OSRAM NIGHT BREAKER

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abyk
    Rider
    • 2009
    • 370

moje Osramy świecą już 17 miesięcy wiec jak dla mnie są super
    Była O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
    Jest 235 KM kolejne konie czekają
    Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113

http://www.pro-tune.pl - Polecam

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

A ja u siebie zmniejszyłem intensywność świecenia dziennych do 50% i spodziewam się, że mogą wytrzymać dłużej. :lol:
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• Trusek
        Rider
        • 2009
        • 520
        • Octavia III (5E3)
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

... a ja i tak polecam HELLA LightPower +50% - wygraly test Autoswiata i sa duzo tansze od tych Osramow.

Mialem Helle w poprzednim samochodzie podad 2,5 roku i z nimi go sprzedalem - nie musialem liczyc ich zywotnosci w jakis smiesznych miesiacach. Szkoda kasy na Osramy a nic lepiej nie swieca (wiem bo moj kolega mial je rownolegle ze mna w swoim Golfie V). Porownujac dwa auta pod sciana - zadnej roznicy wiec po co przeplacac!!!
        <<>> MACIEJ <<>>
        Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

A gdzie to najlepiej kupić?
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14888
            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Enriquez
            zmniejszyłem intensywność świecenia dziennych do 50%
            też tak planuję - wożę już zapas (jak padną drugie Osramy po 3 m-cach) Philips vision plus 50 %.

Zamieszczone przez Trusek
            a ja i tak polecam HELLA LightPower +50% -
            może warto sprawdzić!!!
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Trusek
              Rider
              • 2009
              • 520
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

... naprawde szczerze polecam, za cene 2 szt. Osramek kupicie 3 szt. HELLI. A jakosc naprawde swietna, ladnie swieca i dlugo zyja.
              <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• Hunter
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1655

Zamieszczone przez Trusek
                za cene 2 szt. Osramek kupicie 3 szt. HELLI.
                jak Osramy kosztują 40 PLN za 2 szt. (przynajmniej ja tak kupowałem)
                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• 2pac
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1476
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Hunter, dokladnie, 39,99 z Wawy, czyli z odbiorem
                  President Johnny II + President Florida/ ML-145
                  O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                  OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• bedzyn
                    Drive
                    • 2009
                    • 93

Tak jak pisałem wcześniej, 40zł na Bartyckiej 10. Ogólnie tam zaopatruje sie w bardziej fikuśne żarówki. Diodowe też mają. A jak nie mają, to sprowadzą.
                    Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
                    www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                      Rider
                      • 2010
                      • 474

bedzyn, na Bartyckiej 10 może i maja spory wybór, a co do sprowadzenia na Ledy czekam juz miesiac czasu, i jak "baran" przyjezdzam co tydzien i nic nie maja, za kazdym razem koleś mówi "... Tak, Tak juz Panu sprowadzimy, napewno bedą w połowie przyszłego..."

2 X kupiłem u nich Philips X-triem Power (czy jakos tak) koło 80 zl komplet , przepaliły sie po niecałym tygodniu , teraz mam OSRAM (odpowiednik Philips Blue Vision kupione w Inter-Cars za 40 zł komplet) i są super poprostu, biało niebieskie swiatełko jezdze ponad miesiac i jest gitara.
                      [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• bedzyn
                        Drive
                        • 2009
                        • 93

Ja u nich kupowałem te osramki NB, dwa miesiace i jeszcze działają Kupiłem też ledowe w5w do podświetlenia tablicy. Z tym, ze przed zakupem po prostu do nich zadzwonilem z pytaniem, bo tez mi tam nie po drodze jezdzic.
                        Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport

Komentarz

• Trusek
                          Rider
                          • 2009
                          • 520
                          • Octavia III (5E3)
                          • DADA 1.5 TSI 150 KM

... no rzeczywiscie - macie racje z tymi cenami. Jestem na etapie starych cen. Wniosek z tego ze ktos w koncu zauwazyl ze 100,- i wiecej za kpl to zdrowe przegiecie. Sorki za wprowadzenie w blad.
                          <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• Viniu
                            Rider
                            • 2008
                            • 517

Odgrzebię nieco temat i podzielę się swoim doświadczeniem.

Otóż wczoraj po 3 letnim okresie użytkowania (ok. 50tys.km) spaliła mi się jedna żarówka PHILIPS VisionPlus +50%.

Żarówki posiadałem jeszcze w poprzednim aucie (Rover200) i przełożyłem je dwa lata temu do Octy. Przyznam, że początkowo różnica do ori żarówek była ogromna (in plus), ale wiadomo... z czasem oczy sie przyzwyczaiły i wydaje się, że tak świeca każde.

