jarecki 18 i kasek 31 musicie wpisać sie na liste tak jak inni koledzy
dla znawców superbów
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
dla znawców superbów
koledzy szukam intensywnie auta , bo moja o2 fl bedzie niebawem na sprzedaż, pod uwage biore Superba , Audi a4 b8 , bmw e60 , i kilka innych. Wpadła mi w oko taka perełka, na pierwszy rzut oka wygląda elegancko, powiedzcie , moze ktos z was zna tego sprzedawce albo kojarzy ten samochód..... pozdrawiam
Napisane za pomocą batonika KitKat
-
-
Zamieszczone przez Mihauexportsubripp, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...10&start=10710
[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 14:04 ]
dzwonilem do goscia , twierdzi ze jest pierwszym i jedynym wlascicielem auta , dal za nie 140 tys pln , on jest w dowodzie rej. , kupione w pl salonie , przebieg ori potwierdzony ks serw. Nie wiem co o tym myslec, jakies pomysły ?Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainPrimo odpowiedni watek jak Mihau Ci pokazał... a poza tym jakoś prywatnie ma tych aut trochę:
http://www.google.pl/search?q=725-92...w=1920&bih=987
już mi sie lampka ostrzegawcza zapala, dzieki za info, swoją drogą to dziwne, kurde , dobra juz pisze w drugim wątku, ale dzieki bo wy jestescie spostrzegawczy w tych sprawach , ja juz kiedys raz sie naciąłem na takim aucie niby "pewnym" a później wiecej stało w warsztacie jak jezdzilo, nie wiem sam co o tym myslec bo niby koles sprzedawal pare aut ale skoro tego od 3 lat jest wlascicielem i to pierwszym? ...... kurcze mam nadzieje ze to nie jest jakies kradzione z lewymi papierami , aż strach normalnie z drugiej reki brac auto.
[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 15:02 ]
z drugiej strony tak przejrzalem to te ogloszenia dotycza prawie wszystkie jednego auta , jakiejs vectry i na dole pisze ze wystawiona na prośbe kolegi , no i jakaś corsa , wiec moze nie ma co z gościa handlarza na sile robić :/ zobaczymy jak bede miał vin popoludniu ...
[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 15:52 ]
DOBRA , mam VIN tego pojazdu, czy ktos mądry cos z tego wyczyta?
.
TMBAF93T399020197Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zapytaj go nie czy jest jedynym wlascicielem, ale czy:
"Czy pan osobiscie sam kupil to auto w salonie? a jesli tak to ktorym i kiedy?
"Czy w karcie pojazdu jest wpisany tylko jeden wlasciciel-pan? i nikt przed panem, zadna firma?
Mi jeden sk...wiel bredzil przez telefon, ze jest jedynym wlascicielem od poczatku... a potem sie okazalo, ze auto bylo wlasnoscia skody przez ponad rok gdzie wyjezdzili 35 tysiecy km, potem bylo kupione przez firme w ktorej on pracowal i jezdzil tym ponoc kierownik, a potem on....
A jak bedzie mataczyl to powiedz mu zeby spier...lal. Dosc juz oszystow!
ps. zastanow sie moze czy nie lepiej doplacic i za 71.600 zl nie kupic nowego z interauto (oglaszaja sie na otomoto.pl) - oczywiscie bedzie to podstawowa wersja z silnikiem 1.4 tsi... ale jednak co nowe to nowe, pachnace a sama funkcjonalnosc taka sama....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zapytaj go nie czy jest jedynym wlascicielem, ale czy:
"Czy pan osobiscie sam kupil to auto w salonie? a jesli tak to ktorym i kiedy?
"Czy w karcie pojazdu jest wpisany tylko jeden wlasciciel-pan? i nikt przed panem, zadna firma?
Mi jeden sk...wiel bredzil przez telefon, ze jest jedynym wlascicielem od poczatku... a potem sie okazalo, ze auto bylo wlasnoscia skody przez ponad rok gdzie wyjezdzili 35 tysiecy km, potem bylo kupione przez firme w ktorej on pracowal i jezdzil tym ponoc kierownik, a potem on....
