er-es nówka sztuczka - wrażenia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Zamieszczone przez miecz
    analizowaniem tego co się dzieje na drodze przy 180 kmh, jednoczesną interpretacją sygnałów z automapy i tego o czym gadają w CB, obserwacji słupków na poboczu z kilometrami trasy itepe
    jesli odczytujesz numery kilometrow na polskich slupkach drogowych przy 180 km/h to jestes moim GURU i mistrzem ostrego wzroku
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

ale może nie zbaczajmy tak z tematu głównego , cieszmy sie razem z tego RS , chciałbym mieć kiedyś taki
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Iron
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 281

No przyszły tydzień mam urlop więc we wtorek podjadę na zlot w Wawa do Cafe66 tą niebieską RS'ką ... sorry, że mnie nie było jak obiecałem ale praca zatrzymała.

Oczekuje:
        Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
        Citigo Style ASG
        Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Iron
          No przyszły tydzień mam urlop więc we wtorek podjadę na zlot w Wawa do Cafe66 tą niebieską RS'ką ... sorry, że mnie nie było jak obiecałem ale praca zatrzymała.
          no, i to jest cos co moze dodatkowo podniesc frekwencje :!: :szeroki_usmiech
          moze zawitaja dwie RS'ki, co ty na to, miecz :?:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• miecz
            Ambiente
            • 2006
            • 234

Jak kiedyś będziecie się spotykać w weekend, to dajcie znać, bo w tygodniu naprawdę mi trudno się wyrwać. Jeśli, to gdzieś w okolicach 22-giej.

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Tak BTW, bo wlasnie dobry temat zostal poruszony: Ja podziwiam kierowników co nawsadzali se gadżetów jak w F16. Widac czesto takich na drodze. "Navi" z palmtopa świeci prosto w oczy, CB zapodaje jak nie zgubic sie w ciemnosciach... Hiper audio swieci wszystkimi kolorami tęczy, bo akurat na projektorze wyswietlany jest koncert Britney Spears.
              Pelna koncentracja na tym, ktory slupek, ktora miejscowosc i co odpowiedzic panu z TIR-a, itd...

Staram sie takich jak najszybciej wyprzedzic i uciec, bo IMHO nie ma bata, zeby ktos taki byl skoncentrowany na bezpiecznym prowadzeniu.

Jakakolwiek akcja na drodze i koleś ma obsraną ze strachu zbroje, a w przypadku strzelenia dacha gadżety robią z niego sito...

Sorry z O/T.

Co do samego RS-a - poniewaz wszyscy pisza pozytywnie, to ja napisze co mi sie nie podoba, poza tym, ze sam samochod mi sie podoba bardzo.

Nie podoba mi sie za mala felga (pamietam Miecz, ze Ty musiales, bo masz jakis off-road do domu czy cos), ale jednak RS + 17-ka = very bad idea.

Ta jasna "alcantara" na fotelach - bedzie syf - nie ma bata.

Brak sterowania radiem w kierze - pomylka IMHO. Dali jakies gowniane gadzety typu czujnik deszczu, a nie dali tak podstawowej funkcji, ziwekszajacej wygode i bezpieczenstwo... :|
              TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez miecz
                Jeśli, to gdzieś w okolicach 22-giej.
                no problem :!:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

MiKruS, u mnie nie ma problemu to kwestia przyzwyczajenia

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

Zamieszczone przez MiKruS
                    Brak sterowania radiem w kierze - pomylka IMHO. Dali jakies gowniane gadzety typu czujnik deszczu, a nie dali tak podstawowej funkcji, ziwekszajacej wygode i bezpieczenstwo..
                    nie wystepuje nawet w opcji - a szkoda bo i seat i vw i audi maja do swoich wersji gti kiere ze sterowaniem radiem (nie docenia ci co nie jechali z tym - a pozostali i tak swoje wiedza) - zwazywszy ze auto ma uchodzic za szybkie i stworzone do dynamicznej jazdy powinno byc jak najmniej absorbujace kierowce

Komentarz

• miecz
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 234

Czujnika deszczu nie ma w standardzie. Pozatym można wręcz pokusić się o stwierdzenie, że brak sterowania w kierze zwiększa wygodę i bezpieczeństwo - po prostu zmusza do nieużywania radia. hue hue hue.

