DOBI oj chyba za mało znasz naszych nadwornych tunerów,do Aiego masz niespełna 30 kilosów,zajedz tam autkiem a zobaczysz co Mistrzowie OCPpotrafią!!! :diabelski_usmiech
[Inne] zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka
Zwiń
X
-
[Inne] zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka
znalazłem coś takiego na forum passata - jest to link, do stronki czeskiej z softem, który za pomocą fejsów USB (podobno) umożliwia taką konfigurację modułu komfortu, że zdalne domykanie szyb pilotem zawartym w oryginalny kluczyku-scyzoryku staje się możliwe
sam tego jeszcze nie testowałem
jak już było na forum (sam nie widziałam) - sorki za spamowanie - adminy - skasujcie temat
była octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
-
-
Ciekawość wzięła górę - poszedłem do garażu i ...
ten czeski sofcik działa z kabelkiem KKL USB z Viakena
Nie testowałem aktywowania/deaktywowania domykania szyb bo już mam aktywne a nie chcę tego popsuć :lol: nie mam na stałe dostępu do kabelka na com :P
Ale może np. jutro w Krościenku znajdzie się ktoś chętny do testów :szeroki_usmiech
Tutaj kilka zrzutów
Była: O1 1.6 MPI
Jest: O3 1.2 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecNo dobra nie znam zabardzo czeskiego, po odpaleniu programu wystarczy ze klikne tylko Aktivace oken? Czy musze jeszcze cos wybierac ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzycho-63Tak.Oprócz tego możesz zaznaczyć błyskanie kierunków przy zamykaniu i otwieraniu.Nie wiem jaki masz moduł komfortu ale w niektórych domykanie działa tylko w momencie jak trzymasz wciśnięty przycisk na pilocie.Program działa bez problemu.
Program trzeba rejestrowac, czy da rade uzyc funkcji bez rejestracji ? :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzycho-63Nie wiem jaki masz moduł komfortu ale w niektórych domykanie działa tylko w momencie jak trzymasz wciśnięty przycisk na pilocie.Program działa bez problemu.dzieki koledzy za porady.
Okazyje sie ze mam chyba ten badzieny modol komfortu w ktorym domykanie jednak nie dziala :roll:
Po aktywowaniu dziala domykanie z pilota(tez bardzo fajna opcja)
Ale szyb sam nie domknal, chyba ze za krotko czekalem.
Po jakim czasie powinno sie zaczac domykanie szyb po zamknieciu drzwi z centralnego ? :roll:
Komentarz
-
-
Re: zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka
Zamieszczone przez pawelskiznalazłem coś takiego na forum passata - jest to link, do stronki czeskiej z softem, który za pomocą fejsów USB (podobno) umożliwia taką konfigurację modułu komfortu, że zdalne domykanie szyb pilotem zawartym w oryginalny kluczyku-scyzoryku staje się możliwe
sam tego jeszcze nie testowałem
jak już było na forum (sam nie widziałam) - sorki za spamowanie - adminy - skasujcie temat
http://www.motordiag.cz/mkm
Komentarz
-
-
Re: zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka
Super program-mam już aktywowane zamykanie drzwi po ruszeniu oraz otwieranie i zamykanie okien z pilota (w warszawie mogę się spotkać i pomóc)[/quote]
Dużo jest roboty żeby domykanie szyb zrobić z pilota?kupowałem 3m-ce temu auto a w ASO mi tego nie włączyli
Komentarz
-
-
O proszęDobrze wiedzieć, to i ja Octą będę musiał kogoś z VAGiem odwiedzić. Trochę irytujace było na początku to, że w Lanosie mi się ładnie domykały po zamknięciu samochodu, a w Skodziance zamiast domknąć to włączał alarm :lol: Teraz się w sumie przyzwyczailiśmy ale jakby się dało zrobić - to czemu nie
Komentarz
-
Komentarz