Zamieszczone przez Maicroft
Fotki po przerobieniu calego podswietlenia wnetrza
Zwiń
X
-
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
-
-
nico21, jakie diody zastosowałeś do przełącznika świateł? zwykłe czy super jasne?
O co chodzi z "przełącznik świateł - 7 szt. - jedna sie pozostawia dla sygnalizowania właczenia świateł przeciwmgielnych" którą diodę pozostawić?
Dzisiaj sie przymieżyłem do przełącznika trochę było strachu jak go rozbierałem, ale już wiem co i jak. Ubiera sie go w mgnieniu oka. Teraz tylko zakup diod i będę kolejnym posiadaczem niebieskiego podświetlania przełącznika k
Komentarz
-
-
howard7, Wlasnie wrocilem do domu i jak wysiadalem, to to cos swiecilo tak lekko - wracam patrze nic zero. Sadze, ze albo to gasnie po 2 godzinach, jak kasuje sie podtrzymanie wskazan komputera pokladowego, albo troche szybciej, jak bedzie mi sie chcialo to bede kiedys chodzil co 10minut i patrzyl :twisted:
Komentarz
-
-
aciu, u mnie pozostawiłem ta srodkowa z tych 3 obok siebie co podswietlaja ikonki swiateł przeciwmgielnych. ale wiem ze niketóre przełaczniki swiateł maja dwie diody do sygnalizowania zapalaenia przeciwmgielnych 8) :|
[ Dodano: 17-03-2006, 00:07 ]
Maicroft, zeby wrzycic te 3mm diody do regulacji lusterek od kierowcy to trzeba troszke posłuzyc sie wiertarka. trzeba na 2 diody nawiercic otwory zeby sie schowały w tym białym plastiku. Aha nie za głebokie bo wtedy nie bedzie jak miała sie rozchodzic swiatło :!::!::!:
P.S. widze ze po mojej modyfikacji oswietlenia wnetrza powstało wielkie poruszenie i wszyscy cos u siebie przerabiaja :twisted: Jakby co to słuze rada k
Komentarz
-
-
z tym gasnieciem po pewnym czasie
to nie wiem czy zauwazyliscie
ale jak przednie drzwi sa otworzone dlugi czas to wylacza sie lapka w drzwiach(ta na dole)
a po dluzszym staniu wylacza sie takze kontolka na tablicy( ze drzwi sa otworzone)
wiec moze jest jakies drobne zwarcie z tymi przewodami, ktore maja prad przez kilkanascie minut po wyjeciu kluczyka( lampka i czujnik w zamku)
Komentarz
-
-
a propo tego swiecenia przycisków od szyb nie zwróciłem na to uwagi. jutro sie temu przyjrze i powiem jak jest u mnie
[ Dodano: 19-03-2006, 09:37 ]
A wiec tak wczoraj sprawdziałem i zadne przyciski mi nie swieca, zadnej poświaty. Nie wim czym to moze byc u was spowodowane :roll:
P.S. Jak tampostępy u niektórych z wymiana podswietlenia???
Komentarz
-
-
aciu, wszystko zalezy od wprawy i precyzji robiącego. Ja wywierciłem otworki - wiercisz troche, przymierzesz i tak w kółko az bedzie pasowac.
Maicroft, u mni sa diody 3V wiec napiecie to samo moze tylko jasnoscia sie róznic - mam chyba te jasne - w sklepie kosztuja 0.95,- za szt. niebieskie a czerwone chyba 0.5,- za szt.
Komentarz
-
-
mama pare problemów ze swoim oswietleniem , może w warszawie polecicie mi kogoś kto przerobi mi oświetlenie w przełączniku lusterek i podswietli mi paliwo i temperature bo mój fachowiec cos popierdolił i za czorta nie może dojść jak to ma być. z reszta dałem sobie rade i świeci. pozdrawiam
Komentarz
-
-
no ja dzisija tez poprawiałem przełącznik swiateł. zdarzało mu sie czasami nie swiecic - a dokladnie te górne diody, ale juz jest GUT
Przyjrzałem sie tez mozliwosci wsadzeni drugiej diody do sygnalizacji wła tylnych przeciwmgiełek, ale same wsadzanie diody nic nie da - trzeba by jeszcze wsadzic pewnie gdzies jakies tranzystorki - jest miejsce na płytce a nie wiadomo gdzie i jakie :/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftaciu To moze pochwal sie co zrobiles
P.S. zna lub ma ktoś rozpiskę na jakie piny i co przychodzi do przełącznika świateł. Bardzo by to pomogło w rozpracowaniu sterowania dodatkową diodą od tylnich przeciwmgielnych???
Chyba że, chcecie w powiekszeniu ten przełącznik???
Komentarz
-
Komentarz