Jadąc w nocy w góry, miesiąc temu, 750 do krynicy górskiej, pozniej po okolicach i słowacji i rezerwa sie zapaliła jak mialem niecale 1100
Ile km robicie na jednym baku?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osA ile macie przewaznie litrów od chwili zapalenia rezerwy?
A na full baku to w moim ASV tak srednio 750-900.Kiedys w trasie udało mi sie podbic pod 1000 ale jakos po programie ciezko mi teraz o ten wynik :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abyssJak się octavie zachowują w wypadku totalnego końca paliwa? (benzyna i diesel) Po ponownym zalaniu paliwa do zbiornika da się ciepłe auto odpalić bez dużych problemów, czy trzeba się trochę bujać?
Dlatego warto dbać i przy wskazaniu 20-30 tankowaćwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Re: Ile km robicie na jednym baku?
Zamieszczone przez drache91Ceny ropy szaleją i trzeba szukać oszczędności,tylko gdzie na ukrainie? Ciekawy jestem ile km robicie na jednym baku,pewnie też znając życie zależy gdzie się zatankuje,moj wynik 1000km,da się zrobic więcej?
normalnie to ok 1000km przy spokojnej jezdzie na trasie i 800 w cyklu mieszanym.
na rezerwie kiedys do 0km zszedlem (taka byla koniecznosc :cry: ), ale octa nadal jechała przez jeszcze jakies 4km pod sam dystrybutor :P
Komentarz
-
-
miasto zwykle do 600 - 650 góra. trasa (typowo autostrada) z prędkością do 160 w terenie bardziej pod górę do 900 dwa razy udało się zrobić 1100 z prędkością 140-150 na niemieckich autostradach gdzie droga jest prosta i bez większych wzniesień.
Sednia spalania ostatnio mi rośnie i jest to dla mnie bardzo zastanawiające (na trasie z 5,5-6 l wzrosło przy prędkości 140-160 na 6,5 - 7) BARDZO martwię sie jaka może być przyczyna.
Filtry wymienione, ropę (zwykły diesel) leje caly czas na tej samej stacji shell.
Co może być przyczyną ??????Damian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damianlachna trasie z 5,5-6 l wzrosło przy prędkości 140-160 na 6,5 - 7
i ile nie poknocilem czegos, to opory powietrza rosna wykladniczo a nie proporcjonalnie predkosci
dodaj jeszcze to, ze w miare lekki wiatr, np. z 50 km/h moze Ci zrobic istotna roznice w zaleznosci skad wieje, przod czy tyl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafnie wiem czy 0 na komputerze i rezerwa są w tym samym momencie - nie pamiętam
ale od zapalenia rezerwy - zdarza mi się zrobić po mieście około 50-60 km i jeszcze nie zabrakło
w instrukcji ZTCP pisze że przy zapaleniu się rezerwy jest jeszcze 9l paliwa zatem na chwilę wystarczy
Ciekawam jestem ile można przejechać (ile paliwa zostało) od momentu gdy komp pokaże dystans do przejechania - 0km?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rogozCiekawam jestem ile można przejechać (ile paliwa zostało) od momentu gdy komp pokaże dystans do przejechania - 0km?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodadzisiaj i jutro spróbuję zrobić trase "o kropelce", całego baku nie wyjeżdże w ten sposób bo dostałbym wysypki, ale te 400km mogę spróbować a i tak gwarancji, że się uda nie ma :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz