Ktora wiecej poleci...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartol_kbk
    Classic
    • 2007
    • 26

Poszperalem tu na forum i Towarzysze pisali ze na walnietych przeplywkach 120 to byl max u nich, a tu kolego sontario piszesz ze 180 dalo rade no i juz trace glowe :roll: ops: . Czy element ten moze byc bardziej lub mniej padniety ze tak znacznie roznia sie objawy??? I wcale nie odczuwam zeby przyspieszenie bylo gorsze, a taki objaw towarzysze tez mieli u siebie. Na 4 ciagnie do okolo 4,4 tys bez oporow i przy tej wartosci zmieniam bieg na wyzszy i 175 okolo i du... . Czy da sie jeszcze jakos sprawdzic przeplywke poza odlaczeniem jej lub sprawdzeniem vagiem, bo 1 sposob to nie problem natomiast 2 juz tak jak dla mnie. Czy udac sie Panow z serwisu i im troche pobiadolic????
    Sorry za konstrukcje zdan ale z tym zawsze mam problemy :wink:
    Z gory dzieki za rady
    Pozdrawiam

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

Zamieszczone przez Bartol_kbk
      Poszperalem tu na forum i Towarzysze pisali ze na walnietych przeplywkach 120 to byl max u nich, a tu kolego sontario piszesz ze 180 dalo rade no i juz trace glowe :roll: ops: . Czy element ten moze byc bardziej lub mniej padniety ze tak znacznie roznia sie objawy??? I wcale nie odczuwam zeby przyspieszenie bylo gorsze, a taki objaw towarzysze tez mieli u siebie. Na 4 ciagnie do okolo 4,4 tys bez oporow i przy tej wartosci zmieniam bieg na wyzszy i 175 okolo i du... . Czy da sie jeszcze jakos sprawdzic przeplywke poza odlaczeniem jej lub sprawdzeniem vagiem, bo 1 sposob to nie problem natomiast 2 juz tak jak dla mnie. Czy udac sie Panow z serwisu i im troche pobiadolic????
      Z gory dzieki za rady
      Pozdrawiam
      ...a ile bylo obrotow przy tym 175kmh? twoj vmax licznikowy czy GPS?
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• sontario
        Rider
        • 2007
        • 260
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Z gory dzieki za rady
        Pozdrawiam
        Może nie napisałem dokładnie. Moja przepływka była w trakcie padania. VAG nie wykrywał żadnych błędów, nic nie było w logach. Dopiero przed chipsem kiedy tuner diagnozował mój silnik - podczas jazdy testowej odkrył, że są zbyt niskie parametry pracy silnika. Postawił, że to na 99% przepływka! Po wymianie na nową okazało się, że wszystkie parametry wróciły do normy a starą przepływkę Boscha wywaliłem do kosza... :lol: Może Twoja też jest już w trakcie padania? Choć strasznie szybko by to ię stało....
        OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• mirek_mazury
          Ambiente
          • 2006
          • 125

moja na serii 1.9 130 PD kreci jakieś 210 , z wirusem na dosyć krótkim odcinku jakieś 225(dalej strach nieodpowiedni indeks opon), ale przy następnej próbie przy 190,niestety nie wiadomo skąd niebiescy, 10pkt 400zł :cry: , zostałem wyleczony na jakiś czas z sprawdzania ile pójdzie,

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Bartol_kbk, trzeba zrobic program i bedzie szla szybciej ...
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

Zamieszczone przez mirek_mazury
              moja na serii 1.9 130 PD kreci jakieś 210 , z wirusem na dosyć krótkim odcinku jakieś 225
              hmm, moja ASZ podobnie, myślę, że 220km/h to ze dwa razy miałem, ale jak czytam , że z ASZ niektórzy zamykają szafę to się zastanawiam czy to kwestia softu czy jakiś jeszcze może być ogranicznik, a może poprostu trzeba na właściwą trase wyjechać a nie w wawce :wink: :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• mirek_mazury
                Ambiente
                • 2006
                • 125

hmm, no tak rozpędzić sie to nie sztuka ale jeszcze trzeba wyhamować na jakiś normalnych metrach z 230 km/h, u mnie niestety przy seryjnych tarczach i klockach mogę pomarzyć że się zatrzymam w tedy kiedy chce ,

