[O1] strzelanie w gaźnik, nie tylko na gazie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jerrydd
    Classic
    • 2007
    • 18

Zamieszczone przez marekzu
    przewody OK , bo silnik w feli to tez 1.6 AEE,

masz krokowiec na wezu - cos nim steruje co pewnie bierze sygnal z sondy

swiece http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=547
    dzięki za link marekzu

czyli sądę tez wymienić - moze być taka ?

gość sam dobiera sądę podać model wystarczy.
    wytrzyma jeszcze rok taka sąda ? bo planuje wymienić na TDI skodę
    octavia 1.6 75km LPG

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

dobra kasa za sondę. ostatnio kolega wymieniał w japońcu - za jednoprzewodowa magneti marelli ( w zamienniku ) zapłacił 110 zeta. można łyknąć.
      To jaka masz tą elektronike?
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• jerrydd
        Classic
        • 2007
        • 18

Zamieszczone przez huwe
        To jaka masz tą elektronike?
        teraz nie sprawdzę bo ciemno i z domu nie chce mi sie iść do auta bo daleko
        ale jak coś wam powie to na przełączniku jest napisane LPigaz,
        (coś na pewno taniego bo to jescze ojciec zakładał a on z tych co wolą taniej niz lepiej) ops:

jutro sprawdz co za elektronika
        octavia 1.6 75km LPG

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez jerrydd
          wytrzyma jeszcze rok taka sonda ?
          u brata tak z 1,5 roku pracowalo poprawnie

Komentarz

• orzel720
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2267
            • Superb III (3V3)

czy o taką świecę ci chodzi ? bo tam niejest dokładnie opisane czy to taka tylko firma i z wyglądu tez by pasowała

poza tym co do tego ma sonda jezeli nigdze gaz nie jest podpięty do komputera ??
            to instalacja z parownikiem gdze nie ma zadnej elektroniki, czy się mylę

1. no chyba nie... zresztą nie wierzę w takie świece "dedykowane")
            NGK V-line nr 1 nie sa specjalnie dedykowane do LPG - jak chcesz to ci wyślę ci paczką ( po przelewie na moje konto) mam na miejscu w rodzinie sklep z częściami Skody Olkusz ul. Sławkowska 29 tel 032 6413307, 602600323 p. Wiesław Sycz lub Alicja Sycz (sam zresztą tam pracowałem w trakcie 5 roku studiów) możesz sam sprawdzić po ile są ale ok 80zł... - wg mnie warto

2. u mnie w feli 1.6 75KM była instalka II generacji (czyli wersja do zasilania wtryskowego NIE gaźnikowego) czyli parownik (który zresztą jest też w III i IV generacji) oraz komputer gazowy Elpigaz i silniczek krokowy na rurze od parownika do miksera)
            na tej instalce zrobiłem ok 170000KM! na 1 parowniku! a świece te jak pisałem zmieniałem co 30-37kkm

[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 12:22 ]
            jerrydd,
            u mnie np. po 200000km padła sonda (potężne spalanie LPG troszkę mniejsze benzyny - i mała moc) i wtedy wymieniłem na http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...koda&m=Felicia
            cena ok 160zł ale działała do końca czyli do sprzedaży (dodatkowe 33kkm)
            tyle że ja dużo jeżdzę ok 40-50kkm rocznie i dla mnie nie liczy się tani zamiennik tylko pewna i dobra jakościowo część a Bosch ma trochę za drogie sondy ok. 220 -250zł

Komentarz

• jerrydd
              Classic
              • 2007
              • 18

Zamieszczone przez orzel720
              1. no chyba nie... zresztą nie wierzę w takie świece "dedykowane")
              NGK V-line nr 1 nie sa specjalnie dedykowane do LPG - jak chcesz to ci wyślę ci paczką ( po przelewie na moje konto) mam na miejscu w rodzinie sklep z częściami Skody Olkusz ul. Sławkowska 29 tel 032 6413307, 602600323 p. Wiesław Sycz lub Alicja Sycz (sam zresztą tam pracowałem w trakcie 5 roku studiów) możesz sam sprawdzić po ile są ale ok 80zł... - wg mnie warto

