100zł + 2pkt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Zamieszczone przez oorsoo
    proponuję kiedyś przejechać się takim "burakowozem" w upalny słoneczny dzień.
    chodze po tym swiecie troche dluzej niz Ty, jezdze samochodem dluzej (sila rzeczy bo prawko mam od 17 roku zycia) i jakosc jestem w stanie przezyc bez oklejonych szyb (choc pewnie zyski ciepla bylyby mniejsze z zastosowaniem takowej - przynajmniej na tylnich szybach - czyt. legalnie) ale albo mieszkam w innym kraju (ja w Polsce a Ty?) i jak do tej pory spokojnie da sie jechac w takich warunkach - po prostu mam wlaczona klimatyzacje i to wystarcza bez problemu (dobra rada nastepne auto kup z klima - warto)

kiedy uznasz, że nie ma róznicy to wtedy jeździj do woli po wszystkich właścicielach samochodów z lekko ciemniejszymi szybami
    uwazam ze nie ma roznicy ktora rekompensowala by robienie z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i jezdzenia na zaufana stacje diagnostyczna przy kazdym przegladzie. Wasze auta Wasz wybor - dla mnie to dresiarstwo i basta.
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• saszi
      Classic
      • 2007
      • 30

Zamieszczone przez Jabar1975
      ie obiecuj sobie zbyt wiele po moich wypowiedziach - tak naprawde niewiele mnie obchodzi Twoj stan zdrowia czy konta (na ewentualne mandaty/lapowki), za to znam Twoj gust i to wystarcza
      nawet gdyby interesowal Cie stan mojego konta to byc Ci go nie podal :wink: nie obiecuje sobie zbyt wiele po Twoich wypowiedziach (w tym temacie) bo widze ze zadne argumenty nie sa w stanie Cie przekonac :roll: pamietaj pozory moga bardzo mylic :wink:
      jakosc jestem w stanie przezyc bez oklejonych szyb (choc pewnie zyski ciepla bylyby mniejsze z zastosowaniem takowej - przynajmniej na tylnich szybach - czyt. legalnie)
      nie chodzi o "przezycie" ale o komfort w samochodzie a jezeli chodzil o "bycie" legalnym jezdzisz przepisowe 50 km/h w obszarze zabydowanym :?: nie sadze wiec nie pisz prosze o legalnosci :wink:
      uwazam ze nie ma roznicy ktora rekompensowala by robienie z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i jezdzenia na zaufana stacje diagnostyczna przy kazdym przegladzie. Wasze auta Wasz wybor - dla mnie to dresiarstwo i basta.
      nie musze robic z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i nie jezdze na zaufane stacje diagnostyczne-nie mialem problemow z szybkami
      Diesel Power

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

Zamieszczone przez saszi
        nie musze robic z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i nie jezdze na zaufane stacje diagnostyczne-nie mialem problemow z szybkami
        bo poziom wiedzy policji i diagnostow na stacjach jest tak wysoki - masz do tej pory szczescie i obys je mial jak najdluzej.
        Mimo wszystko wydaje mi sie ze nie rozumiesz sensu tego watku:

JAK MASZ COS NIELEGALNEGO W AUCIE TO NIE SKOMLIJ POZNIEJ JAK CIE ZLAPIA I UKARAJA (nie traktowac osobiscie)

Sorry Neck99 to nie do Ciebie bo Twoj post mial raczej informacyjny charakter - tyle ze rozpetal mala dyskusje :diabelski_usmiech

Komentarz

• saszi
          Classic
          • 2007
          • 30

JAK MASZ COS NIELEGALNEGO W AUCIE TO NIE SKOMLIJ POZNIEJ JAK CIE ZLAPIA I UKARAJA (nie traktowac osobiscie
          zdaje sobie sprawe ze moge zostac za to ukarany :roll: coz takie zycie jak jezdzisz za szybko rowniez mozna zostac ukaranym (oby tylko mandatem :roll: )
          Diesel Power

Komentarz

• oorsoo
            Ambiente
            • 2006
            • 197

wiesz co ja mam samochód z klimą , mam przyciemnione szyby. cholera jasna jestem kompletnie zboczony bo mam jeszcze osłony przeciwsłoneczne na tyle. Boże !!! Jestem nienormalny, bo montuję roletę przeciwsłoneczną na tylnej szybie, a w dodatku jestem kompletnym tandeciarzem bo nie mam DRESU !!! Kiedyś miałem spodnie dresowe, ale miały 4 paski więc się chyba nie liczy

Ostatnio przywalili mi 8 punktów w czasie kontroli. Podobno w tym lesie był teren zabudowany a ja głupek dresiarz nie zauważyłem. Moja wina. Ale wiesz co dumny jestem bo nie robiłem z siebie palanta. Rodzice też powinni być ze mnie dumni bo nie rozpłakałem się i nie błagałem o łągodniejszy wymiar kary