Na dzisiaj zamówiłem (mimo obaw o żywotność, która jak widać w przypadku Philipsów była bardziej niż zadowalająca) Osramy NB. Zobaczymy ile wytrzymają... mam nadzieję, że wyjazd urlopowy za 4 tygodnie zaliczę, bo czeka mnie 1600km w jedną stronę.. wszystko wieczorem, w nocy i nad ranem.
                            Pozdrawiam

Komentarz

• bedzyn
                              Drive
                              • 2009
                              • 93

Mi jeszcze działają

Komentarz

• Subaru
                                Rider
                                • 2005
                                • 640

Czy przy stosowaniu żarówek osram NB nie wystąpi jakiś "efekt uboczny" w postaci wypalonego klosza? Czy nie mają one negatywnego wpływu na odbłyśnik albo instalację elektryczna? Mówię oczywiście o żarówkach 60/55. Ile mają seryjne żarówki? Wyczytałem gdzieś na forum w jakimś wątku gdzie wiele osób polecało żarówki (o ile pamiętam Philips GT150) a później okazało się że jeden z użytkowników miał wypaloną lampę. Czy miał ktoś jakieś problemy tego typu z żarówkami typu osram?
                                Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Subaru
                                  Czy przy stosowaniu żarówek osram NB nie wystąpi jakiś "efekt uboczny" w postaci wypalonego klosza? Czy nie mają one negatywnego wpływu na odbłyśnik albo instalację elektryczna? Mówię oczywiście o żarówkach 60/55. Ile mają seryjne żarówki? Wyczytałem gdzieś na forum w jakimś wątku gdzie wiele osób polecało żarówki (o ile pamiętam Philips GT150) a później okazało się że jeden z użytkowników miał wypaloną lampę. Czy miał ktoś jakieś problemy tego typu z żarówkami typu osram?
                                  żadnego wypalonego czy osmolonego odbłyśnika itp przy tych żaróweczkach, za krótka ich żywotność żeby coś narozrabiały :szeroki_usmiech ale przy tej mocy jakie posiadają to nie spodziwał bym się jakiś specjalnych sensacji z ich strony tym bardziej że miałem je założone w poprzedni seacie i nie występowały jakieś skutki uboczne ich używania.
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• momo05
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 395

miałem osramy i philipsy sytuacja była taka obie marki droge i przepalały się po 3 mies nie polecam szkoda kasy kupiłem Lucasy i mam rok i wszystko oki
                                    .................................................. ..............
                                    O SERCE SZKODNIKA dba
                                    Perfect Serwis DobryGrześWawa

.................................................. ..............

Komentarz

• Subaru
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 640

Mam zamiar je założyć u siebie, ale trochę się boję ze względu na problem jaki miał jeden z użytkowników Philipsa> przepalona żarówka to pikuś w porównaniu z uszkodzonym reflektorem. A czy LEDy jako żarówki postojowe są legalne? Czy to dobry pomysł? Czy komputer nie wypluje błędów?

Komentarz

• bedzyn
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 93

Osramy padły po pół roku. Mało jeżdżę, ale wychodzi jakieś 6tys. km. Na razie jeżdzę na standardowych.

Komentarz

• andrzej1962
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1306
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • DADA 1.5 TSI 150 KM

założyłem NB + prawie miesiąc temu. Chyba jednak lepiej oświetlają. Co do żywotności to oczywiste teraz trudno powiedzieć. Jak się spali któraś to dam znać.

Komentarz

• Subaru
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 640

A czy był jakiś przypadek uszkodzenia lampy z powodu tych żarówek? Czy po wymianie żarówek trzeba ustawiać światła?

Komentarz

• marcin10
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 13

Koledzy a nie myślicie że kupując żarówki za ok. 50-70zł należy się jakaś gwarancja przynajmniej chociaż na pół roku nie mówiąc że 12 m-cy to standard. Przecież jest to towar jak każdy inny.

Komentarz

• mecholl
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1006

A czy był jakiś przypadek uszkodzenia lampy z powodu tych żarówek? Czy po wymianie żarówek trzeba ustawiać światła?
                                                osobiście nie słyszałem o żadnych szkodach wyrządzonych przez te żarówki. Raczej po każdej wymianie powinno się ostawić ponownie lamy, ja na początku jeździłem ale chyba po 3 czy 4 razie dałem spokój bo za każdym razem nie trzeba było nic korygować

[ Dodano: Nie 05 Gru, 10 17:03 ]
                                                marcin10, myślę, że za dużo wymagasz. To są żarówki bardziej wysilone od standardowych ale w zamian dużo lepiej świeca a co za tym idzie raczej będą wcześniej padały. Jak by taka gwarancja miała wyglądać. Jeden przez 6 miesięcy przejedzie 5 tyś km a inny 5 razy więcej. Wynikało by, że Ci co z samochodu nie wysiadają po kupnie jednego kompletu następne wymieniali by w ramach gwarancji.
                                                Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Adam204
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 454

ja u siebie mam je założone i jak na razie to mam na nich przejechane z jakieś 25 tyś i jestem z nich zadowolony

Czy po wymianie żarówek trzeba ustawiać światła?
                                                  niby powinno ale ja jaszcze tego nigdy nie robiłem bo patrzyłem w garażu po kresce którą sobie wcześniej zrobiłem najprostszy sposób na sprawdzenie i ewentualne ustawienie świateł

Komentarz

• Orbit
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 486

widze debata która zarówka lepsza która gorsza ,Osram NB padł mi po 4 mieisacach , prawie dokładnie rok temu, .....zainstalowałem więc Amerykanskiego Philipsa 100W ... w styczniu bedzie rok jak działa , zaden europejski Osram , Philips , czy co innego nie ma szans przy tej zarówce .. nie ma takze problemów z przepalaniem sie jak widać
                                                    1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
                                                    Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL

Komentarz

Pracuję...