dobra kasa za sondę. ostatnio kolega wymieniał w japońcu - za jednoprzewodowa magneti marelli ( w zamienniku ) zapłacił 110 zeta. można łyknąć.
To jaka masz tą elektronike?
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
teraz nie sprawdzę bo ciemno i z domu nie chce mi sie iść do auta bo daleko
ale jak coś wam powie to na przełączniku jest napisane LPigaz,
(coś na pewno taniego bo to jescze ojciec zakładał a on z tych co wolą taniej niz lepiej) ops:
poza tym co do tego ma sonda jezeli nigdze gaz nie jest podpięty do komputera ??
to instalacja z parownikiem gdze nie ma zadnej elektroniki, czy się mylę
1. no chyba nie... zresztą nie wierzę w takie świece "dedykowane")
NGK V-line nr 1 nie sa specjalnie dedykowane do LPG - jak chcesz to ci wyślę ci paczką ( po przelewie na moje konto) mam na miejscu w rodzinie sklep z częściami Skody Olkusz ul. Sławkowska 29 tel 032 6413307, 602600323 p. Wiesław Sycz lub Alicja Sycz (sam zresztą tam pracowałem w trakcie 5 roku studiów) możesz sam sprawdzić po ile są ale ok 80zł... - wg mnie warto
2. u mnie w feli 1.6 75KM była instalka II generacji (czyli wersja do zasilania wtryskowego NIE gaźnikowego) czyli parownik (który zresztą jest też w III i IV generacji) oraz komputer gazowy Elpigaz i silniczek krokowy na rurze od parownika do miksera)
na tej instalce zrobiłem ok 170000KM! na 1 parowniku! a świece te jak pisałem zmieniałem co 30-37kkm
[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 12:22 ] jerrydd,
u mnie np. po 200000km padła sonda (potężne spalanie LPG troszkę mniejsze benzyny - i mała moc) i wtedy wymieniłem na http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...koda&m=Felicia
cena ok 160zł ale działała do końca czyli do sprzedaży (dodatkowe 33kkm)
tyle że ja dużo jeżdzę ok 40-50kkm rocznie i dla mnie nie liczy się tani zamiennik tylko pewna i dobra jakościowo część a Bosch ma trochę za drogie sondy ok. 220 -250zł
1. no chyba nie... zresztą nie wierzę w takie świece "dedykowane")
NGK V-line nr 1 nie sa specjalnie dedykowane do LPG - jak chcesz to ci wyślę ci paczką ( po przelewie na moje konto) mam na miejscu w rodzinie sklep z częściami Skody Olkusz ul. Sławkowska 29 tel 032 6413307, 602600323 p. Wiesław Sycz lub Alicja Sycz (sam zresztą tam pracowałem w trakcie 5 roku studiów) możesz sam sprawdzić po ile są ale ok 80zł... - wg mnie warto
2. u mnie w feli 1.6 75KM była instalka II generacji (czyli wersja do zasilania wtryskowego NIE gaźnikowego) czyli parownik (który zresztą jest też w III i IV generacji) oraz komputer gazowy Elpigaz i silniczek krokowy na rurze od parownika do miksera)
na tej instalce zrobiłem ok 170000KM! na 1 parowniku! a świece te jak pisałem zmieniałem co 30-37kkm[/b]
[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 12:22 ] jerrydd,
u mnie np. po 200000km padła sonda (potężne spalanie LPG troszkę mniejsze benzyny - i mała moc) i wtedy wymieniłem na http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...koda&m=Felicia
cena ok 160zł ale działała do końca czyli do sprzedaży (dodatkowe 33kkm)
tyle że ja dużo jeżdzę ok 40-50kkm rocznie i dla mnie nie liczy się tani zamiennik tylko pewna i dobra jakościowo część a Bosch ma trochę za drogie sondy ok. 220 -250zł
u mnie jest istalacja nie na wtryskach tylko gaźnikwa II gen więc czemu II gen ma być tylko na wtrysku nie rozumiem tej rozbieżności
i podaj moze model tych świec co to w ogóle za świece któe chceesz mi wysłać, moze poprostu ja je u siebie kupie po co mam cie fatgować, jezeli cena bedze zbliżona
a co do sondy to po co mam 100zł więcej płacić jak chcę autko w najbliższym czasie zmienić.
orzel720, te zwykłe ngk też są OK. marekzu, wymiana świec przy gazie co 60 tys? na benzynie się zgodzę - no problem - ale na gazie - daj im , że do 30 tys dociągną wymień świece, lambdę, i wal na ustawienie składu mieszanki na gazie - bez tego ani rusz.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz