DjCzas, i ja też jestem tego samego zdania co Ty: to niemożliwe względnie bardzo, bardzo mało prawdopodobne.
CB radio i skoda
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maicroftk2.0tdi(seria nie seria) E100..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNICO, A jakies szczegoly - jaki to model. Bo z tych modeli tej firmy sirio, to nic nie znalazlem co by wygladalo jak farbyczna.2.0tdi(seria nie seria) E100..
Komentarz
-
-
cb radio i skoda
Looknij na http://www.foto.cb.nio.pl jest tam Octa Combi z magnesem
to moja octa, ale zdjecie juz nieaktualne. Od paru dni mam uchwyt na klape i inna antene presidenta (poprzednio OHIO na "magnesie", a teraz HAWAII na uchwycie). Zrobnie zdjecie i pokaze.
pzdr. Oskarczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NICOja mam antene cb sirio wyglada dokładnie jak oryginał moze o 1cm dł. . montaz trwał około 2-3 godzin bo trzeba było cała podsufitke zdjac ale rezultat znakomity zero uszkodzen
Muszę oczywiście znaleźć jeszcze kogoś kto mi rozbierze podsufitkę, bo boję się uszkodzić cokolwiek. Ta moja służbowa Szkoda jest nowiutka.
Czy ktoś wie ile jest miejsca z tyłu półeczki? Chciałbym zamontować radyjko w półeczkę, ale ono wymaga ponad 18cm W Nubirce mi weszło i to z zagłębieniem - odkręcam gruchę, wkładam małą szmatkę i radyjka nie widaćKiedyś OI Liftback
Potem OII Kombi Elegance 1.4 TSI DSG
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDo OI Uniden 520xl wchodzi w ta półeczkę, ale ja tam juz dawno wycialem ten plastik z tylu, nie wiem czy to jest roznica czy nie
1. Skoro wyciąłeś półeczkę, to napisz proszę jak tam się dobrać. Wiem tylko tyle jak "wyrwać" radio. Potem zostaje do klatka na radio - ona jest przykręcona czy wkładana?
2. Jak wyjąć półeczkę?
3. Musiałeś coś zmieniać w mocowaniu półki?Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Ja to zrobilem tak:
- Wykrecilem schowek
- najpierw zdenerwowalo mnie to, ze wiazka kabli z radia nie wchodzila to wycialem ten plastik za radiem
- potem doszlo CB wiec wyciagnalem poleczke i to co bylo za nia tez wycialem, w kazdej chwili poleczka wraca na swoje miejsce i nie ma problemu
- potem zaczalem ogladac kieszenie z Allegro do CB i cos mi w nich nie spasowalo i wyrzezbilem sobie z drewna wlasna ramke :lol: poskrecalem wcisnalem i trzyma sie bez problemu :twisted:
Mowa oczywiscie o 520XL.
A co mi nie pasowalo, a no to, ze jak radio bedzie na srodku, to bede wadzil reka przy wrzucaniu 3 biegow do przodu za kazdym razem, a teraz dlonia czasem tylko przy wrzucaniu 1-ki. Mialem jakis czas CB i radio na odwrot, ale w koncu wkladanie panela mi nie pasowalo i jest fabrycznie.
Tak poleczka ma 180mm dlugosci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft- Wykrecilem schowek
Zamieszczone przez Maicroft- najpierw zdenerwowalo mnie to, ze wiazka kabli z radia nie wchodzila to wycialem ten plastik za radiem
Zamieszczone przez Maicroft- potem doszlo CB wiec wyciagnalem poleczke i to co bylo za nia tez wycialem, w kazdej chwili poleczka wraca na swoje miejsce i nie ma problemu
Zamieszczone przez Maicroft- potem zaczalem ogladac kieszenie z Allegro do CB i cos mi w nich nie spasowalo i wyrzezbilem sobie z drewna wlasna ramke :lol: poskrecalem wcisnalem i trzyma sie bez problemu :twisted:
Zamieszczone przez MaicroftA co mi nie pasowalo, a no to, ze jak radio bedzie na srodku, to bede wadzil reka przy wrzucaniu 3 biegow do przodu za kazdym razem, a teraz dlonia czasem tylko przy wrzucaniu 1-ki. Mialem jakis czas CB i radio na odwrot, ale w koncu wkladanie panela mi nie pasowalo i jest fabrycznie.
