Zamieszczone przez Maicroft
KAYABA AGX wrażenia po montażu
Zwiń
X
-
wyslanie malej (nie oszukujmy sie te znaczki nie sa duze) koperty babelkowej poleconym i priorytetem IMHO nie przekracza 4zl razem z zakupem w/w koperty :roll: dokladnie tak jak u nico21 :idea:Tagi: Brak
-
Związku z rozwojem technicznym mojej Octavii przyszedł czas na zawieszenie. :diabelski_usmiech
Wybór padł na amortyzator KAYAB AGX z regulacją twardości.
Po namyśle postanowiłem pozostawić oryginalne sprężyny i nie obniżać auta.
Efekt rewelacyjny, przy ostrej jeździe auto trzyma tor jazdy, skończył się problem uciekającego przodu, o kołysaniu i nadmiernym nurkowaniu nie wspomnę.
Amortyzatory na maksymalnej twardości nie odczuwa się jak „betonu” raczej coś w rodzaju „sprężystej sztywności” (tu pamiętać należy że jeżdżę na 15`tkach i mam wysoki profi który amortyzuje nierówności) i spokojnie można jeździć po naszych dziurawych drogach.
Miększe ustawienia poprawiają komfort i na najniższych ustawieniach można wozić koszyk jajek ( troszkę miększe jak seryjne), ale bez takich nerwowych wychyleń zawieszenia. :shock:
Sama zmiana regulacji jest dziecinie prosta co widać na zdjęciach. Polecam każdemu kto ma zamiar dokonać modyfikacji seryjnych amortyzatorów bo i cena rozsądna…..
-
Komentarz
-
-
:shock: no to sie podjaralem :szeroki_usmiech po prosze na pw u kogo toZamieszczone przez Dawidpershing1986, np 1600 z montażem
I pytanko jak to sie ma do B6 ? :roll:
W tych urzekla mnie prostota regulacji
[ Dodano: Czw 06 Lip, 06 20:53 ]
Czy auto zostalo na seryjnej wysokosci ,czy poszlo troche do gory lub na dol ? :roll:
Komentarz
-
Samiec,Auto stało 5mm wyżej niż seria , ale myślę że to kwestia ułożenia elementów i po paru kilometrach będzie tyle samo. Na pewno nie będzie niżej….
Komentarz
-
Dawid, a są do Combi :?:
U mnie są jakieś Szportne Sachsy ale mój znajomy uważa, że są twarde.
Daj znać czy są do Combiaka
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Hello
Ostatnio patrzalem dosc dokladnie na oferte Kayaby:
(polecam zwlaszcza sciagniecie pdf-a, przydaje sie do porownan)
Generalnia Octavia, a zwlaszcza Octavia Combi sa potraktowane troche po macoszemu.
Oficjalnie do Octavii nie ma AGX-ow, ale sa do Golfa 4 Variant i Bory Combi.
Tak samo w przypadku Octavii Combi nie ma UltraSR-ow, a do hatchbacka, Golfa i Bory sa.
Wypadaloby zlapac jakiegos doradce technicznego w Kayaba Polska i spytac sie jakie jest ryzyko montazu tych amorow w Combi
- jesli duze, coz trzeba odzalowac na B6. Bilstein przynajmniej robi dedykowane amory na tyl do Combi.
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
Komentarz
-
Tymon, co do twojego aut to myślę że Golf Variant rozwiązuje sprawę.
Masy podobne, a jak cos to podregulować można…. :twisted:
Komentarz
-
Re: KAYABA AGX wrażenia po montażu
To chyba coś dla mnie.Zamieszczone przez Dawid...Wybór padł na amortyzator KAYAB AGX z regulacją twardości.
Po namyśle postanowiłem pozostawić oryginalne sprężyny i nie obniżać auta
......Sama zmiana regulacji jest dziecinie prosta co widać na zdjęciach....
Można je przestwić bez zdejmowania kół?? Żeby zmieniać ustawienia (do pracy twardo, z dzieciakami miekko).
Jakie ustawinie odpowiada twrdości serii??
A jak wypada porównanie z B6??
Będą pasowały kolorem do czerwonych zacisków. :twisted:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Brawo dla Davida, może cichaczem tez na takie uzbieram ...
zobaczymy jak sie to bedzie sprawowac do wiosny jeszcze troszke czasu, a wtedy planuję zmianę amorów i tarcz, tarcze wybrałem ale z tymi amorami .. wiecznie cos wynajda.