A jak bedzie mataczyl to powiedz mu zeby spier...lal. Dosc juz oszystow!
ps. zastanow sie moze czy nie lepiej doplacic i za 71.600 zl nie kupic nowego z interauto (oglaszaja sie na otomoto.pl) - oczywiscie bedzie to podstawowa wersja z silnikiem 1.4 tsi... ale jednak co nowe to nowe, pachnace a sama funkcjonalnosc taka sama....
nie widzialem s2 w takiej cenie a mam staly kontakt z inter auto , mozesz mi wkleic to ogloszenie? no ale marley wybulic tyle siana za kompletnego golasa nawet bez alu to sie chyba z celem mijaNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Mihau, ja też ...bo marlej próbuje wciskać tu swoje kity o wyższości gołego nowego 1.4 tsi nad 4 letnim 2.0 tdi cr 170 w dsg platinum z przebiegiem 70tkm.....i nerw mi skacze :P
no wlasnie, golas s2 bez chromowanych dodatkow i na 16 calowych stalowkach z kolpakami wyglada tragicznie. Silnik to ja osobiscie o wiele bardziej wolalbym w benzynie ale tych nikt nie sprzedaje , widocznie sa tak dobre ze nikt nie chce sie ich pozbywacNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
tutaj jest ogloszenie:
http://interauto_skoda.otomoto.pl/sk...C21831195.html
ps. jako weteran szukania auta w internecie - radze w allegro ustawic opcje "bezwypadkowe" i cene + rok produkcji 2011 i przebieg do 40 km - i wtedy wyskakuja te ogloszenia - trzeba wlaczyc wyswietlanie wg cen.
ta cena superba jest niby przy zamowieniu do czerwca wg opisu...
ps. jasne ze przyjemniejsza drozsza werjsa superba... i jak sie moze zna sprzedawce to czemu nie, ale wybulic 65.000 zl na zagadke, kiedy za no pewnie z 10k mozna miec nowke, fakt ze bardziej dziadowa (ale w bialem lakierze ktory akurat mi sie podoba - owych srebrnych listewek- ktore tez mi sie bardzo podobaja i tak prawie nie widac), po ktorej raczej nie nalezy sie spodziewac duzych problemow (choc pewnie - mozna miec pecha).
Ogolnie wiec moja zasada jest taka - jak sie ma od kogo kupic uzywane - warto! a jak sie nie ma to juz lepiej nowe, nawet gorzej wyposazone, a nie kota w worku od oszusta...
ps. moze to auto jest ok. z ogloszenia? wyposazanie ma niby super, silnik mocny, dsg - czyli wszystko co potrzeba. Ale jesli sprzedawca bedzie mataczyl, krecil i beda jakies niejasnosci to od razu dalbym sobie spokoj. 65.000 zl to bardzo duzo pieniedzy, warto je wydac na cos solidnego.
[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 21:39 ]
taka jeszcze mala podpowiedz - zawsze wpisz w google nr telefonu tak jak podaje go sprzedawca to sprawdzisz czy nie bylo innych jego ogloszen.
ten sprzedawca superba sprzedawal vectre (napisal, ze kolegi) no i jeszcze corse - akcja skonczyla sie bodajze dzisiaj...
zalecam daleko posunieta ostroznosc...
wszelkie niejasnosci nalezy traktowac na niekorzysc sprzedawcy i jako probe mataczenia i oszustwa (takie niestety mam doswiadczenia przez ostatnie 4 lata....)
powodzenia w zakupie wymarzonego SII! (ps. nie wiem czy w podobnym cenach nie kupisz czasem jak masz szczescie nabyte w Polsce od 1 wlasciciela A6 C6 2.0 TFSI - no chyba ze musi to byc koniecznie diesel albo Skoda...). Dobra ide z psem na spacer. Musze se jakis odwyk od tego forum zrobic...