Zamieszczone przez MaicroftTak poleczka ma 180mm dlugosciKiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Schowek ma chyba 5 torxow, latwo zauwazyc, po otwarciu sa 3 na gorze i 2 od spodu
Rozumie, ze kombinowales tak, zeby wlozyc w to co jest, fakt, ale mi nie chcialo sie tego ciac, druga sprawa zostala by dziura na dlugopisy, a ja nie potrzebuje
U mnie radio ciut wystaje, o grubosc tej obudowy Unidena, ale to nawet lepiej jak dla mnie, bo tak calkiem na plasko to bylo za plasko dla mnie. Lubie wypuklosci :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak poleczka ma 180mm dlugosci
Pytanie - jak wyjąć tą część w konsoli, która stanowi podporę ("półeczkę") i to żebro z tyłu? Zaraz zobaczę czy moja komórka dała sobie radę ze słabym światłem.Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Krokiet, Ale ja mowie, zeby schowek wyjac, bo wtedy jest jak ciagnac kable.
Poleczka pod radiem ma 18cm bo ja mierzyłem dzis. A jak ja wyjac, ja najpierw zdejmuje ten dekor deski, ciagne od climatronika za dol nad popielniczka i schodzi bez problemu, a sama poleczke to mocno i zdecydowanie i wychodzi
Rafaelo, Ja mam mojego Presidenta i jestem zadowolony, w kwestii anteny nie przewiduje, aby cos mialo sie zmienic, chyba ze jak wyjasni sie kwestia zadaszenia czeszki i bedzie miejsce to znajdzie sie cos dluzszego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKrokiet, Ale ja mowie, zeby schowek wyjac, bo wtedy jest jak ciagnac kable.
Poleczka pod radiem ma 18cm bo ja mierzyłem dzis. A jak ja wyjac, ja najpierw zdejmuje ten dekor deski, ciagne od climatronika za dol nad popielniczka i schodzi bez problemu, a sama poleczke to mocno i zdecydowanie i wychodzi
Ad rem.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie zabrałem aparatu.
Jak zdjąć ten dekor deski? W ilu miejscach jest mocowany? Czy jest on mocowany na wkręty czy zatrzaski (metalowe sprężynkowe lub plastikowe z ząbkiem)?
Jeżeli chodzi o półeczkę - jest ona mocowana na 4 plastikowe ząbki (zaznaczyłem niebieskimi strzałkami miejsca gdzie one są). Udało mi się ją wyrwać poprzez podważanie śrubokrętem od boku i ciągnięcie w górę (w miejsce po radiu).
Ta półeczka ma tylko 12 cm głębokości! Ma dziurki od góry do wentylacji radia i jest "włochata" wewnątrz. Od tyłu półeczki jest taki kołek, który chodzi w dziurę w użebrowaniu (kolor brązowy). Do żeberek jest 18cm. Do dna za użebrowaniem jest 20cm. Co tam jest? Kanał wentylacyjny?
Po wyjęciu półeczki miejsce wygląda tak:
Wydaje mi się, że tą "klatkę" z użebrowaniem da radę wyjąć po zdjęciu maskownicy, ale pewny nie jestem.
