soszek81 - dzięki za pomoc w ogarnięciu tematu, teraz komfort dużo lepszy :lol:
[Inne] zdalne domykanie szyb pilotem ze scyzoryka
Zwiń
X
-
Odgrzeje trochę temat... szyby z pilota u mnie już śmigają, jednak jest problem z tylną klapą, która się nie zamyka, drzwi zaryglowane a klapa nie...wydaje mi się, że gdzieś na forum ktoś już kiedyś ten problem poruszał, ale nie mogę tego znaleźc... pomoże ktoś i wyjaśni o co chodzi z tą klapą? Z góry serdeczne dzięki!O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator
Komentarz
-
-
sslawekk o klapie w OI piszą na stronie motordiag ,
wersja z translatora (sorry, że bez korekty ):
"
OCTAVIA I - nie blokuje klapę po MKM - rozwiązywanie problemów
Niektóre rodzaje jednostek komfortu w Skoda Octavia, niestety, wykazują zaburzenia zachowania, a ten błąd czasem objawia się tym, że po MKM (można włączyć okna za pomocą pilota lub inne funkcje) przestanie działać zamek tylnej klapy.
Rozwiązanie jest bardzo proste:
MKM - klapa naprawić
Wybierz w MKM "Konfiguracja urządzenia"
w "funkcja automatycznego blokowania / odblokowania" za¹krtnette obie opcje, jak widać, nacisnąć przycisk "Wykonaj ustawienia"
Gotowe!
Uwaga: W przypadku pojazdów, które wymienił problem, należy zawsze upewnić się, że podczas wprowadzania zmian w konfiguracji wygodne jednoky pozostawał powyżej dwie opcje zaznaczone. To kleszcza nie ma żadnego wpływu na tych pojazdach, automatyczny zamek, tak że nie można ustawić.
"
Ostatniego akapitu nie poprawiłem, bo średnio rozumiem problem.
Dopiero dziś udało mi się zarejestrować soft (o2, interia - nie dały rady), konto na atlas.cz i kod dostałem błyskawicznie.
P.S. Przy okazji, może koledzy poradzą. Mam moduł 1J0959799Q, ale otwieranie drzwi z pilota tego typu
czy mam szanse coś osiągnąć? Czy mogę przejść na scyzoryk?126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
Komentarz