Komentarz

• sontario
                  Rider
                  • 2007
                  • 260
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ojciec ma Ridera kombi ASZ (koła 16") i na serii leci max 230 licznikowe. Na wirusa nie mogę go namówić, bo mu to wystarcza...
                  OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

Zamieszczone przez mirek_mazury
                    hmm, no tak rozpędzić sie to nie sztuka ale jeszcze trzeba wyhamować na jakiś normalnych metrach z 230 km/h, u mnie niestety przy seryjnych tarczach i klockach mogę pomarzyć że się zatrzymam w tedy kiedy chce ,
                    No mam czym hamować :szeroki_usmiech
                    Ale wcale mnie nie kusi , żeby rozpędzać się wiecej niż 200km/h, próbowałem dosłownie ze 3 razy i wydaje mi się, że już przy 210 było ciężko a osiągnąć coś więcej to wogóle ciężko

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Ja z odłączoną przeplywką bylem w stanie rozpedzic sie do ponad 190km/h.
                      TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez sontario
                        Na wirusa nie mogę go namówić, bo mu to wystarcza...
                        dla mnie przyspieszenie to podstawa, vmax sprawa wtórna...
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• arturv3
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 100

Ja mam Octavię 1, moc 110 KM i moja Vmax. to 215 km/h.
                          Po takich szaleństwach odpadła mi osłona pod silnikiem i zastanawiam się od czego to może być. Zauważyłem, że jak jeżdżę powyżej 150 km/h to mam problemy z tą osłoną, byłem kilka razy w serwisie ale odpowiedź jest ta sama: ten typ tak ma.

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

Zamieszczone przez szkoda
                            dla mnie przyspieszenie to podstawa, vmax sprawa wtórna...
                            mi sie niedobrze robi jak ostro przyspieszam - dlatego preferuje raczej vmaxa, (najlepiej na siekierkowskim) :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez arturv3
                            byłem kilka razy w serwisie ale odpowiedź jest ta sama: ten typ tak ma.
                            smigalem troche ASZtem i to z duuuzo wyzszymi predkosciami (zwlaszcza po niemieskich autostradach) i nic nie odpadlo ... Byly rozne oslony silnika w roznych modelach?
                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Bouli
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 739

Zamieszczone przez Jabar1975
                              mi sie niedobrze robi jak ostro przyspieszam - dlatego preferuje raczej vmaxa, (najlepiej na siekierkowskim)
                              No to niedługo będziesz musiał opchnąć Subaru bo mandaty Cię zjedzą :twisted: Ponoć niedługo mają tam zalożyć 2 radary, jeden na poczatku, drugi na końcu. Oba robią fote, dystans znamy, dokładny czas przejazdu również więc mamy gotową średnią prędkość przejazdu. I mandacik już sie drukuje :twisted:
                              Bouli
                              Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                              Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                              Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

Zamieszczone przez Jabar1975
                                arturv3 napisał/a:
                                byłem kilka razy w serwisie ale odpowiedź jest ta sama: ten typ tak ma.
                                smigalem troche ASZtem i to z duuuzo wyzszymi predkosciami (zwlaszcza po niemieskich autostradach) i nic nie odpadlo ... Byly rozne oslony silnika w roznych modelach?
                                Arturv3 z tego co pisze nie ma ASZeta, tylko 110 :wink:

Zamieszczone przez arturv3
                                Zauważyłem, że jak jeżdżę powyżej 150 km/h to mam problemy z tą osłoną, byłem kilka razy w serwisie ale odpowiedź jest ta sama: ten typ tak ma.
                                Gdy jest źle zamocowana to tak właśnie jest.
                                Sprawdź czy pionowe plastikowe osłony do których są później min. mocowane 3 dolne są dobrze zamocowane, mogły puścić na zaczepach i przy większych prędkościach całość opuszcza się w dół.
                                :cry:

Komentarz

• marcinender25
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 141

umnie Vmax na 16 oponki 205/55r16 wynosiła ok 225 w 4 osoby z pakunkami w bagażniku aktualnie na 17 235/40 wynosi 215 wystarcza na nasze wspaniałe drogi