Komentarz
-
Sigma, trzeba Dawida przystopować, bo się zagalopował ostatnio i tylko ludzi dobija...
No nic, moje na razie są OK, ale miło by było jakiś gwincik wstawić... Choć na nasze drogi i mój przedni zderzak to sam nie wiem...
Komentarz
-
załoz amory od tych amerykańców, nie bedziesz tarłZamieszczone przez Staszek20vtChoć na nasze drogi i mój przedni zderzak to sam nie wiem...
to forma żartu, ale cóz, niech robi Staszku, zawsze "krolik" doswiadczalny.
ja właśnie rozmawiałem z gościem z amorów ico ..kayaby to made in china i generelnie twierdzi ze lipa .. że Bilstaina sa lepsze aczkolwiek B^ nie maja regulacji twardości.
słyszałem ze intercolerek ..wymieniasz. ..
Komentarz
-
Ja od tygodnia jezdze na gwinciku KW i jest zajebiscie. :szeroki_usmiechZamieszczone przez Staszek20vtale miło by było jakiś gwincik wstawić... Choć na nasze drogi i mój przedni zderzak to sam nie wiem...
Jedyny minus, to ze w niektorych miejscach moge zapomniec o parkowaniu."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
to poc oci takie auto, skoro nie możesz parkowac wszędzie.Zamieszczone przez Purchawaw niektorych miejscach moge zapomniec o parkowaniu.
Komentarz
-
Chodzilo mi raczej o miejsca, w ktorych drogowcy zastosowali krawezniki na tyle wysokie, ze nawet terenowce bedzie ciezko...Zamieszczone przez Sigma_74to poc oci takie auto, skoro nie możesz parkowac wszędzie.Zamieszczone przez Purchawaw niektorych miejscach moge zapomniec o parkowaniu.
Z drugiej strony, cos za cos. Zdecydowanie wole miec auto, ktorym nawet nie wszedzie bede mogl zaparkowac i komfortowe tez super nie bedzie, ale za to bedzie prowadzilo sie jak marzenie.
Choc do tego to poza amortyzotarami jeszcze pare rzeczy bedzie potrzebne."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
wierzę ci ze prowadzi sie luxus, tylko że jak mam tyle kasy wpakowac o po niektórzy, t owolękupicauto o klasę wyzej i miec to samo co wy ...
Komentarz
-
Sigma_74, Tylko mi nie mow, ze Ty mozesz wszedzie parkowac, bo zaczne sie smiac i to glosno :lol: Stary, Ty chyba nie widziales kraweznikow w centrach miast, moze we Wroclawiu sa niskie, ale u nas kolo ratusza, sa takie porzadne, zeby na pewno Octavia nie wjechal, dopiero teraz jak podnioslem przod o 2cm to moge do nich dojechac i wjechac, ale jak zjezdzam to dalej trzeba powoli, zeby nie zabujalo za mocno.
Komentarz
-
-
no tak, jak się SKOTem do miasta jeździ

:P :P :P
Komentarz
-
wiesz... generalnie tu sie rozchodzi o jazde :diabelski_usmiechZamieszczone przez Sigma_74to poc oci takie auto, skoro nie możesz parkowac wszędzie.Zamieszczone przez Purchawaw niektorych miejscach moge zapomniec o parkowaniu.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
ale mi sie jeżdzi fantastycznie, a jak wiesz Wrocłąw ma straszna dziury a wiekszośc po mieście, więc nie utwardzam auta, wręczdązyłbym do zmiekszenia go jeszcze bardziej.
Komentarz
-
Jazda polega też na tym że dojeżdzsz do miejsca przeznaczenia, a nie na tym że są drogi gdzie zawiśniesz albo rozkwasisz miskę. Spróbuj w zimie pojechać w polskie góry np do Bukowiny.Zamieszczone przez szkodawiesz... generalnie tu sie rozchodzi o jazde :diabelski_usmiech
Uważam jako fachowiec (drogowiec) że przy stanie polskich dróg i poziomie zimowego utrzymania seryjne zawieszenie Octy jest za niskie a obniżenie jest samobójstwem. Ale co kto lubi :lol: :lol:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz

Komentarz