Komentarz
-
-
Ten Vin co podales jest na tej liscie lista UOKIK Sprawdź co to była za kampania serwisowa i sprawdź czy auto brało w niej udziałGEODETA - w razie potrzeby pisać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzaqTen Vin co podales jest na tej liscie lista UOKIK Sprawdź co to była za kampania serwisowa i sprawdź czy auto brało w niej udział
nie bardzo rozumię , co to za lista , co te auta mają wspólnego z urzędem konkurencji ?Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
UOKiK ogłasza listę samochodów, gdy producent ogłosi jakąś akcje serwisową.
Skoda Auto Polska SA powiadomiła Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że samochody marki Skoda Octavia II, Superb II i Yeti wyprodukowane w Czechach, mogą powodować zagrożenie dla użytkowników.
Przedsiębiorca poinformował, że w niektórych samochodach marki Skoda Octavia II, Superb II i Yeti, wyposażonych w silniki 2,0l TDI CR, na skutek niewłaściwego materiału zastosowanego do produkcji przewodów wysokiego ciśnienia oraz drgań rezonansowych silnika, może dojść do pęknięcia przewodu wtryskowego i wycieku paliwa.
W Polsce akcją objętych jest 565 samochodów marki Skoda Octavia II, Superb II i Yeti wyposażonych w silniki 2,0l TDI CR.
Lista numerów VIN:
Przedsiębiorca powiadomi wszystkie autoryzowane serwisy marki Skoda o rozpoczęciu kampanii serwisowej. Wszyscy klienci, którzy zakupili pojazdy objęte kampanią producenta zostaną powiadomieni listem poleconym o konieczności dokonania kontroli samochodu i wykonania niezbędnych bezpłatnych prac naprawczych w autoryzowanym serwisie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainMihau, ja też ...bo marlej próbuje wciskać tu swoje kity o wyższości gołego nowego 1.4 tsi nad 4 letnim 2.0 tdi cr 170 w dsg platinum z przebiegiem 70tkm.....i nerw mi skacze :P
Komentarz
-
-
pandzik, nikt takiego czegoś nie powiedział, że z byle jakiego źródła. Właśnie to źródło sprawdzamy jak widzisz, jak się okaże lipne, to nie ma co brać, to oczywiste. Ale wcale to nie znaczy, że lepsze będzie przepłacenie za golasa z 1.4 tsi pod maską prosto z salonu. Wtedy poprostu trzeba szukać do skutku,albo przeżucić się na poszukiwanie innego auta, w końcu coś kolega znajdzie. Ludzie którzy:1. nie umieją się pomęczyć i poszukać,2.lub poprostu nie mają należytej wiedzy, wolą przepłacić za nówkę.Proszę bardzo, nikt nie broni - wolny kraj.Oczywiście mówię o osobach prywatnych, a nie braniu na firmę itp, itd.
Tylko sobie policz ile to auto będzie warte po 3-4 latach. Bo podejrzewam że ten 2008 2.0 tdi nowy kosztował ponad 100 tyś zł spokojnie w tej wersji, teraz 65. Peace on U ekonomisto :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981pandzik, nikt takiego czegoś nie powiedział, że z byle jakiego źródła. Właśnie to źródło sprawdzamy jak widzisz, jak się okaże lipne, to nie ma co brać, to oczywiste. Ale wcale to nie znaczy, że lepsze będzie przepłacenie za golasa z 1.4 tsi pod maską prosto z salonu. Wtedy poprostu trzeba szukać do skutku,albo przeżucić się na poszukiwanie innego auta, w końcu coś kolega znajdzie. Ludzie którzy:1. nie umieją się pomęczyć i poszukać,2.lub poprostu nie mają należytej wiedzy, wolą przepłacić za nówkę.Proszę bardzo, nikt nie broni - wolny kraj.Oczywiście mówię o osobach prywatnych, a nie braniu na firmę itp, itd.
Tylko sobie policz ile to auto będzie warte po 3-4 latach. Bo podejrzewam że ten 2008 2.0 tdi nowy kosztował ponad 100 tyś zł spokojnie w tej wersji, teraz 65. Peace on U ekonomisto :wink:Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Ja przepłaciłem za nowy... I to nie po raz pierwszy... I właśnie znów zamierzam...
