er-es nówka sztuczka - wrażenia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Dig Dug
    Wiec po aucie przerabianym z cywilnego gnieciucha, czy to jest Octavia, czy Mondeo ST220, czy cokolwiek innego, to badzmy wyrozumiali, ze sam fakt takich mozliwosci, juz jest OK.
    No taka Vectra OPC... V6 Turbo i 280KM ... to już ładnie jeździ.

Komentarz

• markowski
      Ambiente
      • 2006
      • 224

ale jazda - bylem swiecie przekonany ze RSka ma naped na 4 kola :shock: - w swietle tego te 7.3 do setki to jednak jest niezly wynik... :roll:
      i co nie mozna dokupic tego jako opcje ?

[ Dodano: Nie 31 Gru, 06 14:35 ]
      bezduszny, a zobacz takie toczydlo jak subaru forester 2.5 turbo - raptem 230 kuni i 6 sekund do setki - to jest dopiero autko ktorym mozna zaskoczyc...
      pozdrawiam
      Markowski
      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• miecz
        Ambiente
        • 2006
        • 234

Właśnie w ciągu ostatnich dni zaliczyłem 2 razy trasę wawa-kielce-wawa. To razem 700 km z hakiem. W sumie mam już 1800 km przebiegu. W tej trasie wyprzedził mnie jeden pasek na 2-pasmówce pod Białobrzegami, bo musiałem odpuścić przy 200 km/h (zimowe opony), kulturalnie mu zjechałem, ale za 2-pasmówką już nie był taki żwawy i zaraz poległ. Walczyłem jeszcze z volvo v80 z jakimś starszawym biznesmenem, ale też w końcu zmiękł. Walczył ze mną radomiak w starszym pasku, który miał z tyłu literki TDI (rzeczywiście szacunek dla diesli) i faktycznie ciągnął dobrze, ale na 2-pasmówce przy gazie w deskę lekko zostawał z tyłu. Pozatym nic innego przez te 700 km mnie nie wyprzedziło. Nie wiem, może mam farta. Stąd owo moje (jak mi się wydaje uzasadnione) wrażenie, że 99% innych samochodów nie daje rady. Albo ich kierownikowie odpuszczają. Przejechałem się też po Wawie parę razy i: ścigali się ze mną koleżkowcy w starej Vectrze 1.6 (bez komentarza), Jaguar (za ciężki), Pug 407 (też odpadł). Jakieś vectry i mondea, passaty.
        Napewno nie mam szczęścia spotkać prawdziwego zawodnika. Na razie żadnych OPC, subarów, porche nie spotkałem, ale oczywiście, nie sądzę, że z nimi bym wygrał. Z wyższej półki miałem do czynienia tylko z Cayenne, które krąży po mojej okolicy, ale jakaś totalna ciota tym jeździ, bo ostatnio ją Xsarą łyknąłem, bo jakoś tak bez głowy jechała, że nie mogłem już na to więcej patrzeć.

Spalanie bez żony 12.2 l/100km (średnia 100 km/h z groszami) . Spalanie z żoną i dziećmi 10.3 l/100km (średnia 85 km/h).
        Na razie jeszcze na wyścigi się nie umawiam, bo za krótko mam ten samochód i do końca go nie czuję i nie radzę sobie do końca z ilością adrenaliny, którą mi on dostarcza.

Komentarz

• miecz, jak będziesz jechał w stronę lubelszczyzny to pisz.... :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

nie ma co sie napinac tylko trza to wszystko organoleptycznie sprawdzic :idea: :wink:

nawet ja chetnie zobacze ile dostaje w dupsko od obu RS'ów, subarynki i jeszcze raz karolowej beemki ops:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez szkoda
              nie ma co sie napinac tylko trza to wszystko organoleptycznie sprawdzic :idea: :wink:

nawet ja chetnie zobacze ile dostaje w dupsko od obu RS'ów, subarynki i jeszcze raz karolowej beemki ops:
              a ile dostales od Karolowej beemki :?: :szeroki_usmiech dodaj sobie do tego to co dostała beemka od subarynki i bedzie z głowy :lol: no chyba ze w koncu uda sie ogarnac subarynke zeby nic nie grzechotalo i byly wreszcie hamulce to wtedy zapraszam k
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez MisiekWAW
                a ile dostales od Karolowej beemki :?: :szeroki_usmiech dodaj sobie do tego to co dostała beemka od subarynki i bedzie z głowy :lol:
                hehehe :szeroki_usmiech
                no wlasnie tez dokladnie nie wiem, bo ustawilismy tylko 2 takie zupelnie gowniane wyscigi, gdzie o ile pamietam dostalem jakies 2 dlugosci do 140, ale to byl totalny spontan na szybko, i stac mnie bylo na sporo wiecej, mysle ze karola z pewnością również.

