[O2] DSG6 czy manual

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jlupino
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 362

Wierz mi hotrain,że jak jeżdże praktycznie na przemian raz ASB,a za chwilę DSG7 to różnica na korzyść ASB przy ruszaniu,toczeniu sie na pół-hamulcu,podciąganiu na skrzyżowaniu gdzie mam pod górkę-jest.
    Oczywiście tak jakMaicroft pisze W DSG6 tego nie ma,a do tej "wady" w DSG7 można przywyknąć. :wink:
    Jaro

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

jlupino, jeździłem innymi "automatami" to wiem o tym, ale żeby to była jakaś wada, spoko, mnie nie przeszkadza, jeżeli komuś wydaje się to istotne, to ok, jego sprawa. W Primerze miałem wołowaty automat i nic poza komfortem jazdy w mieście mnie w nim nie kręciło a z DSG jest zupełnie inaczej, pomijając kosmiczną różnicę mocy silnika pomiędzy Skodą a Nissanem.

Komentarz

• ganzal
        Drive
        • 2010
        • 99

Ja polece DSG spalanie o ciutke wieksze ale w porowananiu ze zwyklymi automatami niebo a ziemia. W miescie bardzo uzyteczna. Przy padajacym dwumasie mialem wrazenie ze zrobila sie mulowata ale po wymienie wszystko OK. Jesli odstrasza was wymiana oleju mozna sobie samemu narzedzie zrobic wiec wyjdzie koszt tylko oleju uszczelki p-odkladki i filtra, dwa razy juz sam wymianielem. Jeszcze czasem samochodem z reczna skrzynia i teskni mi sie wtedy za DSG szczegolnie w miescie i przy wyprzedzaniu

Komentarz

• tatka5
          Classic
          • 2012
          • 3

Panowie jeśli DSG 6 biegowa to z silnikiem 1,9 TDI a wtedy jeździcie oszczędnie na EKO obrotach a jeśli chcecie to " S" spaortowy tryb do przyśpieszenia a jeśli i to nie typ tronic ( manualny sposób zmiany biegów ). Jeżdżę taką Oktavią od nowości i nie zmienił bym na inną skrzynię.

Komentarz

Pracuję...