[Inne] zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • golum
    Classic
    • 2011
    • 3

soszek81 - dzięki za pomoc w ogarnięciu tematu, teraz komfort dużo lepszy :lol:

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

nie ma sprawy - jeszcze trochę i trzeba będzie zmienić nazwę tematu na:
      soszek81 - aktywacja domykania szyb i inne w małopolsce
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

Z domykaniem z kluczyka "scyzoryka" jest o tyle fajnie, że działa w dwie strony. Można też szybki otworzyć z kluczyka.

Komentarz

• sslawekk
          Ambiente
          • 2010
          • 111
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Odgrzeje trochę temat... szyby z pilota u mnie już śmigają, jednak jest problem z tylną klapą, która się nie zamyka, drzwi zaryglowane a klapa nie...wydaje mi się, że gdzieś na forum ktoś już kiedyś ten problem poruszał, ale nie mogę tego znaleźc... pomoże ktoś i wyjaśni o co chodzi z tą klapą? Z góry serdeczne dzięki!
          O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator

Komentarz

• sznup
            Classic
            • 2009
            • 25

sslawekk o klapie w OI piszą na stronie motordiag ,

wersja z translatora (sorry, że bez korekty ):
            "
            OCTAVIA I - nie blokuje klapę po MKM - rozwiązywanie problemów

Niektóre rodzaje jednostek komfortu w Skoda Octavia, niestety, wykazują zaburzenia zachowania, a ten błąd czasem objawia się tym, że po MKM (można włączyć okna za pomocą pilota lub inne funkcje) przestanie działać zamek tylnej klapy.

Rozwiązanie jest bardzo proste:
            MKM - klapa naprawić

Wybierz w MKM "Konfiguracja urządzenia"
            w "funkcja automatycznego blokowania / odblokowania" za¹krtnette obie opcje, jak widać, nacisnąć przycisk "Wykonaj ustawienia"

Gotowe!

Uwaga: W przypadku pojazdów, które wymienił problem, należy zawsze upewnić się, że podczas wprowadzania zmian w konfiguracji wygodne jednoky pozostawał powyżej dwie opcje zaznaczone. To kleszcza nie ma żadnego wpływu na tych pojazdach, automatyczny zamek, tak że nie można ustawić.

"
            Ostatniego akapitu nie poprawiłem, bo średnio rozumiem problem.
            Dopiero dziś udało mi się zarejestrować soft (o2, interia - nie dały rady), konto na atlas.cz i kod dostałem błyskawicznie.

P.S. Przy okazji, może koledzy poradzą. Mam moduł 1J0959799Q, ale otwieranie drzwi z pilota tego typu
            czy mam szanse coś osiągnąć? Czy mogę przejść na scyzoryk?
            126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]

Komentarz

Pracuję...