po prostu jestem ciekaw, bo jak na razie z tych wszystkich porównań uwzgledniając różnice pojemności, mocy, napedu, mojej wagi , image'u auta , wyścigowego dyletanctwa (mojego) itd. jestem baaardzo zadowolony.
                a to, ze wezmę w dupsko to przeciez nie ulega watpliwosci, chce tylko wiedziec ile
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

a to, ze wezmę w dupsko to przeciez nie ulega watpliwosci, chce tylko wiedziec za ile
                  ops:
                  jak juz dostaniesz to moge Cie wyzwac na pojedynek celem odzyskania utraconych morale
                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Jabar1975
                    a to, ze wezmę w dupsko to przeciez nie ulega watpliwosci, chce tylko wiedziec za ile
                    ops:
                    jak juz dostaniesz to moge Cie wyzwac na pojedynek celem odzyskania utraconych morale
                    :hello
                    :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                    dobra :!:
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• miecz
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 234

byłem na Słowacji tydzień, pod Tatrzańską Łomnicą. Drogi w tej części Słowacji były pokryte grubą warstwą zbitego śniego przesypanego tą ichnią kamyczkową kruszonką. Zwykle na slowackich drogach jeździłem na łańcuchach. Tym razem też zakupiłem jakieś supermarketowe łańcuchy i wrzuciłem je do bagażnika. Jednak okazało się, że ten samochód na zimowych Nokianach WR 16" z włączonym ESP doskonale sobie radzi bez łańcuchów! Podjeżdża po śniegu pod strome góry. Na prostej (pustej) ośnieżonej drodze można jechać spokojnie do 120 km/h i samochód nie pływa. Nie to, że on wcale nie wchodzi w poślizg, bo na zakrętach (zwłaszcza na zjeździe z góry) potrafi zerwać i trochę popłynąć, ale wystarczy minimalna konterka kierownicą i znowu tor jazdy wpada w zakres możliwości ESP i odzyskuje się pełną przyczepność. Miałem wrażenie, że o ile nie zasnę za kierownicą, przypadkowy bączek na śniegu jest w tym samochodzie niewykonalny. Ręcznym można go ładnie podkręcić na różnych agrafkach (120 stopni) i przy lekkiej konterce kierownicą precyzyjnie ustawić samochód. Miodzio. No i w dodatku wszystko wyprzedza.
                      W trasie do i ze Słowacji drogami "białymi", "żółtymi" i od Kielc "czerwonymi" pełen komfort. Zero problemów z wyprzedzaniem czegokolwiek. No i mnie znowu nic nie wyprzedziło przez te 1000 km, choć średnia mi nie wyszla jakaś szokująca, bo 78 km/h.

Komentarz

• ciekawe co bedzie jak trafisz na "innego RS'a" :P

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Zamieszczone przez lec
                          ciekawe co bedzie jak trafisz na "innego RS'a" :P
                          W dieslu... :lol:
                          TDI 205PS

Komentarz

• miecz
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 234

na razie trafiłem na dwa (oba niebieskie), ale:
                            - jeden włączał się do ruchu (i potem jakoś się za mną nie pojawił)
                            - a drugi jechał z przeciwka

Komentarz

• Zamieszczone przez miecz
                              na razie trafiłem na dwa (oba niebieskie), ale:
                              - jeden włączał się do ruchu (i potem jakoś się za mną nie pojawił)
                              - a drugi jechał z przeciwka
                              -a trzeci zepsuje się ze względu na filtr :twisted:

Komentarz

• ===Tomy===
                                Rider
                                • 2006
                                • 552

Zamieszczone przez bezduszny
                                -a trzeci zepsuje się ze względu na filtr :twisted:
                                To był cios poniżej pasa
                                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Fery
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 236

Ja kiedyś przez trzy miesiące "zażynałem" Omege Lotus 3.6Bturbo (standard 377ps,6bieg od corvett ZR1). Tam to dopiero była adrenalina :szeroki_usmiech np.0-200 13,5s.
                                  Szkoda że takich już nie ma :cry:

A co do tego RS`a to też fajny sprzęcik, życzę Ci żebyś jak najszybciej osiągnął ten docierany przebieg po którym dopiero zobaczysz co ten samochód potrafi.

Komentarz

• Qulek
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 1630
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez miecz
                                    od Kielc "czerwonymi" pełen komfort.
                                    Że tak jako rodowity mieszkaniec Kielc spytam.. czemu "czerwonymi" ??
                                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• miecz
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 234

Fery
                                      Czemu tylko 3 miesiące? Zarżnąłeś całkiem?
                                      Co do RS-a, to on dotrzeć to chyba się już dotarł. Teraz ja się muszę dotrzeć do tego samochodu. Do tej pory, jak jeździłem 100-konnym wozidełkiem, mimo że ostro, to jednak niewiele się działo. Muszę się jeszcze sporo nauczyć, głównie opanowania.

