proponuję kiedyś przejechać się takim "burakowozem" w upalny słoneczny dzień.
chodze po tym swiecie troche dluzej niz Ty, jezdze samochodem dluzej (sila rzeczy bo prawko mam od 17 roku zycia) i jakosc jestem w stanie przezyc bez oklejonych szyb (choc pewnie zyski ciepla bylyby mniejsze z zastosowaniem takowej - przynajmniej na tylnich szybach - czyt. legalnie) ale albo mieszkam w innym kraju (ja w Polsce a Ty?) i jak do tej pory spokojnie da sie jechac w takich warunkach - po prostu mam wlaczona klimatyzacje i to wystarcza bez problemu (dobra rada nastepne auto kup z klima - warto)
Zamieszczone przez oorsoo
kiedy uznasz, że nie ma róznicy to wtedy jeździj do woli po wszystkich właścicielach samochodów z lekko ciemniejszymi szybami
uwazam ze nie ma roznicy ktora rekompensowala by robienie z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i jezdzenia na zaufana stacje diagnostyczna przy kazdym przegladzie. Wasze auta Wasz wybor - dla mnie to dresiarstwo i basta.
ie obiecuj sobie zbyt wiele po moich wypowiedziach - tak naprawde niewiele mnie obchodzi Twoj stan zdrowia czy konta (na ewentualne mandaty/lapowki), za to znam Twoj gust i to wystarcza
nawet gdyby interesowal Cie stan mojego konta to byc Ci go nie podal :wink: nie obiecuje sobie zbyt wiele po Twoich wypowiedziach (w tym temacie) bo widze ze zadne argumenty nie sa w stanie Cie przekonac :roll: pamietaj pozory moga bardzo mylic :wink:
Zamieszczone przez Jabar1975
jakosc jestem w stanie przezyc bez oklejonych szyb (choc pewnie zyski ciepla bylyby mniejsze z zastosowaniem takowej - przynajmniej na tylnich szybach - czyt. legalnie)
nie chodzi o "przezycie" ale o komfort w samochodzie a jezeli chodzil o "bycie" legalnym jezdzisz przepisowe 50 km/h w obszarze zabydowanym :?: nie sadze wiec nie pisz prosze o legalnosci :wink:
uwazam ze nie ma roznicy ktora rekompensowala by robienie z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i jezdzenia na zaufana stacje diagnostyczna przy kazdym przegladzie. Wasze auta Wasz wybor - dla mnie to dresiarstwo i basta.
nie musze robic z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i nie jezdze na zaufane stacje diagnostyczne-nie mialem problemow z szybkami
nie musze robic z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i nie jezdze na zaufane stacje diagnostyczne-nie mialem problemow z szybkami
bo poziom wiedzy policji i diagnostow na stacjach jest tak wysoki - masz do tej pory szczescie i obys je mial jak najdluzej.
Mimo wszystko wydaje mi sie ze nie rozumiesz sensu tego watku:
JAK MASZ COS NIELEGALNEGO W AUCIE TO NIE SKOMLIJ POZNIEJ JAK CIE ZLAPIA I UKARAJA (nie traktowac osobiscie)
Sorry Neck99 to nie do Ciebie bo Twoj post mial raczej informacyjny charakter - tyle ze rozpetal mala dyskusje :diabelski_usmiech
JAK MASZ COS NIELEGALNEGO W AUCIE TO NIE SKOMLIJ POZNIEJ JAK CIE ZLAPIA I UKARAJA (nie traktowac osobiscie
zdaje sobie sprawe ze moge zostac za to ukarany :roll: coz takie zycie jak jezdzisz za szybko rowniez mozna zostac ukaranym (oby tylko mandatem :roll: )
wiesz co ja mam samochód z klimą , mam przyciemnione szyby. cholera jasna jestem kompletnie zboczony bo mam jeszcze osłony przeciwsłoneczne na tyle. Boże !!! Jestem nienormalny, bo montuję roletę przeciwsłoneczną na tylnej szybie, a w dodatku jestem kompletnym tandeciarzem bo nie mam DRESU !!! Kiedyś miałem spodnie dresowe, ale miały 4 paski więc się chyba nie liczy
Ostatnio przywalili mi 8 punktów w czasie kontroli. Podobno w tym lesie był teren zabudowany a ja głupek dresiarz nie zauważyłem. Moja wina. Ale wiesz co dumny jestem bo nie robiłem z siebie palanta. Rodzice też powinni być ze mnie dumni bo nie rozpłakałem się i nie błagałem o łągodniejszy wymiar kary
A swoją drogą, dopiero teraz zauważyłem twoje wcześniejsze posty. Uśmiechnij się facet.
