moje Osramy świecą już 17 miesięcy wiec jak dla mnie są super
OSRAM NIGHT BREAKER
Zwiń
X
-
Była O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
Jest 235 KM kolejne konie czekają
Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113
http://www.pro-tune.pl - Polecam
-
-
... a ja i tak polecam HELLA LightPower +50% - wygraly test Autoswiata i sa duzo tansze od tych Osramow.
Mialem Helle w poprzednim samochodzie podad 2,5 roku i z nimi go sprzedalem - nie musialem liczyc ich zywotnosci w jakis smiesznych miesiacach. Szkoda kasy na Osramy a nic lepiej nie swieca (wiem bo moj kolega mial je rownolegle ze mna w swoim Golfie V). Porownujac dwa auta pod sciana - zadnej roznicy wiec po co przeplacac!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Trusekza cene 2 szt. Osramek kupicie 3 szt. HELLI....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Tak jak pisałem wcześniej, 40zł na Bartyckiej 10. Ogólnie tam zaopatruje sie w bardziej fikuśne żarówki. Diodowe też mają. A jak nie mają, to sprowadzą.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
bedzyn, na Bartyckiej 10 może i maja spory wybór, a co do sprowadzenia na Ledy czekam juz miesiac czasu, i jak "baran" przyjezdzam co tydzien i nic nie maja, za kazdym razem koleś mówi "... Tak, Tak juz Panu sprowadzimy, napewno bedą w połowie przyszłego..."
2 X kupiłem u nich Philips X-triem Power (czy jakos tak) koło 80 zl komplet , przepaliły sie po niecałym tygodniu , teraz mam OSRAM (odpowiednik Philips Blue Vision kupione w Inter-Cars za 40 zł komplet) i są super poprostu, biało niebieskie swiatełko jezdze ponad miesiac i jest gitara.
Komentarz
-
-
Ja u nich kupowałem te osramki NB, dwa miesiace i jeszcze działają Kupiłem też ledowe w5w do podświetlenia tablicy. Z tym, ze przed zakupem po prostu do nich zadzwonilem z pytaniem, bo tez mi tam nie po drodze jezdzic.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
Komentarz
-
-
Odgrzebię nieco temat i podzielę się swoim doświadczeniem.
Otóż wczoraj po 3 letnim okresie użytkowania (ok. 50tys.km) spaliła mi się jedna żarówka PHILIPS VisionPlus +50%.
Żarówki posiadałem jeszcze w poprzednim aucie (Rover200) i przełożyłem je dwa lata temu do Octy. Przyznam, że początkowo różnica do ori żarówek była ogromna (in plus), ale wiadomo... z czasem oczy sie przyzwyczaiły i wydaje się, że tak świeca każde.
Na dzisiaj zamówiłem (mimo obaw o żywotność, która jak widać w przypadku Philipsów była bardziej niż zadowalająca) Osramy NB. Zobaczymy ile wytrzymają... mam nadzieję, że wyjazd urlopowy za 4 tygodnie zaliczę, bo czeka mnie 1600km w jedną stronę.. wszystko wieczorem, w nocy i nad ranem.
Komentarz
-
-
Mi jeszcze działająSkoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
Komentarz
-
-
Czy przy stosowaniu żarówek osram NB nie wystąpi jakiś "efekt uboczny" w postaci wypalonego klosza? Czy nie mają one negatywnego wpływu na odbłyśnik albo instalację elektryczna? Mówię oczywiście o żarówkach 60/55. Ile mają seryjne żarówki? Wyczytałem gdzieś na forum w jakimś wątku gdzie wiele osób polecało żarówki (o ile pamiętam Philips GT150) a później okazało się że jeden z użytkowników miał wypaloną lampę. Czy miał ktoś jakieś problemy tego typu z żarówkami typu osram?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SubaruCzy przy stosowaniu żarówek osram NB nie wystąpi jakiś "efekt uboczny" w postaci wypalonego klosza? Czy nie mają one negatywnego wpływu na odbłyśnik albo instalację elektryczna? Mówię oczywiście o żarówkach 60/55. Ile mają seryjne żarówki? Wyczytałem gdzieś na forum w jakimś wątku gdzie wiele osób polecało żarówki (o ile pamiętam Philips GT150) a później okazało się że jeden z użytkowników miał wypaloną lampę. Czy miał ktoś jakieś problemy tego typu z żarówkami typu osram?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
miałem osramy i philipsy sytuacja była taka obie marki droge i przepalały się po 3 mies nie polecam szkoda kasy kupiłem Lucasy i mam rok i wszystko oki.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
Komentarz
-
-
Osramy padły po pół roku. Mało jeżdżę, ale wychodzi jakieś 6tys. km. Na razie jeżdzę na standardowych.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SubaruA czy był jakiś przypadek uszkodzenia lampy z powodu tych żarówek? Czy po wymianie żarówek trzeba ustawiać światła?
[ Dodano: Nie 05 Gru, 10 17:03 ]
marcin10, myślę, że za dużo wymagasz. To są żarówki bardziej wysilone od standardowych ale w zamian dużo lepiej świeca a co za tym idzie raczej będą wcześniej padały. Jak by taka gwarancja miała wyglądać. Jeden przez 6 miesięcy przejedzie 5 tyś km a inny 5 razy więcej. Wynikało by, że Ci co z samochodu nie wysiadają po kupnie jednego kompletu następne wymieniali by w ramach gwarancji.
Komentarz
-
-
ja u siebie mam je założone i jak na razie to mam na nich przejechane z jakieś 25 tyś i jestem z nich zadowolony
Zamieszczone przez SubaruCzy po wymianie żarówek trzeba ustawiać światła?
Komentarz
-
-
widze debata która zarówka lepsza która gorsza ,Osram NB padł mi po 4 mieisacach , prawie dokładnie rok temu, .....zainstalowałem więc Amerykanskiego Philipsa 100W ... w styczniu bedzie rok jak działa , zaden europejski Osram , Philips , czy co innego nie ma szans przy tej zarówce .. nie ma takze problemów z przepalaniem sie jak widać1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
Komentarz