Komentarz

• Voldemort
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 134

W ramach adnotacji statystycznych - max licznikowe 220 - na GPS-ie 209. Ciekawostka że przy tej prędkości po prostu obrtomierz staje. 4200 obr/min i stop. Ograniczenie pewne :?
                                    Ale z dojście do maxa nie jest zbyt czasochłonne :P

A i jeszcze dodam że to DSG.
                                    Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

Zamieszczone przez Voldemort
                                      A i jeszcze dodam że to DSG.
                                      ale z chipem :wink: . fakt do 200 jakoś się rozpędza
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Bartol_kbk
                                        Classic
                                        • 2007
                                        • 26

Witam to znowu ja:P wiem ze juz macie mnie dosc dzis specjalnie udalem sie na odpowiednio dlugi kawalek drogi zeby dokladnie zobaczyc wszystko. Predkosc licznikowa. A wiec 1 2 3 4 spoko i przy 150 okolo 5 no i do ok 160 jakos idzie do 170 juz gorzej i sporo dluzej i udalo mi sie rozpedzic do 180 ale trwalo to ze hej... . Przy tej predkosci mialem 4 tys obrotw pedal w podlodze i nic a nic wiecej a spory kawalek tak przejechalem . Probe przeprowadzielm 4 razy i to samo bylo.
                                        Pozdr

Komentarz

• sontario
                                          Rider
                                          • 2007
                                          • 260
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Bartol_kbk, na silniku ATD rozpędziłeś się tylko do 180? Wg mnie troszkę za mało, no ale nie wiem jak to jest w Octach. Moja Fabia 1,9 TDI ATD do 200 rozpędzała się w serii a po zachipsowaniu zamykała szafę.
                                          OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• dariuspolo
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1168

Witam to znowu ja:P wiem ze juz macie mnie dosc dzis specjalnie udalem sie na odpowiednio dlugi kawalek drogi zeby dokladnie zobaczyc wszystko. Predkosc licznikowa. A wiec 1 2 3 4 spoko i przy 150 okolo 5 no i do ok 160 jakos idzie do 170 juz gorzej i sporo dluzej i udalo mi sie rozpedzic do 180 ale trwalo to ze hej... . Przy tej predkosci mialem 4 tys obrotw pedal w podlodze i nic a nic wiecej a spory kawalek tak przejechalem . Probe przeprowadzielm 4 razy i to samo bylo.
                                            Pozdr
                                            ...jezeli twoje auto nie cierpi z powodu PSJ to powinienes zrobic logi i wstawic na forum zeby ktos to przeanalizowal. Brakuje mu conajmniej 10-20kmh, przyczyna moze byc walnieta przeplywka lub nie domykajacy EGR.

Darek
                                            Zuzycie paliwa

Komentarz

• Bartol_kbk
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 26

Nie nie nie PSJ-u unikam wiec ta przyczyne mozna od razu wykluczyc. Sorry za moja ignorancje ale co to sa te logi???? ops:

Komentarz

• dariuspolo
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1168

Nie nie nie PSJ-u unikam wiec ta przyczyne mozna od razu wykluczyc. Sorry za moja ignorancje ale co to sa te logi???? ops:
                                                ...przy liczbie twoich pytan powinienes otworzyc osobny temat, bo robimy powoli OT.
                                                Logi to pomiary dynamiczne wykonane przy pomocy oprogramowania diagnostycznego np.Vag-com.

Darek
                                                Zuzycie paliwa

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

dariuspolo,sontario, Bartol_kbk, ma octe 4x4 która jedzie wolniej niż fabka która ma ośkę oraz nie ma napędu 4x4 w octavii atd to jest 101 koni jak dobrze pamiętam

Komentarz

• dariuspolo
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1168

Zamieszczone przez djczas
                                                    ma octe 4x4
                                                    ...no jezeli tak to zmienia to postac rzeczy, myslalem o ATD z FWD.

[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 22:45 ]
                                                    ...nawet jezeli to 4x4 to wg. katalogu powinna pojsc 184kmh doliczajac blad szafy to powinno byc 195kmh( chyba ze w katalogu podaja wg szafy).
                                                    Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...