Qulek
                                      "czewonymi" ... drogami - wiesz ... tymi na mapie w kolorze czerwonym.
                                      Pozdr dla kielczanina. Żona moja góralka (świętorzyska) stamtąd pochodzi - więc bywam co jakiś czas, może kiedyś się spotkamy

Komentarz

• Fery
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 236

Zamieszczone przez miecz
                                        Czemu tylko 3 miesiące? Zarżnąłeś całkiem?
                                        znaczy ostro nim jeździłem, a 3 miesiące znaczy że tyle go tylko miałem:cry:

sprawdziłeś ile na 1 i 2 biegu idzie?

[ Dodano: Wto 13 Lut, 07 20:20 ]
                                        :cry:

Komentarz

• daneczek76
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 3642
                                          • Toyota

Ostatno widziałem 200 KM RS Olsztynie na Stadoil mysle szobie poczekam i zobacze kto podejdzie i zagadam. Wychodzi dziadek ze stacji wiek około 75 lat i wsiada do tego RS :shock: dałem mu wizytówke forum OCP ale nie sądze żeby był zainteresowany ..może. rejestracje miał WOT ......... .Może kiedys gdzieś go zobaczycie jeździ raczej wolno.
                                          miecz, bardzo fajne autko niech ci słuzy.
                                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• miecz
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 234

niedawno był na forum opisywany rozbity żółty RS mk1, rzekomo jeździł nim jakiś 70-cio letni dziadek. Wszyscy się z tego nabijali, że młodziak, który go po tym dziadku sprzedawał, kit wciskał, a tu proszę.... Dziadki lubią depnąć.

A swoją drogą, ja za radą djczasa też jeżdżę swoją po dziadkowemu, zanim 90 stopni nie osiągnie i przed zjazdem do garażu

Fery
                                            nie sprawdzałem, jak sprawdzę to napiszę.

Komentarz

• daneczek76
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 3642
                                              • Toyota

Zamieszczone przez miecz
                                              tu proszę.... Dziadki lubią depnąć.
                                              Wiesz jak wiadał ten około 75 letni dziadek to też oczą niewieżyłem i uśmiech miałem naprawde szeroki.
                                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Piotr_T
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 479

Zamieszczone przez miecz
                                                byłem na Słowacji tydzień, pod Tatrzańską Łomnicą.... grubą warstwą zbitego śniego przesypanego tą ichnią kamyczkową kruszonką
                                                Na prostej (pustej) ośnieżonej drodze można jechać spokojnie do 120 km/h i samochód nie pływa.
                                                Fantastyczne ... Tak sie sklada, ze te akurat bylem na Slowacji (rejon Zuberec) i tam tez byly warunki jak opisales (ubity snieg i czasem kamyczki), 120km/h mozna po takiej drodze pojechac, owszem i to bedzie ostatnia jazda bo hamowac sie na tym nie da i kierowalnosc tez znacznie spada. Co do lancuchow, to tam tez wielu takich fascynatow swoim nowoczesnym autem spotkalem, fajne wjezdzali na podjazdy, za kazdym razem rozpedzali sie przez jakies 50-70m i liczyli na to, ze na szczycie nikt akurat nie bedzie przecinal ich toru jazdy (podjazdy z wyciagu do drogi glownej zwykle byly pod ostra gorke).
                                                Troche wiecej wyobrazni miecz, bo opisy popisow po W-wie i tego na Slowacji pasuja do gowniarza co wlasnie odebral PJ i pedzi do szkoly tatusinym autkiem, a nie do zrownowazonego kierowcy.

Komentarz

• miecz
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 234

Zrównoważeni ludzie nie kupują sobie samochodu z 200 konnym silnikiem. Ale nie denerwuj się, aż takim debilem, jak piszesz nie jestem.

Komentarz

• MiKruS
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7976

Zamieszczone przez miecz
                                                    Zrównoważeni ludzie nie kupują sobie samochodu z 200 konnym silnikiem.
                                                    Nie wiem o czym piszesz. 200 koni w rodzinnym samochodzie to nie jest nic nadzwyczajnego. Samochod, ktory przyspiesza do setki w ok. 7-7,5 sekundy jest normalnym autem pozwalajacym na sprawniejsze poruszanie sie.

Odkad mam prawo jazdy, moi rodzice posiadali samochody o mocach rzedu 200 koni i jak bylem mlody i glupi i mialem 17-19 lat, to jezdzilem nimi jak jebniety, chociaz staralem sie przestrzegac pewnych zasad bezpieczenstwa i udalo mi sie przyzyc i nie spowodowac zadnego dzwonka.

Z czasem stwierdzam, ze te 200 koni to jest normalna moc, ktora pozwala po prostu normalnie jezdzic.

Nie widze w tym ani zadnego wyzwania, ani niczego nadzwyczajnego. Moze rzeczywiscie jakbym sie nagle przesiadl z jakiegos kibla, to bym chwilowo zglupial, ale ochłoń człowieku z takim tekstami, bo narazasz sie IMHO na smiesznosc.
                                                    TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...