A swoją drogą, dopiero teraz zauważyłem twoje wcześniejsze posty. Uśmiechnij się facet.
            Życie jest piękne. Lato dookoła. Kobiety rozkwitły jak kwiaty na łące. Skąd w Tobie tyle agresji. Weź wyrwij się z tego śródmieścia Warszawy gdzieś na łono natury. Odstresuj się, wyluzuj. Złap trochę radości, bo tak dalej nie można. Ta frustracja cię zabije. Przybij pionę jakiemuś ziomalowi w dresie, niech chłopak poczuje też dobre wibracje, a potem wróć na forum i z luzem pogadaj od czasu do czasu z ludźmi

:yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Skąd w Tobie tyle agresji. Weź wyrwij się z tego śródmieścia Warszawy gdzieś na łono natury. Odstresuj się, wyluzuj
              chyba mnie za malo znasz :diabelski_usmiech
              przybij pionę jakiemuś ziomalowi w dresie, niech chłopak poczuje też dobre wibracje, a potem wróć na forum i z luzem pogadaj od czasu do czasu z ludźmi
              ale ten tekst jest pierwsza klasa

w weekend jade na slask to mozemy przybic

Komentarz

• neck99
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1326

Sorry Neck99 to nie do Ciebie bo Twoj post mial raczej informacyjny charakter - tyle ze rozpetal mala dyskusje :diabelski_usmiech
                spoko

w weekend jade na slask to mozemy przybic
                spokojnie Jabar1975, ..spokojnie .. bo wywołasz kolejną .. wojne :diabelski_usmiech
                OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

Zamieszczone przez neck99
                  bo wywołasz kolejną .. wojne :diabelski_usmiech
                  ło jezu to nie jade :diabelski_usmiech

albo pojade corolla jakby mnie chcieli obrzucic kamieniami nie bedzie szkoda :diabelski_usmiech

Komentarz

• MiKruS
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7976

za to znam Twoj gust i to wystarcza
                    Jabar - przy calym szacunku i sympatii do wlascicieli tego pojazdu, ktorzy są na naszym forum, to chcialem Ci przypomniec, ze Ty jestes wlascicielem Subaru Imprezy...

TDI 205PS

Komentarz

• Speedy83
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 215
                      • Octavia I (1U2)
                      • AUQ 1.8 20VT 180 KM

abstrahując od ostatniej polemiki - Mireczku bydzie dobrze :P :wink:

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Zamieszczone przez neck99
                        Nie dziękuje ... wole mandat taniej wyjdzie .. z tym nawet DAS nie wygra rozmawiałem z nimi w tej sprawie

Nie zawsze.

Ja zawsze biore sad grodzki, tam wciskam kit ze studiuje, jestem na utrzymaniu rodzicow emerytow, do tego siostra bezrobotna i szwagier tez, na wychowaniu maja dziecko i takie tam kity.

Zawsze dostaje 50 zl
                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Speedy83
                          Ambiente
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 215
                          • Octavia I (1U2)
                          • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                          Ja zawsze biore sad grodzki
                          Gratuluje skazany prawomocnym wyrokiem Sądu Grodzkiego, obyś w przyszłości nie zaznał konsekwencji z tego tytułu

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

Zamieszczone przez MiKruS
                            ze Ty jestes wlascicielem Subaru Imprezy...
                            ale O2 bylo najlepszym rozsadnym samochodem jaki mialem juz sie nie liczy?

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Zamieszczone przez Speedy83
                              ratuluje skazany prawomocnym wyrokiem Sądu Grodzkiego, obyś w przyszłości nie zaznał konsekwencji z tego tytułu
                              Nie wiem jacy sedziowie sa w Krakau, ale my w Breslau mamy chyba jakichs dziwakow ... bo zawsze traktuja mnie ulgowo ( zawsze = 6sc razy juz )

Komentarz

• b707
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1272

ratuluje skazany prawomocnym wyrokiem Sądu Grodzkiego, obyś w przyszłości nie zaznał konsekwencji z tego tytułu
                                Nie wiem jacy sedziowie sa w Krakau, ale my w Breslau mamy chyba jakichs dziwakow ... bo zawsze traktuja mnie ulgowo ( zawsze = 6sc razy juz )
                                Ale wpisy a aktach pozostaja:P
                                Adam

Komentarz

• Speedy83
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 215
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AUQ 1.8 20VT 180 KM

ach jak kolega nic nie rozumie

Komentarz

• oorsoo
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 197

czasmi warto przyjąć mandat, zero dyskusji, podpis i spadasz, ale... są sprawy, które nie są do końca jednoznaczne, a niestety tak jak my musimy stosować się do przepisów ruchu drogowego, tak policjanci muszą stosować się do regulaminu... czy naprawdę uważacie, że oni są dobrze wyszkoleni ?? że wszystkiego są tak pewni ?? a jeżelibędzie miał wątpliwości, albo okaże się że dał d.... to czy na pewno przekaże sprawę do sądu grodzkiego.... nie i na tym polega sztuczka. :diabelski_usmiech