Możecie się śmiać do upadłego, Wasza sprawa, a ja sobie wolę jeździć niż robić w garażu
I budzę się rano i przy aucie mam zawsze tyle samo do ogarnięcia co wczoraj i niezależnie od tego, czy jadę po jajka, do roboty, czy na drugi koniec kontynentu - fajnie ? 8)
A w temacie - 1,4TSI się do SS nie nadaje. Tak po prostu. Kombi z dieslem 140KM ledwo jeździ, ze 170 już chętniej, po programie daje radę... Gdybym stanął przed takim wyborem to wybrałbym... MZK ?
Żart, pozdrawiam.
Komentarz
-
-
dato, nikt się nie śmieje,jak kto woli, przecież napisałem, wolność w naszym kraju i w portfelu.
A co do garażu - ja mam 7 letnie auto i jakoś nie muszę też grzebać w garażu przy nim :wink:
Co do doznań silnikowych w SII to się podpisuje pod tym, plus mały dodatek 140 po programie też już jakoś tam pojedzie.
Komentarz
-
-
170 po programie powoli da się jeździć. W 140 wsiadłem na testowej i zaraz byłem z powrotem, szkoda nerwów. Do aut x letnich mam przez całe życie takiego pecha, że działały w 100% zgodnie z prawami Murpy'ego... Czyli fakap jeśli następował to w najgorszym możliwym momencie...
A poza tym - to nawet nie mam garażu
Komentarz
-
-
exportsubripp
To ważne :!: :!: :!:
Zwróć szczególną uwagę na KARTĘ POJAZDU, zwłaszcza czy nie jest duplikatem. Do wozów sprowadzanych z zagranicy handlarze wyrabiają karty pojazdu, taka karta jest czyściutka, nic Ci nie powie i ma małe znaczenie.
Musisz BYĆ BARDZO, BARDZO CZUJNY, jak zobaczysz, że karta pojazdu w wozie KUPIONYM W POLSCE TO DUPLIKAT, lub została wyrobiona niedawno. Handlarzyny, aby ukryć ilu wóz miał właścicieli, ukryć jego flotowe, firmowe przygody, niszczą pierwszą kartę pojazdu, taka z wpisami i wyrabiają drugą (duplikat drugiej) w której tylko oni lub ich komis figuruje. Bardzo uważnie sprawdzaj więc kartę pojazdu.Powodzenia w szukaniu auta.
Komentarz
-
-
dato, no to pech wszystko wyjaśnia, ja jak nie miałem wiedzy miewałem też pecha (np. kupiłem powypadkowca od handlarza), ale teraz już trudniej mnie oszukać i mam pewne auto po znajomym :P
170 po programie ma koło 200 koni. Mówisz że powoli da się jeździć? Nie przesadzaj, to już przyzwoicie powinno i sprawnie się poruszać. Czym Ty wcześniej jeździłeś? Chyba lancerem evo, stąd takie wnioski. Myślę że autor aż takich nie ma. Ja mam to co w podpisie i mi też starczy do sprawnego przemieszczania się po polskich drogach. :szeroki_usmiech Mogłeś walnąć sobie 3,6 Superba to byś nie jęczał :twisted:, albo przynajmniej mniej....
[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 09:41 ]
Ferd, cenna radaale myślę, że jak sprawdzi zgodność vinu z auta z vinem który podał mu przez maila i sprawdzi te viny w ASO, to jeśli jest jakiś myk to wyjdzie. Mnie na tym kiedyś chcieli walnąć handlarze, nie wyszło im. Tylko auto było jeszcze nie zarejestrowane, z DE ściągnięte. Była cofka o 100 tkm na blacie się okazało, a handlarz podał mi przez telefon za pierwszym razem vin identycznego passka z polski. W tym co chciałem kupić okazało się że ma 190 tkm, a nie 90 tkm i już przechodził naprawy poważnie w ASO w niemczech - sławetny silnik 2.0 tdi w b6. ale jeszcze pd, cra nie ma co się tak obawiać. Ale sprawdzić trzeba mocno to autko, możliwości są.
Komentarz
-
Komentarz