ori 8 popychaczy kosztuje około 200 zeta robocizna koło 100
stukanie zaworow
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Pulse, nie zawory tylko popychacze zaworów. Czym może grozić.... hmm, jeżeli hałasują to znaczy, że nie kasują luzów, w stopniu takim jak powinny. W efekcie zawór się później otwiera i wcześniej zamyka => krótsze czasy otwarcia zaworów, co daje mniejsze napełnianie cylindrów lub gorsze (niecałkowite) wypchnięcie spalin (zależnie od tego o którym zaworze mówimy - ssącym, czy wydechowym.Zamieszczone przez Pulsewymienic zawory? Ile to mniej wiecej kosztuje z robocizna w ASO/poza ASO na ori czesciach? Czym moze grozic nie wymieninie ich? Przelatalem juz w takim stanie ok. 60k km, bo od poczatku mocno graly.
Jeżeli krzywka wałka rozrządu współpracuje przy dużym luzie z popychaczem, to też bardziej prawdopodobne, że szybciej się zużyje.
No i jeszcze efekty akustyczne :szeroki_usmiech , niektórych denerwuje jak ich silnik klepie jak merc beczka z demobilu.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Też mam ten problem, ale od 20 kkm jest tak samo a czasem wrecz nic nie słychać. Już dwóch mechaników mówiło , że jeśli mi to tak bardzo nie przeszkadza to można z tym jeżdzić. Problem w tym, że mi to przeszkadza :evil: . Najpierw muszę pomyśleć o nowych oponach a potem pewnie będę wymieniał szklanki - ale jeszcze raz powtarzam: jeśli delikatnie stuka to jeszcze nie tragedia.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
djczas wiesz moze gdzie mozna kupic 8 ori za 200? W ASO chca 100zl za ori/sztuke i 50 za zamiennik (ta sama firma robi).Zamieszczone przez djczasori 8 popychaczy kosztuje około 200 zeta
[ Dodano: Pon 02 Kwi, 07 22:33 ]
u mnie jest daleko od delikatnie, delikatnie to to nie bylo nawet 60k km temu kiedy auto bylo kupione, ale teraz chyba sie jeszcze nasililo wiec czas to zrobicZamieszczone przez Kuveljeśli delikatnie stuka to jeszcze nie tragedia.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
O ja Cię... archeolog się znalazł :szeroki_usmiechZamieszczone przez p2tomiteż myslalem ze zawory i szklanki, okazało sie że to zupełnie co innego
p2tomi, ale skoro już odkopałeś temat to może nie bądź taki tajemniczy i zdradź co to było ?
Zawsze taka wiedza może się przydać komuś innemu
Bo jak nie to czemu niby miał słuzyc Twój post ?Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
Komentarz