Zamieszczone przez Masmo
Kiedy zmieniacie na zimowki ?
Zwiń
X
-
nasza droga: www.wpzs.pl
-
-
Ja pewnie zmienie w czwartek bo nie wyrobie sie teraz przed 1szym... Mam tylko nadzieje ze nie spadnie marznacy deszcz... Ale tak czy siak to mi zal dupe sciska bo bede musial wrocic na stalowe 15 ;(
Oby do wiosny....Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Ja już zmieniłem, bo jak się zaraz ruszy akcja po pierwszym pruszeniu śniegu, to kolejka na 10 aut do wymiany albo tylko nocne marznięcie w punktach 24h pozostanie.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
ja tez dzis wymienilem - w koncu oponki czekaly w garazu :szeroki_usmiech
dokrecalem reka
jedno co mnie zdziwilo to ze tak lekko odrecilem stare alusy, ktos wspomnial ze to sie dokreca po przejechaniu kilkuset kilometrow, czy mialem je po kupnie auta i przejechaniu np 1kkm dokrecic?
a moze alusy maja byc lzej dokrecone?Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez NEOrADEkJa już zmieniłem, bo jak się zaraz ruszy akcja po pierwszym pruszeniu śniegu,
Komentarz
-
Sigma_74
Zamieszczone przez bezdusznyW tym roku górale twierdzą, że na zachdzie Polski nie będzie śniegu....
ech kolego, ale chłopak miał kase zmienił,poza tym poczucie bezpieczeństwa dla siebie i rodziny, a poza tym jeżdzimy w góry, i nie trzymamy auta w ziemie w garażu.
Komentarz
-
bezduszny
-
bezduszny
Zamieszczone przez aciuRano może byc nieciekawie, nie wszyscy zmnienili oponki i znajdą się oszołomy co gołoledzi sie nie boją.
Może dlatego, że bliżej mam poglądy do tych: http://auto.gazeta.pl/auto/1,48297,3707137.html
... niż tych o magicznej temperaturze 7 stopni C
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez aciuznajdą się oszołomy co gołoledzi sie nie boją
Komentarz
-
Wysuwacie złe wnioski. Wcale nie twierdze, że zimówki załatwiają wszystko :!:
Są tacy kierowcy, widuję ich prawie co rano jadąc do pracy o umiejętnościach lepszych od rajdowców (ich zdaniem) i widzę jak po rowach parkują.
Chciałem tylko wyczulic Was na takowych. Pomimo opinii o zasadności zimówek w warunkach kopnego śniegu, nawet na ubitym jeżdzi mi się lepiej niż na letnich. No i dzięki nim mogę spokojnie i bezproblemowo wyjechać z posesji w porze zimowej czego na letnich czynić nie mogłem (czytaj miałem problemy) :szeroki_usmiech
Co nie zmienia faktu ile osób tyle opinii.
Życzę wszystkim spokojnej, przyjemnej i bezkolizyjnej jazdy w zbiżających się trudnych warunkach drogowych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezdusznyMoże dlatego, że bliżej mam poglądy do tych: http://auto.gazeta.pl/auto/1,48297,3707137.html
poza tym wyglada mi na to, ze ja i pani Grażyna Bebłot z IMGW w Katowicach, zyjemy chyba w troszke innych realiach, bo dobrze znane mi miasto, na gornym slasku wlasnie - gliwice - w zimie wystawia na rogatkach tablice tresci "uwaga miasto nieodsniezane" (na prawde :! i generalnie ma w dupie to co sie dzieje na jego ulicach, szczerze mowiac czegos takiego nie widzialem nigdzie - sniezno-lodowe koleiny i skrzyzowania wyslizgane na blysk w calym miescie :|
(nawiasem mowiac, ja moge spedzic tam caly dzien przy oknie obserwujac zmagania mieszkancow tak pieszych jak i zmotoryzowanych z pobliska gorka - naprawde zabawne zajecie )
w wawie - oczywiscie, glowne arterie w centrum, zakladajac, ze snieg nie pada, rzeczywiscie sa stosunkowo szybko doprowadzane do porzadku, natomiast tu gdzie mieszkam nie jest juz tak rozowo, wiec obserwuje po prostu troche inny stan drog, przynajmniej w miejscach, w ktorych czesto sie poruszam.
ale to wszystko nie zmienia faktu, zeby kazdy sobie zmienial kiedy chce :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez aciuWysuwacie złe wnioski. Wcale nie twierdze, że zimówki załatwiają wszystko
Z reszta i tak zmieniam na caloroczne a nie na stricte zimowe. Kazdy zime za kierownica spedza w stroche innych warunkach, i po kalkulacji okazalo sie ze mi nie oplaca sie kupowac zimowek majac prawie nowe opony "wielosezonowe" na 15" w garażu. I pewnie na kolejna zime rowniez mi posłuża.
ps
Zima omijam Gliwice :P
ps
tez tam kiedys mieskalem :P
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez MaicroftA jakie to sa te wielosezonowe - Debica D-124 tylko chyba w 15" nie robili
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez daneczek76Zamieszczone przez bezdusznyi całekiem nieźle wypadły
Te pierwsze powinny się raczej nazywać "do łagodnej i mało śnieżnej zimy" a te drugie "śnieżne".
Komentarz
Komentarz