Tak w ogóle Maicroft - czy u Ciebie wygląda to podobnie? Takie dupperelki to producenci autek lubieją zmieniać.Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Wyglada identycznie, no prawie :P Ja juz nie mam tego plastiku w tle na ostatnim zdjeciu, jego po bokach i na dole wycialem
Dekor z pierwszego zdjecia musisz ciagnac od spodu. Otwierasz schowek, wkladasz palce miedzy popielniczke, a climatronika i ciagniesz do siebie, powinno wychodzic, na gorze jest taki jeden zatrzask wiekszy, ale to jak juz masz odchylone to trzeba poobrac i wychodzi.
Tak to brazowe to kanal wentylacji, jak wytniesz, co nie potrzebne OPROCZ NIEGO!!! to taki Uniden ma 20cm na zamontowanie, ale trzeba pamietac, ze jeszcze dochodzi kabel z wtyczka, chyba ze damy katowa, to 1cm do przodu jestesmy.
Jak cos jeszcze to pytaj, ja juz to obadalem i dziala :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWyglada identycznie, no prawie :P Ja juz nie mam tego plastiku w tle na ostatnim zdjeciu, jego po bokach i na dole wycialem
I tutaj zonk :shock: Ta "klatka" którą już częściowo powycinałeś, stanowi - jeżeli mnie oczy nie mylą - całość z wierzchnią częścią kokpitu!!! Jeżeli chciałbym coś grzebać z tą klatką, to musiałbym wymontować całą część kokpitu od kolumny kierowniczej do schowka pasażera? :shock: Jasne że mogę sobie dłubać niczym ginekolog - włożyć rączki i zamknąć oczy - ale jednak dokładniej się pracuje mając detal na stole.
Zastanawiałem się nad grzebaniem w tej klatce ze względu na wypuszczanie głosu z CB. Generalnie są 2 sposoby:
1. Przez popielniczkę
2. Przez otwory w półeczce (nad CB)
Ten pierwszy jest troszkę bardziej oczywisty, gdyż głośniczek w moim CB jest od spodu. Wymagałby jednak demontażu klatki.
Ten drugi mam zastosowany z powodzeniem w Nubirce i chyba tutaj będę też tak robił, bo łatwiej mi będzie. Pomierzę bolca z tyłu półeczki, który usztywnia ją wchodząc w żebro. wyrżnę cały tył półeczki i dorobię coś co zastąpi bolca. W samej półeczce wyrżnę otwór pod głośniki i przykręcę CB do spodu półeczki. Tak zmontowany zestaw półko-CB wmontuję w kokpit. Biorąc pod uwagę, że moje radio ma 165mm, to powinienem chyba dać radę zagłębić CB z 1 cm wewnątrz kokpitu.
Jak oceniasz taki plan? Da radę?
Na marginesie - szkoda, że te wnęki nie są z 25cm. Zrobiłoby się prowadnice i wysywało CB na czas używania i wpychało wewnętrz półki, żeby schować, jak się zostawia autko na parkingu.
Dobrze widzę, że żeby sobie podziurawić pod głośniczek (mam go od spodu CB), to Zresztą jakby chciał użyć wiertarki, to już nie mam wyjścia - tylko wymontować całość. Ewentualnie przymierzę się z montowanim wewnątrz półeczki i nie ingerowaniu w tą klatkę, licząc, że dźwięk odbije się od tej dolnej podstawki i wyleci nad CB (tam gdzie są otwory wentylacyjne dla radia).Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Nie trzeba byc jak ginekolog Wystarczy brzeszczot i jazda. Wszystko bez problemow mozna wyciac i to bez wysilku. Wywiercenie otworow na glosnik w dol do klimatronika moim zdaniem nic nie da.
Zapomnialem o jednej rzeczy. Ja mam wypuszczony glosnik zewnetrzny, bo priorytetem bylo to, ze nic nie tniemy w obudowie. Zewnetrzny glosnik ma tez swoje zalety, ustawia sie tak, zeby bylo jak najmniej slychac w kierunku reszty podrozujacych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWywiercenie otworow na glosnik w dol do klimatronika moim zdaniem nic nie da.
