misiek1985, witamy
problemy skoda octavia 1 z silnikiem aee
Zwiń
X
-
problemy skoda octavia 1 z silnikiem aee
witam, mam problemy skoda octavia 1 z silnikiem aee z roku 2000 :
1. Gaśnie na wolnych obrotach , ale tylko jak sie nagrzeje, jak jest zimny nie gasnie,
na ciepłym normalnie trzyma obroty, po czym zaczyna nieoczekiwanie gasnąc,
2. Przy gwałtownym wcisnieciu gazu silnik sie dławi, problem jest zarówno na benzynie jak i na gazie, na benzynie jest dużo mniej odczuwalny,
prosze uzytkowników tych silniczków o pomocelize11
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzPrzepustnicę po wymianie należy adaptować.Czy wykonano tę czynność prawidłowo?Jeśli nie,to silnik nie będzie wiedział,że ma nową.
poprostu jak sie nagrzeje gaśnie na wolnych, czesami potrafi długo pracowac bez żadnego zgasnięcia, a czasami gaśnie raz za razem, jakby czunik hallowy czy jakis inny go wyłaczał, czy jakies usterki komputera sa typowe w silniku aeeelize11
Komentarz
-
-
Dodatkowo już kiedys pisałem o podobnych objawach w mojej Feli 1,6 i rozwiązałem je poprzez przeczyszczenie styków centralnego sterownika silnika szczotka drucianą. W Occie miałem tez takie falowanie i tez pomogło. Jak narazie bez wymiany przepustnicy chodzi bez problemów. była tylko czyszczona i adaptowana. Pomogło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweldDodatkowo już kiedys pisałem o podobnych objawach w mojej Feli 1,6 i rozwiązałem je poprzez przeczyszczenie styków centralnego sterownika silnika szczotka drucianą
Zamieszczone przez flyskiMożesz sprawdzić czy nie dostaje lewego powietrza skądś (za przepustnicą
Zamieszczone przez piotrekpruszczSprawdz jeszcze masę na cewce przykręconej do grodzi no i ten czujnik halla w aparacie też lubi się wysypać i takie objawy mogą na to wskazywać
a możliwe ze czujnik hallowy pada jak sie silnik nagrzeje?elize11
Komentarz
-
Komentarz