Mikrus twój post jest dla mnie, jakby to ująć, utrzymany w niedżentelmeńskim tonie (np ten pasus z obsrywaniem może być denerwujący dla wszysktich korzystających z wymienionych przez ciebie elementów wyposażenia dodatkowego). Ja się nie obrażam, ale skoro jesteś moderatorem, to weź z łaski swojej i se wymoderuj tego posta.

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Michal jakis napiety dzis jest chyba :twisted:

Zaraz dojdziemy do dlugosci bata na dachu, ze to symbol wydluzenia sobie czegos :lol: No bo ten tok dedukcji :twisted:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Wszystko jest dla ludzi. CB radio zamierzam sam sobie sprawic. Nie mam tylko motywatora, bo mam zero punktow i fart do gliniarzy. Ale jak fart się skonczy, to pewnie skoczy się babci sranie…

Generalnie pisze o tym, ze niektórzy koncentruja się nie na tym co potrzeba i jest takich osob co raz wiecej na drodze…

Prosty test – jak gadasz przez tel podczas jazdy, to ogarniasz temat tak samo jak podczas normalnej jazdy? Watpie.
                          Test nr 2 – niektórzy z Was z pewnością ścigali się na roznych streetach, torach, zawodach, itd., albo chocby mierzyli się ze zwykłym gtechem. Co wtedy robicie z gadzetami, albo nawet zwykłym radiem? Przypomne – wyłączacie… Odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego.

Stwierdzam obiektywny fakt – gadzety ułatwiają poruszanie się w ruchu, w korkach, wśród gliniarzy, itd., ale obniżają koncentracje zwiazana z tym co najważniejsze.
                          Jeśli ktos twierdzi, ze jest inaczej, to jest dla mnie Napoleonem.

A jeśli ktos mysli, ze moja wypowiedz w temacie jest zlosliwa, atakujaca, itp., to jego problem…
                          TDI 205PS

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

Zamieszczone przez miecz
                            Pozatym można wręcz pokusić się o stwierdzenie, że brak sterowania w kierze zwiększa wygodę i bezpieczeństwo - po prostu zmusza do nieużywania radia. hue hue hue.
                            dlatego najlepsze auta maja chu....steczkowe radio (np w Miskowozie )

Boze jak ja kiedys marzylem o takim RSie :diabelski_usmiech - kiere mozna zapodac z R32 :diabelski_usmiech
                            Zamieszczone przez Maicroft
                            Zaraz dojdziemy do dlugosci bata na dachu, ze to symbol wydluzenia sobie czegos :lol: No bo ten tok dedukcji :twisted:
                            dzisiaj dzien offtopa

Komentarz

• Iron
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 281

Brak sterowania radiem w kierze - pomylka IMHO. Dali jakies gowniane gadzety typu czujnik deszczu
                              Oj nie wiem czy dupiaty. Mam go i po dwóch tygodniach rozgryzania go (a skończyło się przeczytaniem manuala) uważam go za super rzecz szczególnie zwiększające bezpieczeństwo. Mam go teraz zawsze włączony i nawet nie przełączam w największym deszczu na stałe ustawienia.

Jeżeli chodzi o brak sterowanie radiem w kierownicy to mogłoby coś takiego być ale mnie to nie przeszkadza. W korkach w Wawie spokojnie można zmienić płytę , przeskanować stacje itd :lol:

Oczekuje:

Obecnie:
                              Citigo Style ASG
                              Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Zamieszczone przez Iron
                                Mam go teraz zawsze włączony i nawet nie przełączam w największym deszczu na stałe ustawienia.
                                100% racji - tylko uwazaj zima bo lubi sie wzbudzic jak masz nie odmrozona dokladnie szybe i poleci po tym lodzie - a aero tanie nie sa

Komentarz

• Iron
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 281

Zamieszczone przez Jabar1975
                                  Zamieszczone przez Iron
                                  Mam go teraz zawsze włączony i nawet nie przełączam w największym deszczu na stałe ustawienia.
                                  100% racji - tylko uwazaj zima bo lubi sie wzbudzic jak masz nie odmrozona dokladnie szybe i poleci po tym lodzie - a aero tanie nie sa
                                  tu racja ... na szczęście o tym pomyśleli. Wycieraczki nie odpalają zaraz jak się włączy silnik. Tego dokładnie jeszcze nie rozgryzłem ale na 100% jak się ruszy to wtedy ruszają. Nie wiem czy przypadkiem po jakimś czasie też same nie startują.

