[O2] Generator Ozonu Fm-300 - zastosowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

wymieniłem wszystko w przednim zawieszeniu końcówki , tuleje , sworznie , i wszystko co tylko się da łącznie z poduszkami i łożyskiem amorów pojechałem zrobiłem geometrię niby wszystko oki ale jak puszczę koło kierownicze to kierownica robi mi takie milimetrowe drgania w lewo - prawo delikatnie i cały czas lewo-prawo niem mam pojęcia co może być :twisted:
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziś kolega pozyczył mi generator ozonu FM-300 (brak instrukcji)....i moje pytanie brzmi tak.....czy wyjmujecie filtr przeciwpyłkowy? Czy włanczacie obieg zamknięty - chodzi tu o autko 0II bo filtr przeciwpylkowy jest w kabinie. I czy całe urządzenie wkladacie do kabiny? czy tylko wpuszczacie te wężyki???? I jakies tez koncówki sa.....pieron wie do czego....poniżej wstawiam fotke...
    Załączone pliki
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• maxpaynemm
      RS
      • 2008
      • 1764
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrek_os, na pewno musisz wyjąć filtr i potem go najlepiej wymienić na nowy, na pewno obieg zamknięty i wentylator włączony oraz autko musi być odpalone z klimą co najmniej 30 min. ale to zależy od wydajności samego urządzenia (ilości wytwarzanego ozonu w danym czasie). Reszta według instrukcji samego urządzenia - googlałeś ?
      Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szakunec
        Classic
        • 2010
        • 31

A ja mam pytanie czy warto zakupić sprzęt jaki pokazał piotrek_os. Koszt takiego urządzenia to około 300zł. Na własny użytek, aby raz na jakiś czas zapuścić w aucie celem odświeżenia klimy.

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez maxpaynemm
          piotrek_os, Reszta według instrukcji samego urządzenia - googlałeś ?
          google - googlami, a jak ktos praktycznie miał doczynienie....to jest najlepsza wskazówka. (choc jakos tak na szybko instrukcji nie znalazlem)

[ Dodano: Sro 23 Lis, 11 17:01 ]
          http://chomikuj.pl/serwis24-24/DIAGN...1026685699.pdf juz znalazłem instrukcje...

[ Dodano: Sro 23 Lis, 11 17:14 ]
          maxpaynemm, a jak teraz np na dworze jest ok zera to klima sie nie włączy, a w garazu nie bardzo...zeby auto tyle czasu chodzilo odpalone

Komentarz

• maxpaynemm
            RS
            • 2008
            • 1764
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
            maxpaynemm, a jak teraz np na dworze jest ok zera to klima sie nie włączy, a w garazu nie bardzo...zeby auto tyle czasu chodzilo odpalone
            piotrek_os, słuchaj no klima powinna działać żeby wlazło to na parwonik ale pewności nie mam więc tutaj moja pomoc się kończy. Tak przynajmniej było jak ozonowałem klimę u "speca" od klim.

Pozdrawiam

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Re: Generator Ozonu Fm-300 - zastosowanie

Zamieszczone przez piotrek_os
              Dziś kolega pozyczył mi generator ozonu FM-300 (brak instrukcji)....i moje pytanie brzmi tak.....czy wyjmujecie filtr przeciwpyłkowy? Czy włanczacie obieg zamknięty - chodzi tu o autko 0II bo filtr przeciwpylkowy jest w kabinie. I czy całe urządzenie wkladacie do kabiny? czy tylko wpuszczacie te wężyki???? I jakies tez koncówki sa.....pieron wie do czego....poniżej wstawiam fotke...
              Wyjmuje filtr - po ozonowaniu wkladam nowy

Urzadzenie na zewnatrz, zeby mialo dostep do swiezego powietrza - bez ozonu

Obieg wewnetrzny

Klima wylaczona

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to juz jestem po zabiegu.....wyjalem filtr odpaliłem autko - obieg zamknięty....i 40 min urzadzenie pracowało......wiec pewnie cos tam dało....choć ja to robiłem profilaktycznie, bo raczej zapachów nie miałem..... :diabelski_usmiech

Komentarz

• Carolco
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 116

Mam FM300s czyli słabszą wersję bez ustawienia timera, ale ogólnie ta sama wydajność. Na wiosnę miałem jakiś tam zapach. Ozonowanie robiłem bez filtra, obieg zamknięty, 30min. na zimnym ustawieniu klimy i chyba z 15-20min. na ciepłym nawiewie (ktoś gdzieś pisał, aby też na ciepłym też zrobić). Filtr wymieniłem oklejając go gąbką (taką do uszczelniania okien) i jak do dziś nie ma żadnych zapachów. To juz jakieś pół roku, a klimy nie używam za często - w zasadzie jak jest potrzeba. W każdym razie urządzenie się zwróci myślę w miarę szybko - 2-3 lata.

1.4 TSI MINT

Komentarz

• TwoB
                    L&K
                    • 2011
                    • 1086
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam podony ozonator - stosuję - polecam. Wydatek jednorazowy, w moim przypadku zwrócił się po jednym sezonie ("rodzinne ozonowanie samochodów" )
                    Najlepiej po ozonowaniu zakładać nowy filtr- satysfakcja gwarantowana

Od strony technicznej - 2 x 20 minut z przerwą 10 minutową, wyjmuję filtr kabinowy, obieg zamknięty, nawiew na 1 (pierwsze 20 min daję na dół, następne 20 minut na górę) , wężyk przez okno, ozonator na zewnątrz.
                    SATYNOWA O2 Tour
                    Z pozdrowieniami
                    Bartek

Komentarz

• maxpaynemm
                      RS
                      • 2008
                      • 1764
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W takim razie ja się pytam po co te kamienie (widoczne w torebce) które wyglądają jak kamyki do robienia bąbelków w akwarium?? :roll: :|

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

maxpaynemm, do ozonowania wody ( to urządzonko nie służy jedynie do klimy ).
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mlac
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 200
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Słuchajcie temat wałkowany ale warto powiedzieć, że klimy nie powinno się odpalać bo skrapla się parownik i trudniej się pozbyć syfów. Przynajmniej ja tak ozonuję od 3 lat takim samym urządzeniem i nic nie śmierdzi.

Tak jak napisał t271828
                          Wyjmuje filtr - po ozonowaniu wkladam nowy

Urzadzenie na zewnatrz, zeby mialo dostep do swiezego powietrza - bez ozonu

Obieg wewnetrzny

Klima wylaczona
                          Ja nawet silnika nie odpalam tylko na włączonej stacyjce 2 x 30 min. Akumulator wytrzymuje ale ja robię jak jest w okolicach 10 st C.
                          Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
                          Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

Pracuję...