bezwypadkowe, z dającym się udowodnić przebiegiem. Cena to dla mnie sprawa zupełnie wtórna, choć (nie ukrywam) jest dla mnie ważna (w sensie takim, że nie kupię złego auta dlatego że jest tanie, ale kupię auto tanio, jeśli jest dobre).

I zgadzam się też z Tobą w tym, że warto dopłacić do auta, które się zna i które jest pewne - ale nie trzeba przekonywać wszystkich do tego, żeby tak robili. Trzeba kupować mądrze i tyle...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

Zamieszczone przez Big
                                    no która to jest ta w idealnym stanie za 25tyś :?:
                                    gdzie tak pisze bo ja tego niewidze kurde.. :?: ?
                                    a jakie auto używane nie wymaga nakładów :?:
                                    nowe wymagaja więc co tu mówić o używanych..

Big Twoje auto wizualnie jest na pewno zadbane ponad przeciętną i to nie ulega wątpliwości . mechanicznie też jesteś taki jej pewien ? ile masz najechane bo nie wiem nawet ? dasz komuś gwarancję że coś się nie spierdzi przez np. 5000km ?
                                    każdy normalny człowiek wie /nie mówie o naiwniakach którzy wydaja grube tysiące bez konsultacji sie z kimkolwiek , a jest ich w dalszym ciągu wielu / że auta przywożone są zazwyczaj po przejściach i jeżeli się decyduje na ich zakup to raczej wie że pewnie dołoży do niego. niestety coraz częściej tak się dzieje z autami niby pewnymi , salonowymi. po prostu auta się psuja częściej i kosztowniej jak 10 -15 lat temu, o uczciwości sprzedających nie wspominam. kwestia jest tylko taka za ile da się dane auto kupić.
                                    na co dzień zajmuję się samochodami i naprawdę z nimi jest jak z ludźmi , kładziesz sie zdrowy a wstajesz połamany...
                                    gasisz wieczorem a rano nie odpalasz..
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez leszekmw
                                      mechanicznie też jesteś taki jej pewien ?
                                      Tak, w 100%. Płyn hamulcowy wymieniany co 2 lata. Klima odgrzybiana co 2 lata. Kady przegląd zgodnie z instrukcją producenta i tylko na oryginalnych częsciach. Naprawy ( a były 3) dokonywane tylko w ASO a więc wszystko odnotowane w systemie ASO. Na wszystko stosowane kwity.
                                      Dodatkwo prowadze własną ksiązkę serwisową gdzie odnotowana jest data, przebieg i to co zostalo przy aucie zrobione. Masz jeszcze jakieś pytania
                                      ile masz najechane bo nie wiem nawet ?
                                      43 000 km
                                      dasz komuś gwarancję że coś się nie spierdzi przez np. 5000km ?
                                      Oczywiście, że nie. Bo samochód to tylko maszyna. Ale bez problemu mogę napisać i podpisac się pod oświadczeniem o braku jakichkolwiek wad ukrytych i zgodności oraz oryginalności przebiegu.
                                      Kupując ode mnie auto dostaniesz, dokładnie to czego oczekujesz. A za to sie płaci extra.
                                      Czy w dalszym ciągu uważasz, że to wszystko dostaje się gratis ?? No to moje auto nie jest dla ciebie
                                      A teraz znajdz mi drugie takie auto, oczywiście o 5-6 tys zł tańsze czyli za ok. 34 tys zł z 2007 r. , bo ja, gdybym miał sprzedawać, to w tym momencie za mniej niż 40 tys zł bym swojej nie oddał.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Zamieszczone przez Big
                                        A za to sie płaci extra.
                                        ja z tym się zgadzam cały czas.i z chęcią Ci zapłacę . pytanie tylko - ile % wynosi to extra :?:
                                        jeżeli do 8 -10 to jeszcze ok'...
                                        mówimy cały czas o octaviach oczywiście..
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

jeżeli do 8 -10 to jeszcze ok'...
                                          mówimy cały czas o octaviach oczywiście..
                                          Odpowiedz masz w moim poście powyzej. Na tą chwile gdybym miał sprzedawać moją O II 1.6 MPI Elegance to za mniej niż 40-41 tys zł bym jej nie sprzedał. Ten rocznik można niby kupić już za 33 tys zł (oczywiście z nieznaną historią, nie w takim stanie i nie z takim przebiegiem). Czyli mówimy o różnicy ok. 7 tys zł.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 8030
                                            • Octavia IV (NX3)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Tak, w 100%. Płyn hamulcowy wymieniany co 2 lata. Klima odgrzybiana co 2 lata. Kady przegląd zgodnie z instrukcją producenta i tylko na oryginalnych częsciach. Naprawy ( a były 3) dokonywane tylko w ASO a więc wszystko odnotowane w systemie ASO. Na wszystko stosowane kwity.
                                            Dodatkwo prowadze własną ksiązkę serwisową gdzie odnotowana jest data, przebieg i to co zostalo przy aucie zrobione. Masz jeszcze jakieś pytania
                                            Tak dba o auto każdy z nas lub w większości. A auto trzymasz w garażu czy na parkingu osiedlowym ???
                                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Zamieszczone przez AdamB
                                              Tak dba o auto każdy z nas lub w większości
                                              Wiem, dlatego auta od forumowiczów to łakomy kąsek dla kupujacych i coraz czesciej daje sie słyszec głosy "Lepiej wejdz na forum ..... ( tu wstawic poszukiwany model auta) i poszukaj porządnego auta od forumowicza. Zapłacisz więcej ale będziesz wiedział co masz" - już parę razy takie coś słyszałem
                                              Zamieszczone przez AdamB
                                              A auto trzymasz w garażu czy na parkingu osiedlowym ???
                                              Na parkingu strzeżonym. Ale jeśli pytasz o stan lakieru. Hmmm, jakby ci to powiedzieć. Jestem maniakiem car-detailingu i lakier jest w stanie lepszym niż w fabrycznie nowych autach (zdjęcia możesz zobaczyć z watku o dbaniu i czyszczeniu naszych skodinek - którego jestem autorem). A o stan lakieru, felg i wnętrza dbają takie kosmetyki jak Meguiars, Swisswax, Zymol, czy 404Aerospace i tak od .... nowości
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8030
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Big, jeżeli trzymasz auto na strzeżonym parkingu i jesteś maniakiem (to wiem) car-detailingu i do tego masz czarną OII. Oj współczuję Ci albo zazdroszczę dużej ilości wolnego czasu. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zamieszczone przez AdamB
                                                  Oj współczuję Ci albo zazdroszczę dużej ilości wolnego czasu.
                                                  Ja tam jestem z tego zadowolony
                                                  Mam ten komfort, że pracuję w firmie gdzie po godzinach się nie siedzi - 8 godz. za biurkiem, kłap drzwiami i .... czas wolny :diabelski_usmiech , a dzieci jak narazie nie mam. Car-detailing to moje hobby i odskocznia od papierów.

[ Dodano: Sro 21 Gru, 11 20:26 ]
                                                  Zamieszczone przez AdamB
                                                  i do tego masz czarną OII
                                                  żeby był większy hardcor, to powiem, że moja O II jest czarna z jasnobeżowym wnętrzem eminent ivory :twisted:
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 8030
                                                    • Octavia IV (NX3)
                                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Big
                                                    żaby był większy hardcor to jest to czarna O II z jasnobezowym wnetrzem eminent Ivory :twisted:

Komentarz

Pracuję...