Życie jest piękne. Lato dookoła. Kobiety rozkwitły jak kwiaty na łące. Skąd w Tobie tyle agresji. Weź wyrwij się z tego śródmieścia Warszawy gdzieś na łono natury. Odstresuj się, wyluzuj. Złap trochę radości, bo tak dalej nie można. Ta frustracja cię zabije. Przybij pionę jakiemuś ziomalowi w dresie, niech chłopak poczuje też dobre wibracje, a potem wróć na forum i z luzem pogadaj od czasu do czasu z ludźmi
Skąd w Tobie tyle agresji. Weź wyrwij się z tego śródmieścia Warszawy gdzieś na łono natury. Odstresuj się, wyluzuj
chyba mnie za malo znasz :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez oorsoo
przybij pionę jakiemuś ziomalowi w dresie, niech chłopak poczuje też dobre wibracje, a potem wróć na forum i z luzem pogadaj od czasu do czasu z ludźmi
Jabar - przy calym szacunku i sympatii do wlascicieli tego pojazdu, ktorzy są na naszym forum, to chcialem Ci przypomniec, ze Ty jestes wlascicielem Subaru Imprezy...
Nie dziękuje ... wole mandat taniej wyjdzie .. z tym nawet DAS nie wygra rozmawiałem z nimi w tej sprawie
Nie zawsze.
Ja zawsze biore sad grodzki, tam wciskam kit ze studiuje, jestem na utrzymaniu rodzicow emerytow, do tego siostra bezrobotna i szwagier tez, na wychowaniu maja dziecko i takie tam kity.
Zawsze dostaje 50 zl
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
czasmi warto przyjąć mandat, zero dyskusji, podpis i spadasz, ale... są sprawy, które nie są do końca jednoznaczne, a niestety tak jak my musimy stosować się do przepisów ruchu drogowego, tak policjanci muszą stosować się do regulaminu... czy naprawdę uważacie, że oni są dobrze wyszkoleni ?? że wszystkiego są tak pewni ?? a jeżelibędzie miał wątpliwości, albo okaże się że dał d.... to czy na pewno przekaże sprawę do sądu grodzkiego.... nie i na tym polega sztuczka. :diabelski_usmiech
lec napisał/a:
za te złośliwości to poprosze owocka temu Panu !
nie zrozumiales puenty? to jeszcze raz:
- nawej jej nie szukalem! nikt Cie o nią nie prosil. Zadajesz pytanie, otrzymujesz odpowiedz, ale po co je komentujesz???? Chyba mam jeden pasek na dresie za malo aby powiazac Jacksona z moim "skamlaniem"....
kazda wymowka jest dobra zeby sobie wytlumaczyc sentyment do dresiastwa (tak jak ciemne szyby).
przepraszam, wiem ze cos mowiles, ale ciezko sie skupic na poscie przez ten spojler na dole.... to z kadeta moze ? ostatnio podobny widzialem na takim wlasnie....
...że co ? Droższy dres? Dres to dres....
Pytales o przednie szyby - przynajmniej ja tak zrozumialem to pytanie. Dostales odpowiedz. Komentarz zbedny i obraźliwy. Natomiast jesli chodzi o calosc szyb, tzn ten legalny tyl to u mnie jest on po to aby nie bylo widac co woże w aucie, czyli towaru. Czasami roleta nie zakryje.... KaPeWu ?
Ale nie bede czasem przyjmowal mandatu, bo policjant ktory go wlepia ma jeszcze wasik, a nie wasy i wyglada tak jakby byl niepewny co do stawianych mi zarzutow. Mialem taka sytuacje 3 krotnie. Bo niestety, ale musze wyjehcac jakos z parkingu w 1 miejscu, a jak wyjezdzam to przejezdzam po prostu przez przystanek autobusowy, a kazdemu patrolowi wydaje sie, ze "omijam naumyslnie" czerwone swiatla i za cholere nie chca zrozumiec, ze robie za zaopatrzenie w takim wypadku. Sedzina zna sprawe, zawsze jak mnie widzi, to sie usmiecha i zasadza tylko koszty sadowe, nic wiecej, a mandat mam anulowany.
A kilka innych sytuacji to sluzbisci. Nie sytuacje z auta. Tylko np przechodzenie nie na pasach, albo na pasach, ale na czerwonym itp :szeroki_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Pytałem bo moja dwójka strasznie sie męczyła(nie to ja się męczyłem słuchając ich stękania :diabelski_usmiech ) z tyłu w słoneczne dni i choć moje jedyne portki dresowe wyglądają bardziej jak kamuflaż, co szkoda może potwierdzić :szeroki_usmiech to octe okleiłem - bez przodu :diabelski_usmiech
A cala dyskusja jest raczej o oklejaniu przednich szyb i wzajemnego udawadniania sobie co komu szkodzi, co sie podoba, co zgodne z litera prawa (jakie by ono nie bylo) ,
ps.
przy malych dzieciach sam bym okleil tyl i to maksymalnie (ze wzgledow praktycznych)
Zamieszczone przez lec
to z kadeta moze ?
ten jest akurat z Calibry :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez lec
Droższy dres? Dres to dres....
wazne ze nosze go z godnoscia i mnie nie zlapali jak chodzilem na radia zeby go sobie kupic :diabelski_usmiech
na razie ciezko mnie namierzyc bo sobie okleilem szyby w imprezie - szystkie :diabelski_usmiech oszczedzam wzrok :diabelski_usmiech
Musze sie wyprzec tego ojcostwa bo bys zaczal do mnie chodzic i pozyczac samochod - nie ma mowy !!! Pomylilem sie Ty jestes nie moj :diabelski_usmiech
Komentarz