Komentarz

lec napisał/a:
                                      za te złośliwości to poprosze owocka temu Panu !
                                      nie zrozumiales puenty? to jeszcze raz:
                                      - nawej jej nie szukalem! nikt Cie o nią nie prosil. Zadajesz pytanie, otrzymujesz odpowiedz, ale po co je komentujesz???? Chyba mam jeden pasek na dresie za malo aby powiazac Jacksona z moim "skamlaniem"....

kazda wymowka jest dobra zeby sobie wytlumaczyc sentyment do dresiastwa (tak jak ciemne szyby).
                                      przepraszam, wiem ze cos mowiles, ale ciezko sie skupic na poscie przez ten spojler na dole.... to z kadeta moze ? ostatnio podobny widzialem na takim wlasnie....

...że co ? Droższy dres? Dres to dres....

Pytales o przednie szyby - przynajmniej ja tak zrozumialem to pytanie. Dostales odpowiedz. Komentarz zbedny i obraźliwy. Natomiast jesli chodzi o calosc szyb, tzn ten legalny tyl to u mnie jest on po to aby nie bylo widac co woże w aucie, czyli towaru. Czasami roleta nie zakryje.... KaPeWu ?

EOT

Komentarz

• cook
                                        Ambiente
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 181

Jabar1975 masz może dzieci, dziecko - małe?
                                        Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• Jabar1975
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 3331

Zamieszczone przez cook
                                          masz może dzieci, dziecko - małe?
                                          tylko Qbe :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

ach jak kolega nic nie rozumie
                                            Ale nie bede czasem przyjmowal mandatu, bo policjant ktory go wlepia ma jeszcze wasik, a nie wasy i wyglada tak jakby byl niepewny co do stawianych mi zarzutow. Mialem taka sytuacje 3 krotnie. Bo niestety, ale musze wyjehcac jakos z parkingu w 1 miejscu, a jak wyjezdzam to przejezdzam po prostu przez przystanek autobusowy, a kazdemu patrolowi wydaje sie, ze "omijam naumyslnie" czerwone swiatla i za cholere nie chca zrozumiec, ze robie za zaopatrzenie w takim wypadku. Sedzina zna sprawe, zawsze jak mnie widzi, to sie usmiecha i zasadza tylko koszty sadowe, nic wiecej, a mandat mam anulowany.

A kilka innych sytuacji to sluzbisci. Nie sytuacje z auta. Tylko np przechodzenie nie na pasach, albo na pasach, ale na czerwonym itp :szeroki_usmiech

Komentarz

• cook
                                              Ambiente
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 181

Zamieszczone przez cook
                                              Pytałem bo moja dwójka strasznie sie męczyła(nie to ja się męczyłem słuchając ich stękania :diabelski_usmiech ) z tyłu w słoneczne dni i choć moje jedyne portki dresowe wyglądają bardziej jak kamuflaż, co szkoda może potwierdzić :szeroki_usmiech to octe okleiłem - bez przodu :diabelski_usmiech
                                              Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

Zamieszczone przez cook
                                                to octe okleiłem - bez przodu
                                                A cala dyskusja jest raczej o oklejaniu przednich szyb i wzajemnego udawadniania sobie co komu szkodzi, co sie podoba, co zgodne z litera prawa (jakie by ono nie bylo) ,

ps.
                                                przy malych dzieciach sam bym okleil tyl i to maksymalnie (ze wzgledow praktycznych)

Zamieszczone przez lec
                                                to z kadeta moze ?
                                                ten jest akurat z Calibry :diabelski_usmiech
                                                Zamieszczone przez lec
                                                Droższy dres? Dres to dres....
                                                wazne ze nosze go z godnoscia i mnie nie zlapali jak chodzilem na radia zeby go sobie kupic :diabelski_usmiech

Komentarz

• QBA
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2646

Zamieszczone przez cook
                                                  :rofl To kiedy zaczynasz placic alimenty :?: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jabar1975
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 3331

Zamieszczone przez QBA
                                                    To kiedy zaczynasz placic alimenty
                                                    na razie ciezko mnie namierzyc bo sobie okleilem szyby w imprezie - szystkie :diabelski_usmiech oszczedzam wzrok :diabelski_usmiech
                                                    Musze sie wyprzec tego ojcostwa bo bys zaczal do mnie chodzic i pozyczac samochod - nie ma mowy !!! Pomylilem sie Ty jestes nie moj :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...