Zamieszczone przez MaicroftZapomnialem o jednej rzeczy. Ja mam wypuszczony glosnik zewnetrzny, bo priorytetem bylo to, ze nic nie tniemy w obudowie. Zewnetrzny glosnik ma tez swoje zalety, ustawia sie tak, zeby bylo jak najmniej slychac w kierunku reszty podrozujacych
W trasy zwykle jadę sam, więc aż tak bardzo mi nie zależy na odseparowaniu "mięsa" :evil: od pasażerów.
[ Dodano: Nie 15 Paź, 06 00:12 ]
Zamieszczone przez MaicroftNie trzeba byc jak ginekolog Wystarczy brzeszczot i jazda. Wszystko bez problemow mozna wyciac i to bez wysilku. Wywiercenie otworow na glosnik w dol do klimatronika moim zdaniem nic nie da.
1. CB
Triflex jest ... OK. Fanatycy CB - błagam nie bijcie mnie :wink:
Na wywołanie przy próbie dostałem odpowiedź z 3km (miasto), że słychać mnie ... jak ojca Rydzyka. Jeżeli chodzi o PC-4, to z braku uszczelki (na moim KF-150 nie założono jej i muszę znaleźć czy mam gdzieś schowaną), nie dzirawiliśmy dachu. Może nawet tego nie zrobię, jeżeli zasięg się potwierdzi. Ponoć 10km w polu jest realne. Zobaczymy.
2. Radio
Oryginalna antenka ma wzmaczniacz i dział lepiej. Łapałem o wiele więcej stacji search'em.
3, GSM
Brak kabelka do GSM jest trochę chory. Chłopaki nie mieli, więc nie zamontowaliśmy.
4. Montaż
Upierdliwy. Zwłaszcza zdejmowanie listwy tylnej. Bez ofiar jest ciężko.
Zamieszczone przez MaicroftZapomnialem o jednej rzeczy. Ja mam wypuszczony glosnik zewnetrzny, bo priorytetem bylo to, ze nic nie tniemy w obudowie. Zewnetrzny glosnik ma tez swoje zalety, ustawia sie tak, zeby bylo jak najmniej slychac w kierunku reszty podrozujacych
Jakieś zdjęcia powlepiam jak się troszkę "pozbieram". Kto zainteresowany, to niech mi przypomni, jak nie będzie ich za 2 tygodnie.
PS. Mój Taylor dobił montażystów. Po zamontowaniu nie działał. Pół godziny się biedzili, nie było słychać nic, nas nie słyszano. Tylko szum. Przynieśli swojego Alana 87 i rewelacja odsłuch. Wiecie jaki był problem? Ten dziad ma jakieś 3 zakresy: "A", "b" i "C" po 40-kanałów. Chłopaki pokręciły gałką na około i wlazły na to "b" lub "C". Ja to gruchą tylko jeździłem "up i "down" i nigdy tam nie wyszedłem, więc nawet nie wiedziałem o tym.
[ Dodano: Nie 15 Paź, 06 20:50 ]
Maicroft - nie wytrzymałem i popełniłem jednak tego Manuala od razu :lol: . Chciałbym go wkleić ku dobru ludzkości, ale zdaje się, że są jakieś limity na załączniki. To może ja podeślę Tobie i go wkleisz? Mam go w postaci pliku Worda z powklejanymi zdjęciami (kto chce niech pisze gdzie wysłać) o rozmiarze 2.5 MB. Możemy jednak wkopiować tekst i powklejać zdjęcia luzem. Rozmiar pliku od 20 do 138kB, rozdzielczość: max 800 pixeli na szerokość i 170-940 na wysokość. Manual obejmuje demontaż podsufitki i montaż CB w półeczce pod radiem. Myślę, że warto go zapodać, bo ... sam bym skorzystał, gdyby wcześniej ktoś napisał :lol:Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
Komentarz