Czy rozumiał co widzi to nie wiem :?: :szeroki_usmiech
Problem z szumem podczas spadku obrotów w octavi TDI ASV!!!
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Gość
Zdjąłem ostatnio odmę z dolotu, zaślepiłem jedno, a drugie wyprowadziłem pod auto, moze te szumy w moim to od tego?
Mam nadzieje ze nie spie...olę sobie tym auta.
Komentarz
-
Gość
-
dzisiaj bylem na przegladzie po 30 tys. :roll:
pojezdzilem z panem kierownikiem serwisu i stwierdzil co nastepuje:
to jest praca zaworka EGR i to jest w kazdej ASV, zaworek mozna wymienic ale na dlugo to nie pomoze bo osadza sie na nim nagar i zaczyna glosno pracowac (po ok. 10 tys km)NajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
-
Dziś byłem w innym serwisie skody.Tu tez powiedziano mi że to jakis zawór od turbosprężarki.Uważają że tak ma być.Ja zaś uważam że tak nie może być,bo przeszkadza.Nie poto płaciłem kupe kasy żeby wysłuchiwać jakiś zgrzytów momentami głosniejszymi niż praca silnika.Do cholery jazda takim samochodem ma byc przyjemnościa a nie męką.To naprawdę jest głośne!!!.I kto mi teraz tą usterkę usunie,bo ASO ma to w d...co tu zrobić??L&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karolznie prawda, mam dosyc glosne radio a mimo to slysze kazde skrzypniecie i kazdy dzwiek qtory nie nalezy do seryjnego wyposazenia :szeroki_usmiech
Po jechalem do ASO na przeglad i zglosilem skrzypienie i stuki tylnego oparcia (o kratce juz nie wspominalem) ,to nie dosysc ze nic nie naprawili, to gosciu sprawdzajac luzy w tym oparciu szarpal za nie tak ze samochod caly chodzil, a ja tylko patrzylem przez szybe czy zaraz oparcia nie wyrwie :evil: Od tamtej pory wala mnie wszystkie te zgrzyty itp , wlaczam radio i do przodu 8) A na trasie to przeszkadza mi tylko szum bo zawsze lece 150-160km/h i drazni mnie kiepskie wyciszenie auta
Komentarz
-
-
Bogumił
Zamieszczone przez karolzZamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez JanuszPOtworzyłem klapę komory silnika i wsłuchałem sie,dźwięk napewno dobiega z okolic filtra powietrza i akumulatora!
Otworzylbym puszke i sprawdzil ulozenie filtra, stan obudowy, rure i laczenia. Moze cos zlokalizujesz, a jak nie to mecz ASO.
bez filtra po przegazowaniu ten szum jest jeszcze glosniejszy - wydobywa sie wlasnie gdzies z dolotu/turbiny
generalnie ten szum jest slyszalny tez w momencie obciazenia silnika tzn. mala predkosc obrotowa w czasie jazdy i zapiety wysoki bieg - gaz w podloge i jak obroty dochodza do 2 tys to odpuszenie gazy i wtedy to tak szumi jakby mialo sie cos urwac - ja jeszcze podejzewam cos w okolicy sprzegla/kola zamachowego bo to tak slychac jak cos sie kreci i ociera o cos ...
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez BogumiłZamieszczone przez karolzZamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez JanuszPOtworzyłem klapę komory silnika i wsłuchałem sie,dźwięk napewno dobiega z okolic filtra powietrza i akumulatora!
Otworzylbym puszke i sprawdzil ulozenie filtra, stan obudowy, rure i laczenia. Moze cos zlokalizujesz, a jak nie to mecz ASO.
bez filtra po przegazowaniu ten szum jest jeszcze glosniejszy - wydobywa sie wlasnie gdzies z dolotu/turbiny
generalnie ten szum jest slyszalny tez w momencie obciazenia silnika tzn. mala predkosc obrotowa w czasie jazdy i zapiety wysoki bieg - gaz w podloge i jak obroty dochodza do 2 tys to odpuszenie gazy i wtedy to tak szumi jakby mialo sie cos urwac - ja jeszcze podejzewam cos w okolicy sprzegla/kola zamachowego bo to tak slychac jak cos sie kreci i ociera o cos ...
Pozdrawiam
zobaczymy co wyjdzie w przyszlym tygodniu i co na to powie ASO jak sie okaze ze to nie zaden zaworek :evil:NajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszPZamieszczone przez dede_adamPrzejade sie z Karolem bo u mnie tez to gówno szumi i sapie jakby w morde chcialo....
Wiec bedą dwa auta z takim samym objawem do diagnozy...NajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
-
Te cholerny szum, cieranie o coś słysze juz nie tylko podczas spadku obrotów ale takż podczas przyspieszania przy ok 1500 obr. i wyżej potem silnik zagłusza.Wysłałem maila do SAP (na stronie intern - zadaj pytanie)mija tydzień i nie odpisują. Chyba zadzwonie do nich, choć numeru działu reklamacji na stronie nie podali.L&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszPTe cholerny szum, cieranie o coś słysze juz nie tylko podczas spadku obrotów ale takż podczas przyspieszania przy ok 1500 obr. i wyżej potem silnik zagłusza.Wysłałem maila do SAP (na stronie intern - zadaj pytanie)mija tydzień i nie odpisują. Chyba zadzwonie do nich, choć numeru działu reklamacji na stronie nie podali.NajtFukinPatrol North-West
Komentarz
-
Komentarz