Dodatkowo jest jeszcze jedno zabezpieczenie. Jak wycieraczka jest przymarznięta to przy drugiej próbie jej ruszenia wyłączają się wycieraczki automatycznie.

uff nie ma to jak przeczytać manuala :lol:

Oczekuje:

Obecnie:
                                  Citigo Style ASG
                                  Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• paf
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3140

A jeśli ktos mysli, ze moja wypowiedz w temacie jest zlosliwa, atakujaca, itp., to jego problem…
                                    MiKruS, przecież od dawna wiadomo że wykorzystujesz swoje avatary do demonstowania swoje przewagi jako moderatora :haha:

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Prosty test – jak gadasz przez tel podczas jazdy, to ogarniasz temat tak samo jak podczas normalnej jazdy? Watpie.
                                      oczywiscie, ze nie, w ogole akurat telefon i to bez znaczenia czy zwykly czy super zestaw glosnowmowiacy, to rzecz, ktora najbardziej rozprasza w czasie jazdy i to rozprasza na maksa! wszystk jedno co sie komu wydaje, nie moge teraz znalezc zrodla (powaznego) tych badan, w kazdym razie wystarczy popatrzec na ulice :?

[ Dodano: Czw 14 Gru, 06 20:00 ]
                                      a skoro juz jestesmy przy RS'ie, to czy wiadomo w koncu jak jest z modyfikowaniem tego auta z DPF'em :roll: :?:
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

Zamieszczone przez Iron
                                        tu racja ... na szczęście o tym pomyśleli. Wycieraczki nie odpalają zaraz jak się włączy silnik. Tego dokładnie jeszcze nie rozgryzłem ale na 100% jak się ruszy to wtedy ruszają. Nie wiem czy przypadkiem po jakimś czasie też same nie startują.
                                        w mondeo pierwsze co robia wycieraczki z czujnikiem deszczu to zapierniczaja po calej szybie po wlaczeniu zaplonu jak masz cala szybe zachlapana to wlacza sie dopiero po przekroczeniu jakiejs tam predkosci (tak mi sie wydawalo).
                                        Pamietaj jednak ze nie zawsze ma sie chec dokladnego skrobania calej szyby (i gore sie czasami zostawia - oczywiscie nie mysle o robieniu sobie tylko bulaja jak w statku) i wycieraczki lubia po tym poleciec w najmniej oczekiwanym momencie.

Komentarz

Zamieszczone przez miecz
                                          Pozatym można wręcz pokusić się o stwierdzenie, że brak sterowania w kierze zwiększa wygodę i bezpieczeństwo - po prostu zmusza do nieużywania radia. hue hue hue..
                                          W aktualnie użytkowanym aucie po raz pierwszy mam sterowanie radia z kierownicy -
                                          bardzo dobra rzecz i zawsze już chciałbym to mieć.

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

szkoda, Bedzie dalo sie wylaczyc w samym programie, kwestia kiedy to cos ktos znajdzie i sprzeda info
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• miecz
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 234

A tu zdjęcia mniej dziewicze (jeśli się nie pojawiają, to znaczy że przekroczony został limit transferu, bo to darmowe konto)

Fajny taki czarnuch na stalowych felach, nie?

Komentarz

• QBA
                                                RS
                                                • 2004
                                                • 2646

Taka bardzo niepozorna na tych stalowkach i ubrudzona :twisted: k

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez QBA
                                                  Taka bardzo niepozorna na tych stalowkach i ubrudzona :twisted: k
                                                  dokladnie, moja na stalowkach tez wyglada jak kupa, i o to chodzi
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• QBA
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2646

szkoda, a tak maly OT... kiedy kolpaczki :?: :twisted:

Komentarz

Pracuję...