2. u mnie w feli 1.6 75KM była instalka II generacji (czyli wersja do zasilania wtryskowego NIE gaźnikowego) czyli parownik (który zresztą jest też w III i IV generacji) oraz komputer gazowy Elpigaz i silniczek krokowy na rurze od parownika do miksera)
              na tej instalce zrobiłem ok 170000KM! na 1 parowniku! a świece te jak pisałem zmieniałem co 30-37kkm[/b]

[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 12:22 ]
              jerrydd,
              u mnie np. po 200000km padła sonda (potężne spalanie LPG troszkę mniejsze benzyny - i mała moc) i wtedy wymieniłem na http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...koda&m=Felicia
              cena ok 160zł ale działała do końca czyli do sprzedaży (dodatkowe 33kkm)
              tyle że ja dużo jeżdzę ok 40-50kkm rocznie i dla mnie nie liczy się tani zamiennik tylko pewna i dobra jakościowo część a Bosch ma trochę za drogie sondy ok. 220 -250zł
              u mnie jest istalacja nie na wtryskach tylko gaźnikwa II gen więc czemu II gen ma być tylko na wtrysku nie rozumiem tej rozbieżności

i podaj moze model tych świec co to w ogóle za świece któe chceesz mi wysłać, moze poprostu ja je u siebie kupie po co mam cie fatgować, jezeli cena bedze zbliżona
              a co do sondy to po co mam 100zł więcej płacić jak chcę autko w najbliższym czasie zmienić.
              octavia 1.6 75km LPG

Komentarz

• marekzu
                L&K
                • 2007
                • 1412
                • Superb II combi (3V5)

u mnie jest istalacja nie na wtryskach tylko gaźnikwa II gen więc czemu II gen ma być tylko na wtrysku nie rozumiem tej rozbieżności

i podaj moze model tych świec co to w ogóle za świece któe chceesz mi wysłać,
                troche nie rozumiesz - instalka II generacji do aut z wtryskiem paliwa

co do swiec - bierz takie jakie producent zaleca - czyli te ngk z mojego linku - ja jezdzilem na takich , wymiana co 60kkm

Komentarz

• jerrydd
                  Classic
                  • 2007
                  • 18

Zamieszczone przez marekzu
                  troche nie rozumiesz - instalka II generacji do aut z wtryskiem paliwa

co do swiec - bierz takie jakie producent zaleca - czyli te ngk z mojego linku - ja jezdzilem na takich , wymiana co 60kkm
                  tak i zrobie, w poniedziałek zamawiam przewody, świece i zakpie lambde bo na pewno padnięta (VAG błąd 525)

[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 18:55 ]
                  Zamieszczone przez huwe
                  drobna dygresja : ciesz sie ,że rozwaliło tylko obudowę filtra , a nie cały kolektor :diabelski_usmiech
                  kolektor po 3 miesiącach jazdy ojciec wymienił na metalowy bo drazu walną
                  octavia 1.6 75km LPG

Komentarz

• orzel720
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2267
                    • Superb III (3V3)

jerrydd, pisałem już ze 2 razy: świece produkcji NGK, V-line nr 1 - tak się nazywają

Komentarz

• huwe
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 976

orzel720, te zwykłe ngk też są OK.
                      marekzu, wymiana świec przy gazie co 60 tys? na benzynie się zgodzę - no problem - ale na gazie - daj im , że do 30 tys dociągną wymień świece, lambdę, i wal na ustawienie składu mieszanki na gazie - bez tego ani rusz.
                      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• orzel720
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 2267
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez huwe
                        orzel720, te zwykłe ngk też są OK.
                        zgadza się napisałem na jakich moja fela 1.6 bdb jeździła...

pozdr
                        Orzeł

Komentarz

• marekzu
                          L&K
                          • 2007
                          • 1412
                          • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez huwe
                          marekzu, wymiana świec przy gazie co 60 tys?
                          no u mnie tyle te NGK jezdzily i zadnych problemow nie mialem z tego powodu

Komentarz

Pracuję...